Neljä näyttelyä Dutch Design Weekiltä

Viidestoista Dutch Design Week Hollannin Eindhovenissa päättyi viime sunnuntaina. Helsinki Design Week vieraili festivaalilla ja poimi neljä nuorten muotoilijoiden näyttelyä.

Viidestoista Dutch Design Week Hollannin Eindhovenissa päättyi viime sunnuntaina. Helsinki Design Week vieraili festivaalilla ja poimi neljä nuorten muotoilijoiden näyttelyä. 

15. Dutch Design Week järjestettiin 22.-10.10. Eindhovenissa. Vuosittain festivaali kokoaa yhteen lähes 300 000 kävijää, yli 2500 muotoilijaa ja yli 100 tapahtumapaikkaa ympäri kaupunkia. Tänä vuonna festivaalin teema, ”The making of”, kiinnitti huomiota erityisesti tuotteiden ja palveluiden tekoprosessiin sekä itse tekijöihin. Helsinki Design Week vieraili festivaalilla ja poimi ohjelmasta viisi kiinnostavaa ja värikästä nuorten muotoilijoiden näyttelyä.

Popcore – A living design exhibition

Muotoilijaryhmän tavoitteena on nostaa esille ja luoda kattava kokonaisuus tämän päivän nuorten muotoilijoiden töistä. Näyttelyyn yhdistetyt illalliset, keskustelut ja keikat ovat luontainen kokonaisuus, sillä muotoilijatkin liikkuvat eri alojen välillä tuotemuotoilusta muotiin ja konseptisuunnitteluun. Näyttelyyn oli koottu 14 muotoilijaa, jotka tarkastelivat nykyaikaista elämäntapaa.

Popcore kokosi yhteen 14 hollantilaista nuorta muotoilijaa.

Copy Blur -pöytä on Job van der Bergin suunnittelema. Fuse Skin -valaisimet Benedikt Stonawskin.

Erityisesti erilaiset tekstuurit ja pinnat näkyivät festivaalilla vahvasti. Kuvassa Robin Maasin lopputyö Design Academy Eidnhovenista – akustiikkakankaat sopivat seinälle tai lattialle.

Envisions – Products in Process Part 2

Products in Process -näyttelyn ensimmäinen osa nähtiin aikaisemmin tänä vuonna Milanon designfestivaalilla huhtikuussa. Hollantilaisista muotoilijoista koostuva Envisions-kollektiivi esittelee näyttelyissään kaikkea muuta paitsi lopputuloksen. Erilaiset materiaalit, värit, tekstuurit ja kokeilut luovat kiinnostavan ja visuaalisen kokonaisuuden.

Design Academy Eindhoven – Graduation Show 2016

Vuosittain yksi festivaalin must see –kohteista on Design Academy Eindhovenin lopputyönäyttely. Tänä vuonna näyttely esitteli lähes 200 työtä 171 muotoilijalta. Jokaisena näyttelypäivänä jono kiemurteli aina ulos asti ennen ovien avautumista. Näyttelyn oli kuratoinut hollantilainen muotoiluduo Formafantasma.

Kathrine Barbo Bendixenin valaisin oli tehty puhdistetusta lehmän suolesta.

Agne Kucerenkaiten lopputyössä ’Ignorance is Bliss’ -astiakokoelmassa saveen ja lasiin oli sekoitettu saastunutta maata ja teollisuusjätettä.

Aina Seerdenin ’Your digital twin’ -malliston ja siihen kuuluvan animaation tavoitteena on nostaa tietoutta internetin ja sosiaalisen median vaikutuksesta ihmisten käyttäytymiseen.

Dutch Invertuals – Power Play

Dutch Invertuals on ryhmä muotoilijoita, joka tuottaa vuosittain kaksi ryhmänäyttelyä, toisen Milanon designfestivaalille ja toisen Dutch Design Weekille. Kaikki työt toteutetaan tarkoin kuratoituja näyttelyitä varten. Power Play -näyttelyssä 13 muotoilijaa tarkasteli tulevaisuuden skenaarioita uusista energianlähteistä ja energian vaikutuksesta ihmisten elämään.

Milou Voorwinden käyttää töissään materiaalina narua. ’Static Shapes’ on visuaalinen kuvitelma tulevaisuuden energiakentästä.

Bastiaan de Nennien ’@Meal’ -teos on fyysinen esitys muotoilijan yhden päivän aikana käytetystä energiasta.

EDHV-studion työssä ’Frost Light’ etsittiin energianlähteitä odottamattomista paikoista. Usein energia ja sen tuottaminen yhdistetään kuumuuteen, joten studio tarkasteli sulavan jään ja siitä vapautuvan energian parissa.

Seuraava Dutch Design Week järjestetään 21.-29.10.2017

www.ddw.nl