Kauppatori2017-muotoilukilpailun voitti vanerinen Salut

Kevyt ja kaunis Salut valittiin parhaaksi kojuksi Kauppatori2017-kilpailussa.

Kevyt ja kaunis Salut valittiin parhaaksi kojuksi Kauppatori2017-kilpailussa. Kojujen kehittäminen jatkuu.

Kauppatori2017-kilpailun voittaja on valittu Salut, jonka suunnittelivat Ella Kaira, Benjamin Åkerblom, Joona Heikkilä sekä Lauri Klemola. Voittanutta prototyyppikojua on kuvailtu alkuperäisenä, kuitenkin paikallisia perinteitä kunnioittaen. Se tarjosi hyvän jalustan eri toimialoille sekä käytetyt materiaalit olivat yllättävän kevyitä ja kauniita.

Voittajakoju ei sovi nykyisenä prototyyppiversiona torille pidemmän päälle, mutta antoi hyvän pohjan, jota voittajatiimi kehittää nyt 5000 euron palkintorahan voimin.

Voittaja valittiin kolmen finalistiteltan joukosta, jotka olivat Havis Amandan kupeessa kesä-elokuussa. Neljäs ehdotus (Sail!) ei toteutunut perustusvaikeuksien takia. Katso kaikki finalistit täältä.

© LAURI KLEMOLA
© LAURI KLEMOLA
12

Jatko on auki

Kesän aikana kaupunkilaiset ja turistit saivat äänestää lempimalliaan. Myös pop-up-kauppiaat antoivat palautetta eri kojujen käytettävyydestä. Kerätyn palautteen ja datan perusteella organisaatiotiimi valmistelee raportin, joka määrittää hankkeelle seuraavan suunnan.

“Kesä 2017, Suomen 100-vuotis juhlavuosi, on vielä auki, mutta toivomme löytävämme hyvät partnerit viemään hanketta eteenpäin”, sanoo projektijohtaja Oona Colliander.

Kilpailu järjestettiin kevään 2016 aikana Aalto yliopiston opiskelijoille Aallon, Helsingin Kaupungin Tukkutorin ja Bruce Oreckin toimesta. Voittajatiimiä sponsoroi UPM. Tarkoituksena oli haastaa poikkitieteelliset opiskelijat suunnittelemaan Kauppatorille uusi ilme ja torikojuille muoto.

Voittajatiimin muodostavat Ella Kaira, Benjamin Åkerblom, Joona Heikkilä ja Lauri Klemola. ©KAUPPATORI2017