Lähde Designristeilylle Tukholmaan

Helsinki Design Week ja Tallink Silja järjestävät jälleen Designristeilyn Tukholman huonekalumessuille ja Stockholm Design Weekille. Lähde tutustumaan designkohteisiin ja sisustustrendeihin!

Helsinki Design Week ja Tallink Silja järjestävät jälleen Designristeilyn, jossa vietetään päivä Tukholman huonekalumessuilla ja Stockholm Design Weekillä. Tule mukaan kuulemaan kiinnostavia puheenvuoroja ja tutustumaan Tukholman designkohteisiin ja sisustustrendeihin!

Helsinki Design Week järjestää yhdessä Tallink Siljan kanssa Designristeilyn, joka suuntautuu Stockholm Design Weekille ja Tukholman huonekalu- ja valaistusmessuille. Risteily järjestetään Silja Serenadella 9.-11.2.2017. Matka sisältää kiinnostavien muotoilijoiden ja sisustusalan ammattilaisten puheenvuoroja sekä päivän messuilla tai vaihtoehtoisesti tutustumisen Tukholman keskustan designkohteisiin.

Tukholman huonekalumessut esittelee ja määrittelee vuosittain sisustuksen uudet trendit kokoamalla yhteen noin 700 näytteilleasettajaa ja 40 000 kävijää. Messut järjestetään samanaikaisesti Stockholm Design Weekin kanssa, jolloin muotoilun tunnelmasta voi nauttia kaupunkitapahtumissa ympäri Tukholmaa.

Designristeilyn ohjelmassa torstaina 9. helmikuuta kuullaan puheenvuoroja suomalaisilta suunnittelijoilta ja nautitaan neljän ruokalajin designillallinen. Mukana ovat muotoilija ja tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsen sekä stailisti, suunnittelija ja bloggaaja Anna Pirkola. Risteilyn isäntänä toimii toimittaja Sami Sykkö.

Varsinais-Suomesta kotoisin oleva tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsen perusti oman yrityksensä vuonna 1989. Ennen kiinnostuksensa kohdistumista tekstiilisuunnitteluun, hän ehti suorittaa taidehistorian, kirjallisuuden ja kielten opintoja Helsingin yliopistossa. Kutomistaidon Gullichsen opiskeli Borgå Hemslöjdsskolanissa. Johanna Gullichsen Textile Craft & Design tuo kudottujen kankaiden laajan maailman tähän päivään. Rohkea mutta selkeä kuviointi, luonnonmateriaalien käyttö ja teeskentelemättömyys muodostavat tyylin, jonka tunnusmerkkejä ovat mukavuus, värit ja helppokäyttöisyys.

Anna Pirkola on pitkän linjan stailisti, suunnittelija ja bloggaaja, jonka tyyliä löytyy muun muassa Ruotsin Residence-lehdestä, Asun-lehdestä sekä Iittalan, Hakolan, Ikean ja Aarikan kampanjoista. Hänellä on yhdessä miehensä kanssa yritys Our Edition, joka keskittyy simppelin skandidesignin luomiseen. Annan tyylissä yhdistyvät puhdas skandinaavinen estetiikka ja herkkyys. Siinä missä kuvissa liikutaan välillä hyvinkin pelkistetyissä maailmoissa, on Annan koti taas niihin verrattuna varsin runsas.

Sami Sykkö on Suomen tunnetuimpia muotiin, muotoiluun ja sisustukseen erikoistuneita toimittaja. Hän on entinen Gloria-lehden päätoimittaja ja Helsingin Sanomien toimittaja. Sykkö on arvostettu luennoitsija, kirjoittaja ja kolumnisti, jonka uusin sisustuskirja suomalaisten kotien sisustamisesta yhdessä Hanni Koroman kanssa julkaistiin keväällä 2014.

Lähde mukaan ja varaa risteily suoraan Tallink Siljan verkkosivuilta.

Tallink Silja on Helsinki Design Weekin 2017 yhteistyökumppani.

Lisätietoja risteilyn ohjelmasta antaa tuottaja Reetta Turtiainen, reetta.turtiainen@helsinkidesignweek.com.

www.stockholmdesignweek.com
www.stockholmfurniturelightfair.se