Rakastettu Design Market saa vierelleen uusien tuotteiden New Marketin

Helsinki Design Weekin huippusuosittu kauppapaikka Design Market saa rinnalleen uuden myyntitapahtuman New Marketin. Se tarjoaa kuluttajille tuotteita, joita ei ole ennen nähty. 

Helsinki Design Weekin huippusuosittu kauppapaikka Design Market saa rinnalleen uuden myyntitapahtuman New Marketin. Se tarjoaa kuluttajille uusia tuotteita, joita ei ole ennen nähty. 

Tänä vuonna designtuotteiden ystäville on entistä enemmän tarjontaa Helsinki Design Weekillä, kun huippusuosittu varastomyynti Design Market laajenee syyskuussa lähiympäristöön.

Sen naapuriin avataan uusien tuotteiden lanseeraus- ja myyntitapahtuma New Market, joka tarjoaa edelläkävijöille mahdollisuuden tutustua upouusiin designtuotteisiin. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsinki Design Week ja Finlayson.

Kyseessä on kuratoitu tapahtuma, jossa kuraattori on muotoilija Sebastian Jansson. Hän etsii parhaillaan mukaan pääseviä uutuuksia. Muotoilijat, tuottajat ja valmistajat voivat ottaa Helsinki Design Weekiin yhteyttä ja ehdottaa tuotteita.

Tapahtuman konseptin luo Helsinki Design Weekin kanssa yhdessä Finlayson, joka on festivaalin yhteistyökumppani. Tapahtumapaikkana on Finlaysonin toimisto ja showroom Ruoholahdessa.

Matka Kaapelitehtaalta New Marketiin taittuu hauskalla tavalla, narubussilla.

”Ideana on saada ihmiset siirtymään Design Marketin ovelta New Markettiin bussikuskin johdolla yhtenä ryhmänä pitäen yhteisestä värikkäästä köydestä kiinni. Linja-autossa on tunnelmaa ja matkan varrella voi sattua yllätyksiä”, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila kertoo.

Paikalle rakennetaan bussipysäkki aikatauluineen.

”New Market tulee olemaan elämys. Luvassa on uusia kierrätystuotteita, kuten räsymattoja, ja vähittäiskauppamainen tila viivakoodeineen. Sinne suunnitellaan myös uusi myymälän visuaalinen ilme ja tuotteiden esillepano.”

Tilasuunnittelusta ja visuaalisesta ilmeestä vastaa Natalia Ritariyhdessä Finlaysonin markkinointitiimin ja Helsinki Design Weekin tiimin kanssa. Graafisen suunnittelun ovat tehneet Natalia Ritari ja Jenna Kunnas, joka vastaa myös toteutuksesta.

Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market saa rinnalleen uuden New Marketin. © AINO HUOVIO

Tuotteita, jotka parantavat arkea

Kurttila kaipaa muutenkin muotoilukentälle uusia ideoita sekä tuttavallisuutta.

”Muotoilualan pitäisi päästä eroon siihen liitetystä kylmästä ja eteerisestä mielikuvasta. Teemme tuotteita ihmisten koteihin. Siksi haluamme niistä tutunoloisia, helposti lähestyttäviä ja ihmisten arkea parantavia.”

Mainostoimistotaustainen Kurttila on luotsannut Finlaysonia vuodesta 2014 alkaen. Uusi teknologia kiinnostaa, ja Kurttila on pyrkinyt lisäämään digitalisaatiota myös tuotteisiin. Esimerkiksi Muumi-vuodevaatteissa on kuvakoodi, jonka voi avata kännykällä ja lukea Muumi-sarjakuvia kolmella eri kielellä. Uusissa tuotteissa on myös kuvake, jota napsauttamalla saa tietoa tuotteen valmistusprosessista.

Finlayson on perustettu 1820 Tampereella, jossa se toimii edelleen hipstereiden ja media-alalla työskentelevien suosimalla tehdasalueella. Trendikästä teollisuusaluetta sanotaankin Suomen Manchesteriksi. Finlaysonin lippulaivamyymälä sijaitsee Helsingissä Eteläesplanadilla.

Uusien muotoilutuotteiden lanseeraus- ja myyntitapahtuma New Market
3.–4. syyskuuta, Porkkalankatu 13 K, Helsinki

Tuotteita voi ehdottaa osoitteeseen helena.fernstrom@helsinkidesignweek.com 31.7. mennessä.