Design-vinkit Helsinki-päivään

Kaupunkijuhla tarjoaa paljon tekemistä ja ohjelmaa ympäri Helsinkiä. Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi Helsinki-päivän hulinat kestävät tänä vuonna kaksi päivää. Tässä muotoiluaiheiset vinkkimme Helsinki-päivän tapahtumiin.

Kaupunkijuhla tarjoaa paljon tekemistä ja ohjelmaa ympäri Helsinkiä. Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi Helsinki-päivän hulinat kestävät tänä vuonna kaksi päivää. Tässä muotoiluaiheiset vinkkimme Helsinki-päivän tapahtumiin.

HejHylje!

Neljäkymmentä Stefan Lindforsin suunnittelemaa, parimetristä hyljepatsasta, on saanut kevään aikana uniikin ilmeen suomalaisilta taiteilijoilta. Helsinki-päivänä hylkeet rantautuvat Senaatintorille kaikkien ihailtavaksi, jonka jälkeen ne levittäytyvät loppukesäksi ympäri Helsinkiä muistuttamaan Itämeren suojelun tarpeesta. Syyskuussa Helsinki Design Weekillä patsaat kokoontuvat taas yhteen Clarion-hotellin edustalle.

HejHylje!
Ma 12.6.
9-21
Senaatintori, Helsinki
Lue lisää

Tyhjät kulhot täyteen – Yhdessä 2017

Maahanmuuttajataiteilijoita on kutsuttu kuvittamaan Eva Spoof / Udumbara- keramiikan valmistamat ja Tyhjä kulho 2017 -tapahtumalle lahjoittamat 100 kulhoa sini-valkoisin värein.

Tapahtumassa nostetaan esiin muun muassa yhdessä tekeminen, yhdessä asuminen ja taidekäsityöläisyys. Kulhot on lahjoitettu syksyn Tyhjä kulho -tapahtumaan, jossa ne ovat esillä yhdessä muiden tapahtumaan lahjoitettujen kulhojen kanssa.

Tyhjä kulho- tapahtuma täyttää tänä vuonna 15 vuotta ja se järjestetään osana Helsinki Design Weekin tapahtumia Tuomiokirkon kryptassa 16.9.2017.

Tyhjät kulhot täyteen – Yhdessä 2017
Su-ma 11.6.-12.6.
12-18
Udumbara, Kaarlenkatu 15, Helsinki
Lue lisää

Pikku Roba, Isot Bileet

Pikkurobalaiset pistävät pystyyn kunnon korttelijuhlat kaupunkilaisille ja naapurustolle, jossa juhlanaiheena on elävä kaupunki, yhdessä tekeminen ja maamme satavuotisjuhlavuosi. Katu suljetaan ja muutetaan yhteiseksi tilaksi, josta löytyy tekemistä jokaiselle: musiikkia, ruokaa, katutaidetta ja yhteistä tekemistä.

Esimerkiksi Radio Helsinki järjestää lapsille radiotyöpajan, jossa voi kokeilla oman radiolähetyksen tekemistä ja G-Live Lab pistää pystyyn eturivin muusikoiden vetämät sunnuntaijamit, joihin kaikki ovat tervetulleita musisoimaan, kun taas Gloriassa nautitaan lasten lempparileffoja isolta screeniltä.

Pikku Roba, Isot Bileet
Su 11.6.
12-18
Pieni Roobertinkatu, Helsinki
Lue lisää

Designsuunnistus

Design District Helsinki heittäytyy Helsinki-päivän kunniaksi leikkimieliseksi järjestämällä 24-tuntisen Designsuunnistuksen. Tapahtuma on kaikille avoin kaupunkiseikkailu, jossa sosiaalisen median kautta jaettavia vihjeitä ratkaisemalla voi löytää itselleen Design Districtin alueelle piilotettuja designaarteita.

Designsuunnistus
Su-ma 11.-12.6.
24H
Design District Helsinki, Punavuorenkatu, Helsinki
Lue lisää

Museoiden tapahtumapiha kaupunkilaisille

Museoiden tapahtumapihalla kaupunkilaiset muokkaavat kaupunkitilaa yhdessä suunnittelualan ammattilaisten kanssa.

Tapahtuma on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteiselle pihalle levittäytyvä kaksipäiväinen Makerspace -tyylinen tapahtuma, jossa tekijät aikuisista lapsiin työskentelevät pihalla tekstiilin, puun ja keramiikan parissa. Työskentely hyödyntää erilaisia muokkaamisen, purkamisen ja uudelleen rakentamisen menetelmiä.

Museoiden tapahtumapiha kaupunkilaisille
Su-ma 11.-12.6.
14-18
Ullanlinnankatu 2-4, Helsinki
Lue lisää

Helsinkipäivä 11.-12.6.2017
Katso koko ohjelma täältä.