Weekly Sneak Peek: Oceanide by Johanna Gullichsen

Johanna Gullichsenin julkaisee Normandie-juhlavuotensa kunniaksi uuden Oceanide-kuosin. Weekly Sneak Peek -promootiosarja esittelee muotoilun uutuuksia. 

Johanna Gullichsenin julkaisee Normandie-juhlavuotensa kunniaksi uuden Oceanide-kuosin. Weekly Sneak Peek -promootiosarja esittelee muotoilun uutuuksia. 

Kuka? Johanna Gullichsen on tekstiilisuunnittelija, joka on uudistanut kudottujen kankaiden maailman ja tuonut skandinaavisen tekstiiliperinteen tähän päivään.

Mitä? Gullichsenin rakastetuin kangasmallisto Normandie täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Normandie-perhe saa uuden jäsenen: Oceanide-kuosin.

Missä? Myydään aluksi ainoastaan Johanna Gullichsenin omassa lippulaivamyymälässä Fredrikinkadulla sekä Artek Helsingin myymälässä.

Milloin? Oceanide-kangas ja siitä valmistetut Limited Edition -tuotteet julkistetaan Normandie-malliston 20-vuotisjuhlanäyttelyssä Artekissa 8.5. -10.6.2017.

Näyttelyn ajan Oceanide-tuotteita on saatavilla ainoastaan Johanna Gullichsenin omassa lippulaivamyymälässä Fredrikinkadulla ja Artek Helsingin myymälässä. Myöhemmin myynti laajenee verkkokauppaan sekä muihin jälleenmyyntikanaviin.

Miksi? Johanna Gullichsenin kankaat on aina suunniteltu ja tuotettu pitkäaikaiseen käyttöön. Valmistus on tehty huolellisesti ja parhaita materiaaleja käyttäen. Gullichsenin kankaat ovatkin, kuten hoito-ohjeissa sanotaan, woven to last.

“Normandie-malliston inspiraationa ovat toimineet uuden ajan matkustuslaivojen kansituolien värikkäät, mutta hienostuneet kankaat. Kankaiden kuvioissa voi myös nähdä kaupunkeja tai skandinaavista käsityöperinnettä”, Johanna Gullichsen kertoo.

Moni kokee Normandie-kankaissa tuttuuden tunnetta, ja mallisto on ollut alusta lähtien myös kansainvälinen menestystarina. Menestyksen salaisuutena onkin ollut ajattomuus sekä sopivuus eri aikakausien tiloihin ja käyttötarkoituksiin.

Uudessa Normandie-kuosissa, Oceanidessa, yhdistyvät kolmen aikaisemman kuosin, Doriksen, Nereuksen ja Tithonuksen teemat. Sen pyöreät muodot ovat syntyneet Aalto-jakkaroiden muodon ja koon mukaan.

Oceanide by Johanna Gullichsen

Oceanide Day Bed © NICO BACKSTRÖM

Oceanide-päiväpeite © NICO BACKSTRÖM

Oceanide-kattaus © NICO BACKSTRÖM
Limited Edition Moon Bag © NICO BACKSTRÖM

Normandie-juhlamallisto

Tetralaukut © NICO BACKSTRÖM

Normandie-päiväpeite © NICO BACKSTRÖM
Normandie Day Bed © NICO BACKSTRÖM

Normandie-verhoilu © NICO BACKSTRÖM

Normandie-penkki © NICO BACKSTRÖM

Sarja on kuratoitu promootiosarja. Jos haluat näyttää mallistosi, tuotteesi tai keksintösi ensimmäisenä suomalaisen muotoilun edelläkävijöille, ota yhteyttä info@www.helsinkidesignweek.com.