Home Revisited -finalistit julkistettu

Home Revisited -suunnittelukilpailun finalistit on nyt julkistettu. Askon Säätiön 50-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävä kilpailu etsii ratkaisuja kodin tulevaisuuteen.

Home Revisited-kilpailun kymmenen finalistia on nyt julkaistu. Askon Säätiön 50-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävä kilpailu etsii ratkaisuja kodin tulevaisuuteen.

Kilpailuun jätettiin 152 ehdotusta ympäri maailman ja tammikuussa toiseen vaiheeseen eli finaaliin valittiin kymmenen työtä. Kilpailijat hioivat ehdotustaan kevään aikana ja jättivät jatkokehitetyn version kesäkuun alussa.

Palkintolautakunta kiinnitti valinnoissaan huomiota töiden innovatiivisuuteen, tarkoituksenmukaisuuteen sekä kaupalliseen ja teolliseen toteutuskelpoisuuteen sekä muotoilun laatuun. Työt on arvosteltu koko kilpailun ajan nimettöminä, mutta nyt kymmenen finalistin nimet ovat tulleet julki.

Kansainvälisessä juryssa on viisi kokenutta tuomaria: teollinen muotoilija ja professori Hannu Kähönen, arkkitehti Helena Sandman, design-alan strategiakonsultti Jane Withers, professori ja arkkitehti Pentti Kareojasekä professori Eric C. Yim.

Pääpalkinto on 30 000 euroa, toinen sija 15 000 euroa ja kolmas 10 000 euroa. Lisäksi kaikki finalistit on palkittu 2 000 eurolla.

Voittajat julkistetaan syyskuussa ja finalistitöistä järjestetään näyttelyHelsinki Design Weekillä 7.-17.9.2017 Iittala & Arabia Design Centressä. Näyttely on auki 22.10. saakka.

Lue lisää töistä Askon Säätiön sivuilta.

Home Revisited -finalistit:

Lokero

Locker
Työryhmä: Lauri Hiilinen, Joonas Jansson, Thomas Tallqvist & Saana Tikkanen

Asko-lokerikko on luotu helpottamaan tuotteiden lähettämistä ja vastaanottamista lähellä ihmisten koteja. Tavaroiden vaihtamiselle tarkoitettu huonekalu huokuu Skandinaavista funktionalismia ja luo ratkaisun nykypäivän verkkokauppojen ja yhteisöllisen asumisen tarpeisiin.

Materiaaliyhteistyössä: Koskisen Oy, Puusepänliike Woody Oy

Lue lisää kilpailutyöstä

Cubiculum

Cubiculum
Työryhmä: Kristiina Kuusiluoma & Martino De Rossi

Cubiculum on ajaton, aistillinen ja intiimi lepopaikka uuden sukupolven työntekijöille, matkaajille ja asukkaille. Cubiculum tarjoaa syvällisen kauneuden ja harmonian kokemuksen roomalaisen domuksen innoittamana. Luonnolliset materiaalit ja teknologiasta vapaa ympäristö ovat olennaisia rauhan kokemukselle.

Lue lisää kilpailutyöstä

Drow

DROW
Työryhmä: Michele Sordi & Tehilah Auramo

Drow on älykäs ikkuna, joka uuden roolinsa kautta luo tarpeellista tilaa kaupungeissa. Drow mahdollistaa ruoantuotannon ja Drone-lähetysten vastaanottamisen oman kotisi mukavuudesta käsin. Drow sekoittaa muinaisia permakulttuuri periaatteita ja luonnonmateriaaleja nykyaikaiseen teknologiaan kestävän tulevaisuuden hyväksi.

Lue lisää kilpailutyöstä

Eight families in a single soul

Eight families in a single soul
Työryhmä: Xin-Ying Chen, Zi-Qin Cai, Zhong-Kai Zheng, Bo-Wen Cheng &
 Shang-Yun Cheng

Kun väestönkasvu kiihtyy, ihmisten elinolot huononevat ja kullekin sallitaan vain pieni oma tila. ”8 perhettä, yksi sielu” (8 families in a single soul) pyrkii murtamaan kotitalouksien väliset rajat ja luomaan isoja, jaettavia käytännöllisiä tiloja rajallisten maa-alueiden käyttöarvon lisäämiseksi.

Lue lisää kilpailutyöstä

Homeful

Homeful
Työryhmä: Miwa Ishizuka & Olli Vuorinen

Homeful on hätäpakkaus kotinsa menettäneille. Äitiyspakkauksesta inspiroitunut tuote on suunnattu erityisesti kolmelle käyttäjäryhmälle: kodittomille, pakolaisille ja luonnonkatastrofien uhreille. Kaikissa tapauksissa pakkauksen perusrakenne on sama, mutta jakelijat voivat räätälöidä sen sisältöä tilanteesta riippuen.

Lue lisää kilpailutyöstä

Lakea

Lakea
Työryhmä: Kasper Tammela

Lakea on puinen pöytä, jonka tasopinta on kosketusnäyttö. Periaatteessa Lakea on suuri kosketusnäytöllinen tietokone. Kosketusnäyttö on tehty ohuesta läpikuultavasta hopealanka-nanomateriaalista, jota käytetään tällä hetkellä mobiililaitteissa. Lakean tasokorkeutta voi säätää sähköisesti.

Lue lisää kilpailutyöstä

Off

OFF
Työryhmä: Marko Oljaca

OFF-näppäimistö sai alkunsa siitä, että tutkimusten mukaan tietokoneen näppäimistössä voi olla viisi kertaa enemmän bakteereja kuin WC-istuimessa. OFFin muoto ei salli minkäänlaista likaantumista. Se on valmistettu HQ-muovista erikoismuottimenetelmällä.

Lue lisää kilpailutyöstä

Piilo

Piilo
Aleksandr Pukki

Piilo on perheen ruokapöytä, johon on yhdistetty astiasäilytin. Helppokäyttöisen säilyttimen ansiosta Piilo säästää tilaa ja kannustaa minimalistiseen asumiseen. Suunnittelun lähtökohtana toimivat tulevaisuuden pienenevät kodit ja niiden tarpeet.

Materiaaliyhteistyössä: Häfele, Hollolan viilu ja laminaatti Oy & Woodim

Lue lisää kilpailutyöstä

Sokia

Sokia
Työryhmä: Mitro Välitalo

Sokia on uudenlainen sälekaihdin, joka toimii myös käänteisesti tuoden valoa pimeyteen. Valoa voidaan käyttää sekä tunnelman luomiseen, mielialan kohentamiseen että herätykseen pimeinä aikoina. Valoisalla se toimii tavallisen sälekaihtimen tavoin, mutta samalla ladaten akkunsa aurinkopaneelilla.

Lue lisää kilpailutyöstä

WCless’

WCless’
Työryhmä: Mika Priha

WCless’ tekee vessasta väliaikaisesti vedettömän. Kymmenestä vessassa käynnistä kahdeksan on virtsaamista. Laitetta käytettäessä ei virtsaamisen jälkeen tarvitse vetää vessaa lainkaan. Näin säästyy puhdasta vettä ja jätevettä muodostuu vähemmän. Jäteveden säilömiselle eikä puhdistamiselle ole tarvetta. WCless’ on sekä ekologinen että ekonominen laite.

Yhteistyökumppanit: Novosan Oy, Bestdan Oy, Consmet Oy, Materflow Oy, Jeppe Tuomainen / Jepulis Oy, Klaus K Hotel

Lue lisää kilpailutyöstä