Design-vinkit Tallinnaan

Helsinki Design Weekin muotoiluaiheiset vinkit Tallinnaan.

Helsinki Design Weekin muotoiluaiheiset vinkit Tallinnaan.

Jos rakastat designia ja etsit koettavaa Tallinnassa, tässä ovat Helsinki Design Weekin vinkit. Katso myös Helsinki-vinkkimme!

FRANK

FRANK koostuu oikeastaan kahdesta ravintolasta – Frank Bistro tarjoilee ruokaa ja viereinen Frank Underground cocktaileja. Omistajat, taiteilija ja elokuvantekijä Mary Jordan ja DJ Priit Juurmann kaipasivat kaupunkiin ruoka- ja sisustusvaikutteita maailmalta, joten he päättivät yhdistää nämä omassa ravintolassaan. Sisustus on saanut vaikutteita muun muassa New Yorkista, Lontoosta ja Mumbaista.

Osoite: Sauna 2
Avoinna: su-to 12-24, pe-su 12-01
www.frankbistro.ee

Leib Resto & Aed

Paikallisten pientuottajien tuotteisiin ja sesongin makuihin keskittyvä ravintola Leib Resto & Aed sijaitsee vanhojen talojen välissä. Kesällä ravintola levittäytyy vehreälle takapihalle.

Osoite: Uus 31
Avoinna: ti-pe 18-23, la 12-23
www.leibresto.ee/en/

Reede

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reede myy skandimuotia naisille ja miehille. Valikoimissa on muun muassa Wood Woodin, Niken, Henrik Vibskovin ja Makian tuotteita, joita ei välttämättä löydy Suomesta lainkaan. Kaupalla on hauska nimi – Reede tarkoittaa viroksi perjantaita.

Osoite: Rotermanni 5
Avoinna: ma-la 10-19, su 12-17
www.reede.ee

Hilton Tallinn Park Hotel

Tallinnan uusin ja ensimmäinen Hilton-ketjun hotelli avasi ovensa viime kesänä. Hotellin sisustuksesta on vastannut suomalaisen Vertti Kiven suunnittelutoimisto, jonka käsialaa on myös uusi Helsingin ja Tallinnan väliä risteilevä Tallink Megastar.

Fr.R. Kreutzwaldi 23
www3.hilton.com/en/hotels/estonia/hilton-tallinn-park-TLLHIHI/index.html

Kohvik Nohik

Nohik-kahvila on sijaitsee Tallinnan teknillisen yliopiston entisessä kirjastorakennuksessa. Menu koostuu muun muassa laajasta kahvivalikoimasta sekä raikkaista smootheista.

Osoite: Ehitajate tee 5 (TUT Student House), Tallinn
Avoinna: ma 10-18, ti-pe 9-18
www.kohviknohik.ee/eng

Tallinnan taidehalli

Tallinnan taidehallin säätiö ylläpitää kolmea taidegalleriaa Vapaudenaukion ympärillä. Päärakennus on virolaisen arkkitehdin Edgar Johan Kuusikin kuuluisimpia töitä. Alkuperäinen vuonna 1934 suunniteltu rakennus tosin vaurioitui osittain 1960-luvulla, kun rakennukseen tehtiin lisäkerros. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Taidehallin ohjelmassa on paljon performanssitaidetta, keskusteluita ja ohjelmaa myös lapsille.

Osoite: Vabaduse väljak 6
Avoinna: ke-su 12-18
www.kunstihoone.ee/en/

Puänt

Puänt on pieni ja sympaattinen kirjakauppa, jonka valikoimissa on huolellisesti valittuja kirjoja, lehtiä sekä paperitavaraa. Englanninkielisessä valikoimassa on ainakin sisustus- ja lifestyle-lehtiä. Kaupasta voi osaa myös kupin kahvia ja uppoutua sohvalle lukemaan.

Osoite: Pärnu mnt 4
Avoinna: ti-pe 11-19, la-su 12-18
www.facebook.com/puantbooks

Zizi

Zizi on pieni virolainen perheyritys, jonka valikoima keskittyy pellavakankaisiin ja kodin tekstiileihin. Kaikki tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Virossa, jossa on pitkät perinteet pellavantuotannolla. Tuotteet ovat minimalistisia ja skandinaavisia ja hyviä tuliaisia omaan kotiin tai lahjaksi.

Osoite: Vene 12
Avoinna: ma-la 10-18, su 10-16
www.zizi.ee

Kau

40 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsee kartano ja boutique-hotelli Kau. Ensimmäiset merkinnät kartanosta löytyvät peräti 1200-luvulta, jonka jälkeen rakennus on toiminut niin yksityiskotina kuin koulurakennuksena. Vuonna 2007 elokuvantekijä ja taiteilija Mary Jordan näki rakennuksen potentiaalin ja kunnostustöiden jälkeen Kau avautui vuonna 2012. Hotellissa on 20 upeasti sisustettua huonetta, spa ja ravintola. Tiloja vuokrataan myös yksityisille tapahtumille. Jordan toimii Kaun tapahtumien taiteellisena johtajina.

Osoite: Triigi 75019, Kose Parish, Harjumaa
www.kau.ee

HOP Galerii

HOP Galerii keskittyy taideteollisuuteen ja muotoilun eri aloihin. Vaihtuvissa näyttelyissä on mukana niin virolaisia kuin ulkomaalaisiakin ammattilaisia ja nuoria lupauksia.

Osoite: Hobusepea 2
Avoinna: to-ti 11-18, ke suljettu
www.eaa.ee/hop