Helsinki Design Weekin vuoden 2017 teema on Q&A

Helsinki Design Week etsii tänä vuonna kysymyksiä ja vastauksia teemalla Q&A. Muotoilufestivaali valtaa kaupungin 7.-17.9.2017.

Helsinki Design Week etsii tänä vuonna kysymyksiä ja vastauksia teemalla Q&A. Muotoilufestivaali valtaa kaupungin 7.-17.9.2017.

Helsinki Design Weekin teemana vuonna 2017 on Q&A. Kysymyksiä ja vastauksia etsivä teema korostaa, että hyvä design on ennen kaikkea hyvää ajattelua. Muotoilun arvo ei ole enää aikoihin ollut pelkissä esineissä, vaan terävänäköisyydessä ja totutun kyseenalaistamisessa.

Teema kannustaa ennakkoluulottomuuteen ja etsimiseen. Kriittisyys on tärkeää, samoin avoimuus vaihtoehtojen edessä.

Teema pureutuukin vahvasti yhteiskunnallisiin kysymyksiin, jotka vaikuttavat tulevaisuuteen. Miten muotoilulla voi rakentaa parempia kaupunkeja ja parempaa yhteiskuntaa? Miten muotoiluajattelu voi hyödyttää uusia aloja? Oleellista on, kysymmekö oikeita kysymyksiä ja ovatko vastaukset relevantteja yhä tulevaisuudessa. Tarkasteltavia teemoja ovat muun muassa kaupunkien kehitys, koulutus ja oppiminen, kestävä kehitys, tilat ja talot sekä luovien alojen yrittäjyys ja yhteistyö.

Myös kansainvälinen ulottuvuus on tärkeä. Helsinki Design Week on aloittanut uuden World Design Weeks -verkoston puheenjohtaja ajankohtana, jolloin kansainvälinen vuorovaikutteisuus on uusien haasteiden ja kysymysten äärellä.

Populismi, nationalismi ja protektionismi nostavat päätään useissa maissa, mutta uudet ideat ja innovaatiot edellyttävät kehittyäkseen avoimuutta, osallistamista ja sallivuutta. Miten onnistumme tulevina vuosina vakuuttamaan kansallisille toimijoille, että kansainvälinen verkostoituminen ja vuoropuhelu tuottavat paljon enemmän yhteistä hyvää kuin lyhytnäköinen kansallisen edun tavoittelu?

Syyskuussa kysymyksiä ja vastauksia etsitään sadoissa Helsinki Design Weekin tapahtumissa, joiden avoin haku on nyt auki.

Hae mukaan Helsinki Design Weekin festivaaliohjelmaan, myyjäksi Design Marketiin tai Little Marketiin, osallistu Muotogaalan äänestykseen tai jätä ehdotukseksi HDW HOP -installaatiosarjaan.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!