Tässä ovat Vuoden Huiput -voittajat

Vuoden Huiput -palkinnot on nyt jaettu: voittajia ovat muun muassa Mightifier-applikaatio, Finlaysonin Jukka Kurttila ja Milttonin Mikko Hakkarainen. 

Vuoden Huiput -palkinnot on nyt jaettu. Voittajia ovat muun muassa Mightifier-applikaatio, Finlaysonin Jukka Kurttila ja Milttonin Mikko Hakkarainen. 

Suomalaista markkinointiviestintää ja muotoilua palkitsevan Vuoden Huiput -kilpailun palkinnot on jaettu.

Yhteiskunnallisesti merkittävät ja luovat markkinointi- ja designteot nousivat jälleen parhaimmistoon Grafian järjestämässä kilpailussa.

”Historian kirjoissa maailman vuosi 2016 näytti aika pahalta – harmaalta ja oranssilta. Vuoden Huiput -tuomaristot kuitenkin seuloivat vuodesta esiin hyvän. Luovuus avaa ikkunoita, ratkaisee ongelmia ja ohjaa kohti yhteisiä unelmia”, sanoo kilpailun ylituomari Sanna Mander.

Kilpailu järjestettiin nyt 37. kerran. Tapahtumaan kuuluu kilpailu, palkintogaala, palkitut työt esittelevä näyttely sekä vuosikirja.

Kilpailussa on 15 sarjaa luovan suunnittelun eri osa-alueilta. Kultahuipun pokkasi yhteensä 15 kilpailutyötä ja Hopeahuipulla palkittiin 43 työtä. Huomionarvoista oli, että palkittujen joukossa oli useita julkisen tahon toimeksiantoja. Palkituissa oli kattava joukko suuria ja pieniä toimistoja. Eniten huippuja kahmi hasan & partners.

Vuoden huiput -voittajia:

Grand Prix: Mightifier

Suomen koulua kehutaan maailmalla, mutta kuka kehuu Suomen koululaisia? Koulukiusaamista ja syrjäytymistä vastaan taisteleva, Adventure Clubin suunnittelema Mightifier-applikaatio opettaa lapsia näkemään toisissaan hyvää ja myös jakamaan sen.

”Mightifier on enemmän kuin hienosti muotoiltu sovellus. Hyvää mieltä ei voi jakaa liikaa”, toteaa kilpailun pääpalkinnon valinnut ylituomari Sanna Mander.

Grand Prix -palkinto jaetaan koko kilpailun parhaalle työlle. Ylituomari valitsee saajan Kultahuippujen joukosta. Kilpailussa menestyneet työt pääsevät mukaan kisaamaan Art Directors Club of Europessa Euroopan parhaiden töiden kanssa.

Platinahuippu: Jukka Kurttila

Platinahuippu on elämäntyöpalkinto alan vaikuttajalle. Tällä kertaa palkinto myönnettiin nimenomaan vaikuttajalle, ei suunnittelijalle. Jukka Kurttilallaon pitkä historia mainosalalta: hän on ollut mm. Mainostoimisto Bobin (nyk. Bob the Robot) toimitusjohtaja.

Kurttilan ystävä Jon Granström kuvailee häntä luovaksi liikkeenjohtajaksi, jolle mainosalan tarjoamat haasteet ja palkkiot eivät ole riittäneet, vaan hän toteuttaa luovan suunnittelijan taitojaan omassa yrityksessään Finlaysonissa toimitusjohtajana.

”Jukka Kurttila on luova suunnittelija kaikilla mittareilla mitattuna, vaikka hänen tittelinsä ovat olleet jotain muuta.”

Vuoden junior: Mikko Hakkarainen

Vuoden junior -palkinto myönnetään lupaavalle nuorelle suunnittelijalle. Tällä kertaa palkinnon sai Miltton Creativen 29-vuotias luova johtaja Mikko Hakkarainen.

”Mikon entusiasmi on voimavara, joka tarpeen mukaan näyttäytyy määrätietoisuutena, auttaa pitämään suunnan selkeänä ja luovat tavoitteet kirkkaina. Toisaalta se voi olla myös innostunutta aktiivisuutta, joka murtaa raja-aitoja 200-päisessä, monitahoisessa viestintätalossa”, kuvailee Sampo Axelsson kollegaansa.

Vuoden asiakashuippu: Päivi Svens, Fazer

Vuoden Asiakashuippu on palkinto hyvälle markkinoinnin ja muotoilun ostajalle. Asiakashuipun valinnut ylituomari Sanna Mander sanoo:

”Päivi Svens johtaa tiimiä, joka yhdessä muotoilijoiden kanssa päivittää Fazer-klassikoita tähän päivään – pelkistämällä ja kirkastamalla, muotoiluun luottaen. Samalla he luovat uutta, niitä tulevia klassikoita. Suomalainen maailmanluokan huippudesign löytyykin kaupan karkkihyllyltä!”

Kultahuippu – Nuoret luovat: Design life horror edition (Aliina Kauranne)

Kultahuippu – Julkaisut: Leon Magazine (Agency Leroy)

Kultahuippu – Kampanjat: Sisäisen voiman jäljillä (hasan & partners)

Kultahuippu – Identiteetti: Suomi 100 (Kokoro & Moi ja Miltton Creative)

Julkaisugrafiikan erikoispalkinto: Tieto näkyväksi – informaatiomuotoilun perusteet (Koponen+Hildén Oy)

Hopeahuippu – Nuoret luovat: Tectus Black – Kirjaintyyppi (Olli Korpela)

Hopeahuippu – Identiteetti: Helsingin kaupunginmuseo (Werklig)

Hopeahuippu – Muotoilu: Eero Aarnio Originals -tunnus (Bond)

Vuoden Huiput -näyttely 7.–16.5.2017 Telakkarannan Konepajahallissa, Telakkakatu 6, Helsinki (ma–pe 10–18, la–su 12–16).