Helsinki Design Weekin 2017 koko ohjelma julki

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma tuo 7.-17.9.2017 Helsinkiin yli 250 tapahtumaa muotoilun ystäville ja ammattilaisille. Koko ohjelma on nyt julkaistu!

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma tuo 7.-17.9.2017 Helsinkiin yli 250 tapahtumaa muotoilun ystäville ja ammattilaisille. Koko ohjelma on nyt julkaistu!

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma tuo 7.-17.9.2017 Helsinkiin yli 250 tapahtumaa muotoilun ystäville ja ammattilaisille. Teeman Q&A alla nähdään suuria installaatioita, raitiovaunukeskusteluja ja kansainvälinen muotoiluseminaari DesignCommons.

Tutustu vuoden 2017 festivaaliohjelmaan!

Kansainvälisiä muotoilutähtiä

Vuoden 2017 Helsinki Design Weekillä lanseerataan uusi muotoilutapahtuma DesignCommons, jossa yleisö pääsee illallistamaan ja keskustelemaan yhdessä kansainvälisten muotoilutähtien kanssa. Ensimmäiset julkaistut puhujat ovat arkkitehti-ikoni Winy Maas, Nokiasta tunnettu teknologiayrittäjä Marko Ahtisaari, maisema-arkkitehti Cees van der Veeken ja Studio Swine, eli arkkitehti Azusa Murakami ja taiteilija Alexander Groves.

Tapahtuma on osa kaksipäiväistä World Design Weeks Summit -tapahtumaa, jossa Helsinki isännöi muotoiluvaikuttajia ympäri maailman. Helsinki Design Weekin johtaja Kari Korkman on valittu verkoston presidentiksi vuoteen 2020 saakka.

Tanskalainen viherhuone Growroom nousee syyskuussa Keskuskadulle Helsinki Design Weekillä. © RASMUS HJORTSHOJ
Tanskalainen viherhuone Growroom nousee syyskuussa Keskuskadulle Helsinki Design Weekillä. © RASMUS HJORTSHOJ

Installaatioita ja raitiovaunuajeluita

Viime vuonna huippusuositut HDW HOP -kaupunki-installaatiot palaavat ja tuovat Helsingin ydinkeskustaan kuusi uutta installaatioita. Installaatiosarja koostuu suomalaisten ja kansainvälisten muotoilijoiden ja arkkitehtien teoksista, ja tarkastelee kehittyvän kaupungin teemaa. Viime vuonna jättikuplaan peittynyt Kolmen Sepän patsaan saa viereensä parkkiruudun kokoisen pienkerrostalon, joka ottaa kantaa tiiviiseen asuinrakentamiseen ja katastrofialueiden rakennusratkaisuihin. Keskuskadulle puolestaan nousee tanskalainen viherhuone ja Kaartin maneesin edusta täyttyy muotoiluaiheisesta ohjelmasta. Installaatioiden avajaisia juhlitaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa kulkueella 7.9.

Verkkojulkaisu Helsinki Design Weekly tulee osaksi festivaalihumua Q&A-raitiovaunukeskusteluiden myötä. HKL:n kulttuurivaununa toiminut raitiovaunu muuntautuu designin after work -vaunuksi, joka kulkee ympäri Helsingin kaupunginosia. Joka ajelulla on oma teemansa, ja kyydissä pohditaan muun muassa kaupunkien tulevaisuutta, kestävää kehitystä ja luovien alojen yhteistyötä.

Tänä vuonna Helsinki Design Weekillä jaetaan myös yksi suurimmista Suomessa myönnetyistä muotoilupalkinnoista. Askon Säätiön 50-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävä Home Revisited -muotoilukilpailu etsii ratkaisuja kodin muutoksiin 30 000 euron pääpalkinnolla. Voittaja julkistetaan 6.9. ja kaikki kansainvälisen kilpailun kymmenen finalistityötä esitellään Home Revisited -näyttelyssä.

Ensimmäistä kertaa osana ohjelmaa nähdään myös Data-Driven Design Day, joka esittelee datan hyödyntämistä suunnittelussa.

Tuttuja hittejä

Luvassa on myös tuttuja yleisömenestyksiä, kuten Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market, koko perheen tapahtuma HDW Lasten viikonloppu, yllättävä puhekonsepti PechaKucha Night, luovia työtiloja esittelevä Open Studios sekä viime vuonna suuren suosion saanut, suurlähettiläiden residenssien ovet avaava Design Diplomacy.

Osana Habitarea nähdään ammattilaistapahtuma Showroom ja lastenalue Habi Kids.

Lisäksi ohjelmassa on yli 150 itsenäisten tapahtumajärjestäjien tapahtumaa, jotka täyttävät kadut, galleriat, kaupat ja museot muotoilulla, arkkitehtuurilla, muodilla ja kaupunkisuunnittelulla. Luvassa on muun muassa keskusteluja, muotinäytöksiä, lanseerauksia ja juhlia. Vuonna 2016 festivaali keräsi yli 158 000 kävijää.

Helsinki Design Weekin vuoden 2017 pääyhteistyökumppanit ovat suunnittelu- ja konsultointialan yritys Ramboll ja hotelliketju Clarion.

Tutustu vuoden 2017 festivaaliohjelmaan!