Weekly Pics: Karoliina Helkkula

My Weekly Pics –palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen tai juhlaan. Tällä viikolla matkaamme Milanon designviikoille Helsinki Design Weekin tuottaja Karoliina Helkkulan matkassa.

My Weekly Pics –palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen tai juhlaan. Tällä viikolla matkaamme Milanon designviikoille Helsinki Design Weekin tuottaja Karoliina Helkkulan matkassa.

 

#1:

“Milan Design Week on juuri alkanut ja kaupunki kuhisee väkeä. Keskustassa sijaitsevalla Breran alueella on helppo kulkea avajaisista toiseen.”

 

#2:

“Breran alueella sijaitsi myös HAYn valtava näyttelytila, jossa lanseerattiin tämän vuoden huonekalumallisto. Tuhannen neliön hallissa oli näyttelyn lisäksi HAY Mini Market sekä kahvila.”

 

#3:

“Askelmittari nollattu ja valmiina aloittamaan päivä messuilla.

Milanon kansainväliset huonekalumessut “Salone Internazionale del Mobile 2016” houkuttelevat paikalle vuosittain yli 300.000 kävijää. Näytteilleasettajien määrä on lähes loputon ja yhden päivän aikana ehtii kiertämään vain muutaman hallin.”

 

#4:

©REETTA TURTIAINEN

“Kullattujen ja marmoroitujen jättiosastojen lomassa oli mukava törmätä tuttuun suomalaiseen minimalismiin”

 

#5:

©REETTA TURTIAINEN

“Rem Koolhaasin suunnitteleman Fondazione Pradan tiloissa arkkitehtuuri ja taide yhdistyvät kiinnostavalla tavalla. 1900-luvun alun tehdasmiljööseen on rakennettu kolme uutta rakennusta ja vanhoja tiloja on uudistettu. Kiinnostavinta alueella on juuri vanhojen ja uusien rakennusten vuoropuhelu sekä materiaalien ja värien yllättävät kontrastit. 24 karaatin kullalla päällystetty vanha tehdasrakennus ja peililaseilla vuorattu lisäsiipi sulautuivat lähes saumattomasti yhteen.”

 

#6:

”Samalla alueella sijaitseva, elokuvaohjaaja Wes Andersonin suunnittelema kahvila oli myös pakko nähdä. Tilassa oli vangittu taidokkaasti Andersonin elokuvien pastellinvärinen estetiikka, joka yhdistyi italialaisten 50-luvun kahviloiden kitsch –henkeen.”

 

#7:

“Torstaina järjestettiin World Design Weeks –verkoston kokoontuminen Triennalessa. Paikalla oli kymmeniä designviikkojen edustajia ympäri maailmaa ja myös Helsinki Design Week oli edustettuna.”

 

#8:

©REETTA TURTIAINEN
©REETTA TURTIAINEN

“Yksi reissun kohokohdista oli Villa Necchi. Vuosina 1932-1935 rakennettu Villa toimii nykyään kotimuseona. Rakennus ja sen pihapiiri sekä uima-allas muodostivat salatun keitaan kaupungin keskustaan. Varsinainen helmi paljastui vasta sisäpuolen art deco –henkisestä interiööristä marmorisine kylpyhuoneineen, veistoksellisine kattokoristeineen ja pähkinäpuisine parketteineen. Jokainen tästä talosta löytynyt yksityiskohta oli tarkkaan hiottu.”

 

#9:

“Villa Necchin sisäpihan entinen tenniskenttä oli muutettu paviljongiksi, jossa oli esillä Itävaltalaista muotoilua. Näyttely oli raikas ja paikkavalinta täydellinen.”

 

#10:

©REETTA TURTIAINEN
©REETTA TURTIAINEN

“Legendaarinen Bar Basso. Ensikertalaisina Milanon designviikoilla saimme heti tietää minne kannattaa suunnata illan hämärryttyä.

Baari on toiminut festivaalivieraiden öisenä kokoontumispaikkana jo parikymmentä vuotta ja joka ilta viikon aikana paikalle saapuu satoja juhlijoita nauttimaan ikonisen baarin tunnelmasta. Konkareilta kuulemiemme rohkaisujen saattelemana uskaltauduimme sisälle tilaamaan juomat ja siirryimme kadulle ihmettelemään väkimäärää.”