Weekly Pics: Design-vinkit Helsinkiin

Weekly Pics -sarjassa argentinalainen graafinen suunnittelija Natalia Villaman jakaa designkohteet, jotka hänestä jokaisen kannattaa nähdä Helsingissä.

Argentiinalainen graafinen suunnittelija Natalia Villaman vieraili Helsingissä ensimmäistä kertaa. Tässä ovat designkohteet, jotka hänestä jokaisen kannattaa nähdä. Weekly Pics –palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen tai juhlaan.

Natalia Villaman on argentiinalainen graafinen suunnittelija, joka on asunut 7 vuotta Italiassa. Hän vieraili kesällä Suomessa ensimmäistä kertaa ja tallensi Helsinki Design Weeklylle designin saralta suosikkikohteensa, joita ei kannata ohittaa.

”Rakastuin tähän kauniiseen kaupunkiin. Mikä teki minuun suurimman vaikutuksen, oli se, miten muotoilu otetaan huomioon ihan kaikessa. Jos rakastat designia, Helsingissä on todella paljon paikkoja, joita ei kannata ohittaa.”

Nide

”Kävellessäni ympäri Design Districtiä, löysin NIDE-kirjakaupan(Fredrikinkatu 35), täydellisen paikan kirjoja rakastaville.

Kirjoja on joka lähtöön aiheina esimerkiksi graafinen suunnittelu, taide, valokuvaus ja sisustus, puhumattakaan muistikirjoista ja postikorteista.

Kun kerran pääsee sisään, on vaikea lähteä!”

Plootu

”Rakastatko huonekaluja ja himoitset kuppia kahvia? Pysähdy Plootussa (Iso Roobertinkatu 32).

Plootu on kauppa, joka yhdistää hienoja puisia huonekaluja ja kotoisan kahvilan niiden keskellä. Konsepti ja tunnelma ovat jotakin hyvin uutta ja vangitsivat heti huomioni.”

Paper Shop

”Ei kovinkaan kaukana edellisistä paikoista löytyy Papershop (Fredrikinkatu 18). Kuten nimestä voi päätellä, se keskittyy paperituotteisiin.

Valmistaudu löytämään monia värejä, printtejä ja muotoja. Kaupassa on niin paljon nähtävää!”

Marimekko

Marimekko vie sinut kiinnostavaan maailmaan täynnä leikkisiä värejä, kuoseja ja muotoja. Helsingistä löytyy monia liikkeitä sekä vaatteille että sisustukselle. Lisäksi Herttoniemessä on kiinnostava outlet!

Aleksanterinkadun liikkeessä pääsin katsomaan lähempänä kaikkea, etenkin kankaita, asukokonaisuuksia, laukkuja ja kenkiä.

Sain myös ihanan tervetulotoivotuksen Suomeen iloisilta tytöiltä, jotka työskentelevät liikkeessä.”

Iittala

”Esplanadin puistossa kävelyn jälkeen on hyvä piipahtaa Iittalan liikkessä (Pohjoisesplanadi 23).

Mahtavan merkin tarkoitus on tarjota tuotteita, joita ei ikinä tarvitse heittää pois, ja ajatonta muotoilua arkikäyttöön.”

Kiasma

”Nykytaiteenmuseo Kiasma (Mannerheiminaukio 2) hämmästytti minua hyvällä tavalla. Se sai minut tuntemaan itseni osaksi museota, etenkin kokoelmanäyttelyssä. Lähes jokainen näyttely saa osallistumaan koskemalla, haistamalla ja huomioimalla yksityiskohtia. Jopa vieraskirja muuttuu joka kerta, kun vierailija painaa sen marmoriin kätensä.”

Designmuseo

”Jos haluat kokea suomalaista muotoilua parhaimmillaan, suuntaa Designmuseoon (Korkeavuorenkatu 23).

Kaunis rakennus pitää sisällään historiaa ja innovaatioita yhdisteleviä näyttelyitä.

Kysy mitä tahansa todella ystävällisiltä museon työntekijöiltä ja aloita seikkailu sisällä. Ja oi, muista vierailla museokaupassa ennen lähtöäsi! Voin vakuuttaa, että se on hyvin koukuttava.”

PINO

”Viimeiseksi, lempiliikkeeni Design Districtissä oli PINO (Fredrikinkatu 22).

Minun oli pakko mennä sinne uudestaan nähdäkseni tarkemmin kaikki vaihtoehdot (ja ottaakseni valokuvia!).

Kyseessä on kahden huoneen liike täynnä erilaisia tuotteita, kuten laseja, saippuoita, opiskelutarvikkeita, pieniä pahvipuutarjoja, laukkuja, julisteita, muistikirjoja ja vaikka mitä!

Helsinki inspiroi sinua varmasti yksinkertaisella ja vallankumouksellisella muotoilullaan. Nauti!”