Weekly Pics: Ina Mikkola

My Weekly Pics –palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen tai juhlaan. Tällä viikolla matkustamme Los Angelesin elokuvamaailmaan Ina Mikkolan kyydissä.

My Weekly Pics –palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen tai juhlaan. Tällä viikolla matkustamme Los Angelesin elokuvamaailmaan Ina Mikkolan kyydissä.

1:

Viime vuodesta lähtien olen ravannut Helsingin ja Los Angelesin välillä niin työn kuin lomailun merkeissä. Losissa työstän esimerkiksi parhaillaan elokuvaa, jossa vastaan elokuvan hahmojen ulkonäöstä. Tittelini ovat Costume, Hair & Make Up Designer.  Suunnittelen ja päätän siis, miltä hahmot tulevat näyttämään ja vastaan myös pääosin toteutuksesta.

2:

Olen tilannut paljon asioita netistä, joten työskentelyhuoneeni on täyttynyt pahvilaatikoista. Osan laatikoista olen heittänyt pois, mutta osa toimii kätevästi kunkin hahmon vaatteiden säilytyspaikkana. Kun liikkuvia palasia on paljon, on organisointi oltava kohdillaan kaaoksen välttämiseksi.

3:

Eniten työtä riittää puvustuksessa. Tärkeimmät työvälineet ovat ehdottomasti mitta, neulat ja sakset.

Kuumaliimapyssy on kätevä erilaisissa tarkoituksissa kenkien tuunailusta laukun saumojen liimaamiseen.

4:

Etsin yhdelle hahmolle haluamani pilvikuvioisen mekon, mutta en ollut täysin tyytyväinen designiin.

Suunnittelin lisäykseksi muun muassa simppelin kauluksen ja napit, jotka leikkasin valkoisesta tekonahkasta. Irrotettavan kauluksen kiinnitin tarranauhalla ja napit liimalla.

5:

Tässä on yksi kuvauspaikoista.

6:

Yksi viikon tavoitteistani oli työstää yksi peruukeista valmiiksi. Peruukkiin piti tehdä muun muassa neljä lisäpalaa antamaan volyymia.

7:

Kiinnitin palat peruukin etuosaan otsatukan kohdalle. Varsinaisen peruukin otsatukan nostin lisäosien päälle. Jouduin vielä ompelemaan lisää hiuksia peruukkiin tässä vaiheessa saadakseni lisäosat peittoon ja pysymään kiinni kunnolla.

Tässä kuvassa peruukki on vielä kesken. Täysin valmiin peruukin voi nähdä vasta elokuvassa, josta en tässä vaiheessa voi vielä enempää paljastaa.