Nämä tuotteet löytyvät New Marketista – katso ensimmäiset paljastukset

Uutuustapahtuma New Market lanseeraa ja myy uusia tuotteita kymmeniltä lahjakkailta tekijöiltä ja merkeiltä. Tässä on makupaloja, mitä on luvassa.

Uutuustapahtuma New Market lanseeraa ja myy uusia tuotteita kymmeniltä lahjakkailta tekijöiltä ja merkeiltä. Tässä on makupaloja, mitä on luvassa.

Helsinki Design Weekin uutuustapahtuma New Market lanseeraa ja myy tuotteita yli 50 suomalaiselta ja kansainväliseltä muotoilijalta ja merkiltä. Uutuustapahtuma tarjoaa edelläkävijöille mahdollisuuden tutustua uusiin designtuotteisiin.

Mukana ovat muun muassa Paper Collective, Costo, Smaller Objects, Wästberg, Haagnees, Willem Heeffer, Nordic Hysteria ja Eleanor Bolton.

Yksi osallistujista on palkittu muotoilija Elina Ulvio, jonka Wallpaper-lehti valitsi tänä vuonna Next Big Things –numeroonsa esitellessään maailman tulevia suuria lupauksia.

Hei Elina, miksi lähdit mukaan New Marketiin? 

Uudet foorumit tuoreelle suomalaiselle designille ovat innostavia ja tervetulleita. Uusi suomalainen muotoilu kaipaa ulostuloa ja tekoja sen mahdollistamiseksi. Kansainvälisessä uskottavuudessa kyse on hyvien tuotteiden ohella paljolti markkinoinnista. Toivon että suomalainen design löytää taas väylänsä ja arvonsa ilman elitismin taakkaa.

Minkä parissa parhaillaan työskentelet?

Valmistelen monia projekteja Helsinki Design Weekiin liittyen, sillä olen mukana New Marketissa sekä Tulli- ja Pakkahuoneen ja Habitaren tapahtumissa.

Katajanokalle sijoittuva Lights, Design and Dimensions -näyttelyni koostuu lempiteemastani: esineen, tilan ja valon sekoittumisesta. Uutena lisänä tähän on ääniulottuvuus, jolloin lopputulos lienee psykedeelinen tilateos. Obeliski-teleskooppikelloni muistuttaa maallisesta ajanlaskusta.

Habitaressa olen mukana EcoDesign-näyttelyssä ja Block-alueella Laura Väreen kanssa yhteisellä UV-osastolla. Lisäksi lanseeraamme Nordic Hysterian kanssa KUU-pöytä- ja peilisarjani.

Elina Ulvio on yksi New Marketin osallistujista

Voitko paljastaa, mitä sinulta nähdään myynnissä?

Divide-kahvipöytä on syntynyt tarpeesta kauniille ja käytännölliselle, teollisesti sekä logistisesti järkevälle olohuoneen pöydälle, kun taas Frame-hyllyssä yhdistyy tilansäästö ja tunnelmavalaistus.

Woodi ja HulaHula -halkotelineet on suunniteltu tunnelmallisen kodin tinkimättömälle sisustajalle. Mukana ovat myös Point-tuoli ja -pöytä, jotka suunnittelin tanskalaiselle OK Designille 2015-2016.

Mitä odotat Helsinki Design Weekiltä 2016?

Iloa ja onnistumisia. Ja palautetta. On hienoa päästä pitkän kellarityöstämisen jälkeen ihmisten ilmoille saamaan aitoja mielipiteitä.

Myös he ovat mukana New Marketissa:

Smaller Objects

Smaller Objects: Little Big Ear
Longboard

Field

Field: Outline
Field: Loop Bottle Opener

Bon Homie

Bon Homie: Button Down

NakNak

NakNak: Hoop
NakNak: Hoop

Wästberg

Wästberg: w153 Île
12

Lue lisää New Marketista täältä ja ilmoittaudu mukaan Facebookissa. Tuotteet on kuratoinut muotoilija Sebastian Jansson.

New Market
3.-4.9.2016 kello 11-18
Porkkalankatu 13, Helsinki

www.helsinkidesignweek.com/ohjelma/new-market