Helsinki Design Week 2016: koko ohjelma julki

Helsinki Design Week on nyt julkaissut vuoden 2016 ohjelmansa. Ennätyslaaja muotoilufestivaali tarjoaa yli 250 tapahtumaa 1.-11.9. teemalla Paremmin/Better.

Helsinki Design Week on nyt julkaissut vuoden 2016 ohjelmansa. Ennätyslaaja muotoilufestivaali tarjoaa yli 250 tapahtumaa 1.-11.9. teemalla Paremmin/Better.

Kahdennentoista kerran järjestettävä Helsinki Design Week levittäytyy ympäri Helsingin seutua yli 250 tapahtuman voimin. Koko ohjelma on nyt julkaistu. Festivaalin alkuun on enää kuukausi!

Aiempina vuosina festivaali on täyttänyt näyttelyillä ja tapahtumilla tyhjiä rakennuksia, mutta tänä vuonna festivaali menee sinne, missä ihmiset ovat: kaduille ja puistoihin, myymälöihin ja gallerioihin.

Päätapahtuma HDW HOP –installaatiosarja tuo ydinkeskustaan 12 ennennäkemätöntä ja näyttävää teosta niin yksittäisiltä muotoilijoilta, kollektiiveilta kuin opiskelijoiltakin. Mukana on sekä suomalaisia että kansainvälisiä tekijöitä, jotka ovat saaneet pohtia vapaasti, miten kaupunkia voi elävöittää muotoilun keinoin.

Ennennäkemättömiä tapahtumia

Polttaviin yhteiskunnallisiin puheenaiheisiin puolestaan heittää löylyä uusi saunoissa käytävä keskustelusarja Sauna Talks.

Siinä viiden saunan lauteilla kaupunkilaiset ja asiantuntijat keskustelevat kaupungista ja sen muotoilusta ihmisten eri elämäntilanteissa. Mukana ovat saunat Lonna, Löyly, Allas, Arla ja Hermanni. Jokaisessa saunassa on oma teemansa ja saunamajuri johtamassa puhetta.

Helsingin kaupungin, Iso Numero -lehden ja Helsinki Design Weekin järjestämiin keskusteluihin on vapaa pääsy ja saunat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Uutuustapahtuma New Market puolestaan nousee rakastetun Design Marketin kainaloon Kaapelitehtaan läheisyyteen. Helsinki Design Weekin ja Finlaysonin luoma leikkisä uusien tuotteiden lanseeraus- ja myyntitapahtuma tarjoaa edelläkävijöille mahdollisuuden tutustua muo-toilutuotteisiin, joita ei ole ennen nähty. Tuotteet kuratoi muotoilija Sebastian Jansson. Mukana on esimerkiksi uusia kierrätystuotteita.

Mukana ovat myös festivaalin jokavuotiset kestosuosikit, kuten Design Market ja HDW Lasten viikonloppu.

Nettisivujen lisäksi voit tutustua ohjelmaan Eventmoren appissamme sekä printatussa ohjelmalehdessä, jota jaetaan elokuun puolen välin jälkeen ympäri Helsinkiä. Voit hakea omasi esimerkiksi Helsingin matkailuneuvonnasta osoitteessa Pohjoisesplanadi 19.

Tutustu koko ohjelmaan täällä.

Katso kampanjan making of -video!

Koska Helsinki Design Weekin vuoden 2016 teema on Paremmin/Better, päätimme antaa puheenvuoron ihmisille, jotka tekevät työssään jatkuvasti paremmin.

Järjestimme kuvauspäivän, jossa toisilleen tuntemattomat eri alojen taitajat kokoontuivat yhteen keskustelemaan siitä, mitä paremmin tekeminen heille tarkoittaa.

Katso tunnelmalliselta making of videolta, mitä ajatuksia jakoivat esimerkiksi kuvanveistäjä Kim Simonson, muotoilija Sami Ruotsalainenja Arelan perustaja Maija Arela. Tulet törmäämään videon 12 kasvoon pitkin alkusyksyä Helsinki Design Weekin tapahtumissa ja kanavissa. Videon ja kuvien takana on tuotantoyhtiö Koski Syväri ja ilmeen on suunnitellut edellisten vuosien tapaan Kokoro & Moi.

Helsinki Design Week, 1.-11.9.2016