Suomalaista designia myyvä TRE-kauppa aukeaa Mikonkadulle

Uusi suomalaiseen muotoiluun ja muotiin keskittyvä myymälä TRE aukeaa perjantaina Helsingin Mikonkadulle. Se tarjoaa myös vegaaniruokaa ja tapahtumia – sekä pyrkii kansainvälisille markkinoille.

Uusi suomalaiseen muotoiluun ja muotiin keskittyvä myymälä TRE aukeaa perjantaina Helsingin Mikonkadulle. Se tarjoaa myös vegaaniruokaa ja tapahtumia – sekä pyrkii kansainvälisille markkinoille.

Jatkossa suomalainen muotoilu on taas hieman paremmin käden ulottuvilla, kun uusi konseptikauppa TRE avaa ovensa Mikonkadulla.

Liike paitsi tarjoaa laajan valikoiman suomalaista muotoilua ja muotia, myös järjestää tapahtumia ja kirjoittaa muotoilusta TRE Journalissa. Valikoimissa on tuotteita sisustuksesta kirjoihin, vaatteisiin ja lahjatavaraan.

Eettisyys on tärkeä arvo. Se näkyy paitsi tuotteiden valinnassa, myös suhteessa tuottajiin. Tuottajien kanssa esimerkiksi pohditaan, minkälaisia uusia tuotteita voidaan yhdessä kehittää.

”Käymme keskustelua siitä, mitä ihmiset haluaisivat meiltä ostaa, mitä sellaista tarvitaan jota ei muualta vielä saa. Mikäli olemassaolevaa tuotetta ei löydy, voimme myös itse valmistaa sen kattavan tuottajaverkostomme kanssa”, kertoo TRE:n toimitusjohtaja Tanja Sipilä.

”Tuottajien kohdalla taas on tärkeää, että heille välittyy tieto siitä, millaisen vastaanoton tuotteet saavat”, hän jatkaa.

Myynnissä ei ole pelkkää suomalaista muotoilua, vaan myös kansainvälisiä brändejä. Erityisen tärkeää tuotteiden valinnassa on laadukas suunnittelu ja tuotantoketjun läpinäkyvyys.

© DUOTONE

Kansainväliset tavoitteet

TRE-kaupan takana on kokenut kolmikko: Tanja Sipilä, Lasse Laine ja Teemu Suviala.

Muotoilijataustainen Sipilä luotsasi Design Forum Shopia sen viimeiset kolme vuotta. Hän uskoo oikealla kulurakenteella toimivaan ja kansainvälisyyteen panostavaan nykyaikaiseen konseptiin.

Yrittäjätaustainen teollinen muotoilija Laine on vaikuttanut monessa muotoilu- ja kalustealan yrityksessä. Hän omistaa Salossa sijaitsevan puusepäntöihin ja tilarakentamiseen keskittyneen ProtosDemoksen ja on osakkaana kalusteita valmistavassa Choice oy:ssa.

Suviala, joka on Suomessa tullut tunnetuksi Kokoro & Moi –suunnittelutoimiston toisena perustajana, toimii New Yorkissa maineikkaan bränditoimiston Wolff Olinsin luovana johtajana.

Tavoite onkin tähdätä kansainvälisille markkinoille.

”Haluamme saavuttaa laajan asiakaskunnan ja mietimme kansainvälisiä mahdollisuuksia alusta asti. Perustajatiimillämme on hyvät kansainväliset verkostot ja jotta työ kannattaa, meidän on pakko katsoa myös Suomen ulkopuolelle”, Sipilä sanoo.

Avajaista edeltävänä päivänä tunnelma on innostunut ja jännittynyt.

”Kaupan rakentaminen on ollut mieletön seikkailu ja jokainen päivä uusia laatikoita avatessa kuin joulu. Olen aivan liikuttunut”, Sipilä sanoo.

Vegaaniruokaa ja tapahtumia

Kaupan yhteydessä toimii myös kasvisravintola Cargo Coffee + Vegetarian Food. Se keskittyy terveelliseen ja eettiseen ruokaan, joka on pitkälti vegaanista. Tarjolla on aamiaista ja lounasta.

Tiloissa tullaan järjestämään esimerkiksi teemaillallisia, muotinäytöksiä ja konsertteja. Helsinki Design Weekillä TRE järjestää kaksi omaa tapahtumaa: TRE design -tapahtuman sekä Lasten viikonlopun.

© DUOTONE

TRE-lifestylekauppa avautuu 12.8. osoitteessa Mikonkatu 6. Verkkokauppa avataan syys‐lokakuun vaihteessa.

www.worldoftre.com