VALO/ON 2017 kokoaa yhteen valaistuksen edelläkävijät

Uusi valaistuksen ammattilaistapahtuma tuo Suomeen kansainväliset keynote-puhujat kaupunkivalosuunnittelun ja valaisinmuotoilun parista.

Uusi valaistuksen ammattilaistapahtuma tuo Suomeen kansainväliset keynote-puhujat kaupunkivalosuunnittelun ja valaisinmuotoilun parista. Kaksipäiväinen tapahtuma yhdistää kansainväliset keynote-puheenvuorot ja rennon illanvieton tarjoiluineen.

Helmikuussa nähtävä valaistuksen ammattilaistapahtuma VALO/ON 2017 kokoaa yhteen valaistuksen edelläkävijät.

Valosuunnittelija Daniel Rybakkenin työ sijoittuu taiteen ja muotoilun välimaastoon.  Hän valmistaa pieniä tuotesarjoja, taideinstallaatioita ja prototyyppejä sarjatuotantoon. Rybakken on voittanut useita palkintoja, joista tuorein on vuonna 2016 ADIn myöntämän Compasso d’Oro -palkinto, jonka hän voitti jo toistamiseen. Puheessaan hän tarkastelee ensisijaisesti päivänvaloa ja kuinka tuottaa keinotekoisesti sen alitajuntaisia vaikutuksia.

Toinen puhujista on englantilainen Don Slater, joka pohtii valoa ennen kaikkea kaupungistumisen ja kaupunkivalosuunnittelun kautta. Don Slater toimii sosiologian professorina London School of Economicsissa ja yhtenä Configuring Light/Staging the Social -tutkimusryhmän vetäjistä.

Nykyinen tutkimusohjelma Configuring Light edistää yhteiskuntatieteiden ja valaistusmuotoilun yhteistoimintaa varsinkin julkisen valaistuksen näkökulmasta, sekä kehittää uusia menetelmiä, tutkimusprojekteja ja koulutusohjelmia, joilla parannetaan kaupunkivalosuunnittelun sosiaalista tietopohjaa.

29 julkisten tilojen valaistuksen johtavaa yritystä

VALO/ON 2017 -tapahtumassa 29 julkisten tilojen valaistuksen johtavaa yritystä esittelee kiinnostavimmat uutuustuotteensa ja palvelunsa. Kävijät pääsevät tutustumaan sekä valaistuksen tarjoamiin ratkaisuihin niin arkkitehtuurin, valaistustekniikan kuin sähkösuunnittelun näkökulmista.

Lavalle nousevat kansainvälisten keynote-puhujien lisäksi Suomen Valoteknillinen Seura, joka järjestää ohjelmaa Valon päivän kunniaksi. Ohjelmassa mukana myös suosittu PechaKucha Night sekä Belenos Group of Arts -esitys. Illan musiikista vastaa DJ Otto Talvio.

Kohderyhmänä ovat arkkitehdit, sisustusarkkitehdit, valaistussuunnittelijat, sähkösuunnittelijat, sähköurakoitsijat ja kiinteistönomistajat. Jatkossa tapahtuma järjestetään kahden vuoden välein.

Rekisteröidy kävijäksi ja tutustu päiväkohtaiseen ohjelmaan täältä. Huomiothan, että paikkoja on rajoitetusti.

Tapahtuma järjestetään Tapahtumakeskus Telakalla, Henry Fordin katu 6, 00150 Helsinki, 1.-2.2.2017 kello 15-22. Tapahtuma on maksuton.

www.valoon2017.com