Muoto-gaala siirtyy Helsinki Design Weekille

Suomalaista muotoilua vuosittain palkitseva Muoto-gaala siirtyy Helsinki Design Weekin omistukseen.

Suomalaista muotoilua vuosittain palkitseva Muoto-gaala siirtyy Helsinki Design Weekin omistukseen.

Muoto-gaala on yksi Suomen merkittävimmistä designtapahtumista, joka palkitsee suomalaisia muotoilijoita ja muotoilutuotteita. Gaalaa on järjestetty vuodesta 2011. Laaja-alaisesti suomalaiseen muotoiluun keskittyvä palkitsemistilaisuus on ansainnut nopeasti designalan ammattilaisten arvostuksen. Järjestäjänä on Muoto-gaalan perustamisesta lähtien toiminut Aller Median julkaisema Koti ja keittiö -lehti.

Tämän vuoden gaalaa vietettiin torstai-iltana Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä, jossa myös tieto uudesta järjestäjästä julkistettiin. Neljä viime vuotta gaalaa luotsannut Koti ja keittiö -lehden päätoimittaja Jutta Ylä-Mononen siirtyy päätoimittajan tehtävistä kehittämään tapahtumaa Helsinki Design Weekille.

’’Olen iloinen voidessani jatkaa työtä suomalaisen designin hyväksi ja päästessäni yhä kehittämään Muoto-gaalaa Helsinki Design Weekin ammattitaitoisen tiimin kanssa”, Ylä-Mononen summaa.

Helsinki Design Weekin toimitusjohtaja Kari Korkmanin mukaan Helsinki Design Week aikoo kasvattaa tilaisuuden yleisöpohjaa ja kehittää konseptista kansallisen vaikuttajan.

”Muoto-gaala on Koti ja keittiö -lehden menestystarina ja muotoilualalle tärkeä vuosittainen tapahtuma. Tavoitteenamme on laajentua kodin sisustamisen ulkopuolellekin ja nostaa esiin muotoilun ajankohtaisia osa-alueita. Olemme iloisia, että Muoto-gaalan kehitystyö jatkuu Jutta Ylä-Monosen johdolla.”

Vuoden 2016 voittajat: