Milano alkaa nyt – uutena alueena rautatieaseman varastorakennukset

Milano 2017 pitää sisällään niin 30 vuoden jälkeen avatuvia teollisuustiloja kuin suomalaista nakuilua.

Milano 2017 pitää sisällään niin 30 vuoden jälkeen avatuvia teollisuustiloja kuin suomalaista nakuilua.

Se on selvää: tämä viikko tulee olemaan Milanossa hektinen ja ikimuistoinen.

Salone del Mobile -huonekalumessujen ympärille kasvanut muotoiluviikko muuntaa huhtikuisen Milanon muotoilukarnevaaliksi, jossa uutuuksiaan tuovat esiin niin vakiintuneet yritykset kuin uraansa aloittelevat lupauksetkin.

Tänä vuonna muotoilu valtaa kaupungin 4.-9. huhtikuuta 2017. Oli suuntanasi sitten Salone Del MobileSaloneSatelliteFuorisalone tai Triennale di Milano, viikko tulee varmasti olemaan täynnä inspiraatiota ja kokemuksia.

Milanon pääaseman teollisuustilat ovat avoinna ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. © VENTURA CENTRALE

Mendinin Alex-tuoli © ALESSANDRO MENDINI

Rautatieaseman teollisuustilat aukeavat

Tämän vuoden kenties kiinnostavin uutuus alueissa on Ventura Centrale.

Milanon päärautatieaseman vanhat varastorakennukset on avattu yleisölle ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. Niitä on aikaisemmin käytetty laboratorioina, studioina ja varikkoina. Kyseessä on Ventura Lambraten ”isosisko” ja Ventura Lambrate Milanin 8. laitoksen uusin näyttelytila.

Rautatiekiskojen kumminkin puolin sijaitsee pitkä rivi käyttämättömiä varastorakennuksia. Seuraa rautatieaseman oikealla puolella kulkevaa väylää Ventura Centralen holveille, jotka on täysin uudistettu varikoista upeiksi näyttelytiloiksi. Esittelemme tässä Ventura Centralen matkasuunnitelman, josta saa käsityksen ensimmäisen laitoksen sisällöstä. Se on osa Organisation in Designin tuottamaa Ventura Projects -hanketta.

MM Lampadari, Nason Moretti, Scapin, Matteo Zorzenoni / Ventura Centrale © TIZIANO SIGNORATO

NAKUNA-näyttely pitää sisällään lunta, järviä, biomateriaaleja ja selkeyttä. © NAKUNA

Suomalaista muotoilua

Jos nuoret ja lupaavat suomalaiset suunnittelijat kiinnostavat, käy katsomassa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun NAKUNA-näyttely. Se pitää sisällään projekteja, installaatioita ja puheenvuoroja Breran alueella, joka houkuttaa puoleensa tunnettuja kaupallisia tekijöitä.

NAKUNA johdattaa yleisönsä aistimatkalle itsetuntemuksen poluille ja paljastaa suomalaisen sielun. Se kertoo jäästä, metsästä, järvistä, biomateriaaleista, saunakulttuurista, selkeydestä ja rehellisyydestä.

Linking The South and The North -näyttely esittelee muotoilija Ilkka Suppasen ja italialaisen muotoilijan Raffaella Mangiarottin yhteistyötä. He ovat suunnitelleet sohvan, jossa voimme työn ohessa kokea samanlaista mukavuutta kuin peiton alla jutellessa.

Salone de Milanissa nähdään muun muassa Secto (Stand E04, Hall 13) ja Nikari (Stand E34, Hall 16), ja SaloneSatellitessa Studio Finna – vain muutaman mainitaksemme. Myös uusi World Design Weeks -verkosto kokoontuu ja esittäytyy Triennalessa.

Nähdään Milanossa!