Uusi palkinto palkitsee muotoilun osaajat Turku Design Festivalilla

Lauantaina ensi kertaa jaettava Turku Design Festival Award palkitsee suomalaisia muotoilun opiskelijoita, ammattilaisia ja harrastelijoita. Mukana on töitä myssyistä meren tuhoutumista käsittelevä vaatemallistoon.

Lauantaina ensi kertaa jaettava Turku Design Festival Awards palkitsee suomalaisia muotoilun opiskelijoita, ammattilaisia ja harrastajia. Mukana on töitä myssyistä meren tuhoutumista käsittelevä vaatemallistoon.

Turussa lanseerataan viikonloppuna uusi muotoilupalkinto. Turku Design Festivalin palkintogaala TDF Awards palkitsee ensimmäistä kertaa sekä tuomariston että yleisön valitsemia muotoilijoita, muotoilun opiskelijoita ja harrastajia.

Kolmessa kategoriassa on mukana yhteensä 84 työtä: opiskelijoilta 39, ammattilaisilta 36 ja harrastajilta 9 kappaletta.

”Yllätyin iloisesti, miten paljon hakijoita tuli mukaan. Vaikuttaa siltä, että matalan kynnyksen kilpailulle on ollut kysyntää”, sanoo Turku Design Festivalin päätuottaja Lan Le-Gävert.

Kisaan osallistui tekijöitä ympäri Suomen. Le-Gävert pitää selvänä, että muotoilualan tempauksia kaivataan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

”Kyllä se tuo lisäarvoa, että palkinto jaetaan Varsinais-Suomessa. Haluamme nostaa Turun maailmankartalle”, hän summaa.

Harrastajasarjassa kilpaileva Shoko Bamban Amu-tuoli on hakenut inspiraatiota vanhoista käsitöistä. © SKOHO BAMBA

Myssyistä merenpelastukseen

Kilpailussa on mukana töitä laidasta laitaan, kuten minimalistinenkaappikello, polkuvoimalla toimiva kahvila ja jakkaraksi kääntyväsyöttötuoli.

Moni myös ottaa kantaa. Esimerkiksi homomaatuska on vastalause Venäjän ihmisoikeuksia polkevalle politiikalle ja Iiris Herttuanvaatemallisto tutkii meren ekosysteemien tuhoutumista ihmisen tekojen seurauksena.

Lopullisen valinnan tekee tuomaristo, joka koostuu muotoilun sekä liiketoiminnan ammattilaisista. Kaikki työt ovat nähtävillä täällä. Yleisö voi äänestää suosikkejaan 6.5. saakka ja voittajat julkistetaan lauantaina 7. toukokuuta. Viisihenkisen raadin muodostavat muotoilun opettaja Tarmo KarhuUuden muotoilun yhdistyksen puheenjohtaja Jenni JokiniemiPuf Design Marketin omistajakaksikko Matti Järvinen ja
Hanna Pennanen ja The Shift-tapahtuman Erika Halonen.

Turku Design Festival on kuudetta kertaa järjestettävä festivaali, joka kulkee tänä vuonna teemalla ”Kokemus on kuudes aisti”. Tapahtuma kutsuu muotoilijoita sekä designista kiinnostuneita Turkuun juhlimaan suomalaista muotoilua. Ohjelmassa on muun muassa kevätmarket sekä design-aiheisia puhetapahtumia ja työpajoja. Festivaali järjestetään 4.–10. toukokuuta.

Elle Decorationissakin esitelty BE Designin Lume-vaaterekki kilpailee ammattilaissarjassa. © BE DESIGN

Turku Design Festival
4.–10.5.
Ympäri Turkua
www.turkudesignfestival.fi

TDF Awards
7.5.2016 kello 13-16:30
Turun VPK-talo, Eskelinkatu 5, Turku
www.turkudesignfestival.fi/2016/fi/tdf-awards