Weekly Sneak Peek: Ragamuf

Syyrialaisten pakolaisnaisten valmistamia Ragamuf-tuoliryijyjä voi nyt tilata ennakkoon. Weekly Sneak Peek -sarja esittelee muotoilun uutuuksia. 

Weekly promootio: Syyrialaisten pakolaisnaisten valmistamia Ragamuf-tuoliryijyjä voi nyt tilata ennakkoon. Weekly Sneak Peek -promootiosarja esittelee muotoilun uutuuksia. 

Kuka? 

Ragamuf-tuoliryijy on joustava tuolinpäällinen, joka muotoutuu erimallisten ja –kokoisten tuolien päälle. Ragamuf työllistää Turkissa Syyrian rajan tuntumassa asuvia syyrialaispakolaisnaisia.

Mitä? 

Ragamuf lanseerattiin Indiegogo –joukkorahoituskampanjana 17.1.2017. Ragamuf on saavuttanut asettamansa rahoitustavoitteen, mutta kampanja jatkuu edelleen. Ennakkomyynnin tavoitteena on saada Ragamufille kansainvälistä näkyvyyttä sekä mahdollistaa Ragamuf -verkkokaupan käynnistäminen.

Lanseerauksen takana on Ragamufin perustaja KTM Martta Leskelä, tuoliryijyn on suunnitellut muotoilija Tuula Pöyhönen.

The Art Insiderin videota on katsottu jo 1,5 miljoonaa kertaa.

Missä? 

Ragamufin voi ennakkotilata Indiegogo –kampanjasivulta. Sivusto on englanninkielinen, tarvittaessa suomenkieliset tilausohjeet löytyvät täältä. Ragamufin tarinaa voi seurata kirjautumalla Ragamuf -uutiskirjeen lukijaksi Ragamufin verkkosivuilla.

Milloin? 

Ragamufien ennakkomyynti on käynnissä. Kampanja-alennukset ovat voimassa 16.2.2017 asti. Ennakkotilaukset toimitetaan heinäkuuhun 2017 mennessä. Ragamuf -verkkokauppa avataan ennakkotilaustuotteiden toimittamisen jälkeen.

Ragamuf on esillä muun muassa Designmuseon ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon Enter and Encounter – Kutsu huomiseen  –yhteisnäyttelyssä24.3.-24.9.2017.

Miksi?

Ragamuf on hauska, ekologinen ja humaani. Jokainen ryijy on tekijänsä suunnittelema uniikki taideteos, minkä vuoksi työ tulee merkitykselliseksi myös tekijälleen. Tuotteet valmistetaan neuloskuteesta, jota tuotetaan tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaaleista. Ragamuf antaa uuden ilmeen vanhalle ja kulahtaneelle tuolille.

Työ mahdollistaa pakolaisnaiselle taloudellisen itsenäisyyden sekä henkisen voimaantumisen – työ tarjoaa kodin ulkopuolisia kontakteja sekä luo tarpeellisuuden tunteen. Naisten työllistäminen vaikuttaa myös lasten sekä koko perheen ja yhteisön hyvinvointiin.

Ragamuf tulee englanninkielisestä sanasta ragamuffin, joka tarkoittaa ryysyläistä ja resupekkaa. Ragamufin Instagram –tili on nimeltään ragamuf.fin. Ragamuffin on myös pitkäkarvainen kissarotu. Räsy on englanniksi rag.

Ragamufin voi pestä vesipesuna 40 asteessa tai 30 asteen emulsiopesuna.

Ragamuf-tuoliryijy:


Ragamuf on paitsi käyttöesine, myös taideteos. © MIMMI PENTIKÄINEN

Pieni Ragamuf © MIMMI PENTIKÄINEN

Iso Ragamuf © MIMMI PENTIKÄINEN

Seinäruusu © MIMMI PENTIKÄINEN

Hyljätty © MIMMI PENTIKÄINEN

”Älä roskita” © MIMMI PENTIKÄINEN

Yhdessä © MIMMI PENTIKÄINEN

Yhdessä ehjäksi jälleen © MIMMI PENTIKÄINEN

Weekly Sneak Peek on kuratoitu promootiosarja. Jos haluat näyttää mallistosi, tuotteesi tai keksintösi ensimmäisenä suomalaisen muotoilun edelläkävijöille, ota yhteyttä info@www.helsinkidesignweek.com.