Weekly Pics: Inari Virkkala & Heikki Riitahuhta

My Weekly Pics –palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen tai juhlaan. Romanian Design Weekille meidät vievät arkkitehdit Inari Virkkala ja Heikki Riitahuhta.

My Weekly Pics –palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen tai juhlaan. Romanian Design Weekille meidät vievät arkkitehdit Inari Virkkala ja Heikki Riitahuhta.

Inari Virkkala ja Heikki Riitahuhta ovat nuorista arkkitehtitoimistoista koostuvan Uusi Kaupunki -kollektiivin perustajajäseniä. Sekä Heikin oma toimisto Studio Puisto että Virkkalan juuri perustama Virkkala de Vocht Arkkitehdit pyrkivät töissään pitkän tähtäimen ekologiseen ja sosiaaliseen kestävyyteen.

1:

”Terveisiä Bucharestista! Uusi Kaupunki -työpajakonsepti sekä Heikin toimiston Studio Puiston suunnittelema Dream Hotel kutsuttiin mukaan pohjoismaiseen A turn for the better -näyttelyyn innostavina esimerkkeinä kaupunkisuunnittelusta sekä keinoista hyödyntää tyhjiä tiloja.”

2:

”Design Week käynnistyi isoilla avajaisjuhlilla festivaalin päänäyttelytilassa, Piața Amzeissa. Piața Amzei suunniteltiin alunperin kauppahalliksi, mutta sen jäätyä tyhjäksi RDW:n järjestäjä, kulttuurituotantotoimisto The Institute, aktivoi tilan näyttelykäyttöön.”

3:

”A turn for the better -näyttely esitteli viisi pohjoismaista ratkaisua hyvien kaupunkien luomiseen. Mukaan oli kutsuttu ajankohtainen projekti kustakin maasta:

Suomi: Dream Hotel project by Uusi Kaupunki Collective and Studio Puisto
Tanska: Super Cycle Highway, Dissing +Weitling architects
Islanti: ”2.5 x 5 meters” project by Krads Architects
Norja: By-Bi, urban beekeepers project
Ruotsi: ”The People’s Port” project  of The city of Helsingborg.

Näyttelyn kuraattorit olivat journalisti Daniel Golling ja kuraattori Gustaf Kjellin ruotsalaisesta SUMMITista.”

4:

”Romanian Design Weekin iloinen, postiivinen ja eteenpäinkatsova tunnelma levittäytyi ympäri kaupunkia, tässä scandinaaviseen designiin keskittyneen Eclectico Studion pop-up kaupan avajaisissa. Omalla Prosecco-hanalla!”

5:

”Vakavampi käsitys Romanian kaupunkien nykytilanteesta oli nähtävissä Shrinking Cities näyttelyssä nykytaiteelle omistetussa MNAC-museossa. Lähes kaikki Romanian kaupungit, mukaan lukien Bucharest, kutistuvat pienentyvän lapsiluvun sekä maastamuuton seurauksena.”

6:

”MNAC-museo sijaitsee Palace of the Parlament-rakennuksessa, joka on Romanian diktaattorin Ceaușescu:n rakentama jättimäinen kolossi. Rakennus on Pentagonin jälkeen maailman toiseksi suurin hallintorakennus, jonka rakentamisen tieltä raivattiin 40 000 asukkaan kaupunginosa Bucharestin ydinkeskustaa.

Nykyään rakennus on vajaakäytössä ja sen ylläpito vuosittain maksaa miljoonia. Kuvassa palatsia kuvaa norjalassa ByBi-projektia pyörittävä arkkitehti Facundo Arboit.”

7:

”Toinen muistuma diktatuurin ajoista on Romanian arkkitehtiliiton toimisto, entisen salaisen poliiisin päämaja. Vanhan rakennuksen hurja muodonmuutos, rakennuksen “rankaiseminen” on toiminut keinona käsitellä brutaaliin salaiseen poliisin liittyvää äärimmäisen negatiivista menneisyyttä.”

8:

”Matkan viimeisenä päivänä, osana RDW:n “Design for Change Center” -focuksen ohjelmaa, kaikki pohjoismaiset projektit esittelivät töitään. Kuvassa Heikki, Inari sekä puolalanen muotoilija Kasza Koprowska oslolaisesta ByBi-mehiläisprojektista.”

9:

”Romanian Design Weekin suurin anti oli mahtaviin pohjoismaisiin sekä romanialaisiin suunnittelijohin ja arkkitehteihin tutustuminen. Lounaspöydässä hymyilee festivaalin arkkitehtuuosuuden kuratoinut Adrian Soare.”