Weekly Tips: heinäkuun menovinkit

Kesäpuuhien ykkönen on pakata laukku laitureita ja lentokoneita varten, mutta paljon koettavaa riittää myös kaupungissa. Valitsimme heinäkuun tapahtumista vinkit, joihin mahtuu niin merellä seikkailua kuin käsityöläisolutta.

Kesäpuuhien ykkönen on pakata laukku laitureita ja lentokoneita varten, mutta paljon koettavaa riittää myös kaupungissa. Kokosimme heinäkuulle vinkkejä, joihin mahtuu niin merellä seikkailua kuin käsityöläisolutta.

Designpaja perheille

Designmuseon designpajoissa koko perhe pääsee tutustumaan muotoiluun itse tekemällä yhdessä designmuseolaisten kanssa. Joka kuu kaikenikäisille avoimissa pajoissa on eri teema, ja heinäkuussa keskitytään muotoihin. Väritä kortteja ja veistä oma pyöreä muoto saippuasta. Paja sopii kouluikäisille yksin ja nuoremmille yhdessä aikuisen kanssa.

Inspiroiva muoto –työpaja
16.7. kello 14-16
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
www.designmuseum.fi/fi/events/designpaja-perheille

Lähde merelle

Kaunein tapa kokea Helsinki on lähteä merelle. Vuokraa siis SUP-lautatai kajakki, lähde retkelle tänä kesänä avattuun Vallisaareen tai pulahda uimaan mattolaiturilta, joita on Helsingissä yhteensä 14.

Löylyjen perässä voi suunnata esimerkiksi rauhalliseen Kulttuurisaunaan tai aina avoimeen ja ilmaiseen Sompasaunaan.

Torikortteleiden lounaskonsertit

Miltä kuulostaisi lounas personaallisella sisäpihalla musiikin säestyksellä? Torikortteleiden Lounaskonsertit tuovat jo neljättä kertaa yhteen musiikin ja lounaan keskellä Helsingin vanhinta empire-keskustaa. Heinäkuinen kolmen Lounaskonsertin sarja toteutetaan yhdessä helsinkiläisen 18-henkisen Sointi Jazz Orchestran kanssa.

Torikortteleiden lounaskonsertitTorstai 14.7. kello 12
Bryggeri Helsingin terassi, Unioninkatu 23Torstai 21.7. kello 12
El Fantin ja kaupunginmuseon sisäpiha, Katariinankatu 3

Torstai 28.7 kello 12
Kaffeegaus Röntgenin terassi, Katariinankatu 2

www.facebook.com/events/1099475053423845

Fiskarsin antiikkipäivät

Vuodesta 1991 järjestetty Fiskarsin Antiikkipäivät on antiikin, taiteen, designin ja vintagen kesätapahtuma. Fiskarsin vanhan Veitsitehtaan Nnytteilleasettajina on yli 70 kokenutta ammattikauppiasta. Tarjolla on pääosin sisustukseen, kattaukseen ja keräilyyn soveltuvia huonekaluja, taidetta, pienesineitä ja tekstiilejä 1700 –luvun antiikista 1900 –luvun designiin asti.

Älä myöskään unohda Fiskarsin kesänäyttelyä, jossa nähdään yhteensä 45 erilaista tulkintaa kasvusta.

Fiskarin antiikkipäivät
7.-10.7. kello 10-17
Peltorivi 7, Fiskars
Sisäänpääsy: 10 € (lapset ilmaiseksi)
www.facebook.com/events/956214461119679

Craft Beer Helsinki

Helle ja kylmä olut on monelle heinäkuun odotetuin kombo. Käsityöläisolutfestivaali Craft Beer Helsinki järjestetään ensimmäistä kertaa Rautatientorilla kesä-heinäkuun vaihteessa. Se tarjoaa käsityöläisoluita eri panimoilta Suomesta sekä muualta Euroopasta sekä siiderin ystäville siidereitä. Street food-ruokaa on myös tarjolla nälän yllättäessä.

Craft Beer Helsinki
30.6.-2.7.
Avoinna to-pe klo 14-24, la klo 12-24
Rautatientori, Helsinki
www.craftbeerhelsinki.fi

Summer Prints

Suomalaisen taidegrafiikan viimeisimmät tuulet löytyvät täältä. Suomen Taidegraafikot ry:n kesänäyttelyssä on esillä monipuolinen kattaus tuoretta kotimaista taidegrafiikkaa ja piirrutuksia. Tarjolla on yli 500 uutta teosta noin 90 taiteilijalta.

Summer Prints -kesänäyttely
28.6.-23.7. Avoinna ti-la klo 11-16
Grafoteekki, Pieni Roobertinkatu 10
www.taidegraafikot.fi

Helsinki Pride 2016

Helsinki hehkuu sateenkaaren väreissä jälleen juhannuksen jälkeisellä viikolla! Tapahtuman teemana on tänä vuonna media ja kulttuuri. Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma. Luvassa on työpajoja, taidetta ja kulttuuria – sekä tietysti lukuisia juhlia, tansseja ja myöhään yöhön jatkuvia bileitä. Tapahtumia löytyy kaiken ikäisille.

Helsinki Pride
27.06-03.07.
Ympäri kaupunkia
www.helsinkipride.fi