Showroomin ensimmäiset ohjelmanostot julki

Muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaistapahtuma Showroomissa nähdään niin arkkitehtien välisiä dialogeja, keveitä lounaskeskusteluja ja kansainvälisiä huippupuhujia.

Muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaistapahtuma Showroomissa nähdään niin kahden arkkitehdin välisiä dialogeja, keveitä lounaskeskusteluja ja kansainvälisiä huippupuhujia.

Showroomin lavaohjelma tarkastelee tänä vuonna arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ja muotoilua ihmisten, rakennusten ja ympäristön vuorovaikutuksena.

Showroom on muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaistapahtuma, joka järjestetään syyskuussa Helsinki Design Weekin ja Habitaren yhteistyössä toista kertaa. Vuoden teema on ‘Q&A’, jonka myötä lavaohjelmien puheet pyrkivät heijastelemaan ilmiöiden takana piileviä tarpeita ja odotuksia sekä vastaamaan sitä kautta aiheesta kumpuaviin kysymyksiin.

Kansainväliset huippupuhujat

Ensimmäiset kansainväliset puhujat ovat nyt julki.

Ensimmäinen heistä on amerikkalainen arkkitehti, kuraattori ja kirjailija Kristien Ring. Hän on perustanut saksalaisen AA PROJECTS studion, joka kehittelee monialaisia konsepteja tulevaisuusorientoituneisiin projekteihin arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun alalla. Ringin viimeisimmät teokset ovat URBAN LIVING, Strategies for the future (2015) sekä SELF-MADE CITY. Berlin, Self-initiated Urban Living and Architectural Interventions (2013). Huom! Ring on joutunut perumaan osallistumisensa.

Toinen puhuja on amerikkalainen arkkitehti, urbanisti, kirjailija sekä Yalen yliopiston professori Keller Easterling. Hänen tuorein kirjansa, ”Extrastatecraft: The Power of Infrastructure Space” (2014) käsittelee urbanismia, arkkitehtuuria ja organisaatioita globaalissa kontekstissa. Easterling tarkastelee meitä ympäröiviä tilallisia käytäntöjä ja infrastruktuureja sekä analysoi arkkitehtuuria ja kaupunkeja, joissa tilan voi nähdä teknologiana sekä informaatiosysteeminä.

Lisäksi ohjelmassa nähdään kahden arkkitehdin välisiä ‘Architects on Architects’ -dialogeja sekä pyöreän pöydän äärellä järjestettäviä kevyempiä lounaskeskusteluja. Vieraita ovat muun muassa arkkitehdit Helena Sandman ja Marco Casagrande sekä sisustusarkkitehdit Vertti Kivi ja Petra Majantie.

Showroom
13.–15.9.2017
Messukeskus, Messuaukio 1, Helsinki
www.showroomfair.com

Showroom on muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaistapahtuma, joka järjestetään syyskuussa Helsinki Design Weekin ja Habitaren yhteistyössä. Showroom on Helsinki Design Weekin päätapahtuma ja Habitaren ammattilaistapahtuma. Helsinki Design Week järjestetään 7.-17.9.2017 ja Habitare 13.-17.9.2017.