Muotoilutarinat: Helsinki muotoilukaupunkina

Hyvä kaupunki on kuin onnistuneesti muotoiltu esine: se tuntuu ja näyttää niin hyvältä, että sen haluaa säilyttää seuraavillekin sukupolville.

Hyvä kaupunki on kuin onnistuneesti muotoiltu esine: se tuntuu ja näyttää niin hyvältä, että sen haluaa säilyttää seuraavillekin sukupolville. Helsinki Design Weekly tarjoilee joulupakettina palasia Muotoilutarinat.fi -verkkojulkaisusta.

Helsingin tavoite on tehdä muotoilun avulla asukkaiden elämästä parempaa.

Päämääränä on urbaani elinympäristö, joka on suunniteltu käyttäjien tarpeet huomioiden, yhdessä käyttäjien eli kaupunkilaisten kanssa. Viime vuosina Helsinki on kehittänyt monia julkisia palveluitaan yhdessä muotoilun ammattilaisten kanssa.

Entä minne seuraavaksi?

Muotoilutarinat.fi kysyi kuudelta asiantuntijalta, mikä merkitys muotoilulla on ollut Helsingin kaupungille, ja miksi muotoilu on tärkeää myös tulevaisuudessa. Näkökulmansa jakavat muun muassa Helsinki Design Weekin perustaja Kari Korkman, Pentagon Designin luova johtaja Arni Aromaa ja Fiskarsin tuotekehitysjohtaja Petteri Masalin.

© LAURI ROTKO
© LAURI ROTKO

Lue Marianna Kellokosken kirjoittama artikkeli kokonaan tästä. Kuvat Lauri Rotko ja Jussi Hellsten.

Muotoilutarinat.fi kertoo tositarinoita siitä, miten muotoilu auttaa kehittämään toimivia kaupunkeja. Helsinki Design Weekly tarjoilee joulupakettina palasia julkaisusta. Julkaisun taustalla ovat Kansainvälisen designsäätiön Toimiva kaupunki -hanke ja Helsingin kaupungin elinkeino-osasto.