Design Diplomacy kiertää maailmaa

Helsinki Design Weekin keskustelukonsepti avaa suurlähettiläiden ovet Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Helsinki Design Weekin keskustelukonsepti avaa suurlähettiläiden ovet Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Helsinki Design Weekin Design Diplomacy -konsepti laajenee maailmalle. Illoissa muotoilun ammattilaiset kohtaavat toisensa leikkisän korttipelin merkeissä, joka haastaa sekä puhujat että yleisön miettimään muotoilun merkitystä. Ensimmäinen keskusteluiltojen tapahtumasarja nähtiin syyskuussa 2016 kymmenessä suurlähetystössä Helsingissä ja sai erittäin lämpimän vastaanoton.

Seuraavaksi Suomen suurlähetystöt avaavat residenssiensä ovensa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Ensi viikolla tapahtuma nähdään Reykjavikissa DesignMarch-festivaalilla, mistä tapahtuma jatkaa suomalaisiin suurlähetystöihin osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Design Diplomacy konsepti esittelee suomalaista muotoiluosaamista kansainvälisesti ja synnyttää keskustelua suomalaisten ja kansainvälisten muotoilijoiden välillä. Se avaa muotoilua epäformaalilla, helposti lähestyttävällä tavalla sekä korostaa muotoilun merkitystä kansainvälisen vuoropuhelun väylänä ja yhdistää muotoilu perinteiseen diplomatian kontekstiin. Konsepti yhdistää rohkeasti arvokkaan ympäristön vapaamuotoiseen keskusteluun, mikä luo tärkeitä kansainvälisiä yhteyksiä niin suurlähetystöille, puhujille kuin vieraillekin.

Viime syksynä keskusteluja käytiin Slovakian, Tanskan, Itävallan, Belgian, Ruotsin, Islannin, Alankomaiden, Espanjan, Italian ja Japanin suurlähetystöjen residensseissä.

Puhujia olivat muun muassa MAK-museon johtaja Christoph Thun-Hohenstein, espanjalainen muotoilija Martí Guixé ja japanilainen lasimuotoilija Toru Horiguchi. Suomalaisia vastinpareja ovat esimerkiksi Designmuseon johtaja Jukka Savolainen, kokki Antto Melasniemi ja muotisuunnittelija Laura Juslin.

Syyskuussa 2017 Design Diplomacy toteutetaan jälleen osana Helsinki Design Weekin ohjelmatarjontaa yhteistyössä Helsingissä sijaitsevien suurlähetystöjen kanssa.

Design Diplomacy -keskustelu haastaa pohtimaan muotoilua eri kanteilta. Tapahtumasarja nähtiin ensi kerran Helsinki Design Weekillä 2016. © AINO HUOVIO