Design-vinkit Flow-festi­vaa­lille

Tuleva viikonloppu on odotuksia täynnä, kun kesän festivaaleista vuorossa on Flow. Tänä vuonna taide valtaa Suvilahden jokaisen kolkan. Katso design-vinkkimme festivaalille.

Laura Väinölä: Altar of Attraction

Vuoden nuori muotoilija 2016 Laura Väinölä toteuttaa Flow Festivalilla laajamittaisen tilausteoksen Altar of Attraction. Väinölä tekee Flow’n uudistuneelle Backyard-alueelle suuren ja värikkään alttarin, jonka äärellä juhlakansa voi rauhoittua ja energisoitua festivaalihumun keskellä.

Kokoon

Flow’ssa on tänä vuonna mahdollisuus tutustua Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelemaan, kekseliääseen Kokoon-pientaloon, joka suunniteltiin vastaamaan tilapäisen asumisen tarpeisiin. Talokonseptin ideana on tarjota asunto elämänmuutosten ajaksi esimerkiksi turvapaikanhakijoille, opiskelijoille tai remontin vuoksi evakkoon joutuville. Kokoon on rakenteeltaan modulaarinen ja pinottava, ja sen vaikuttavat, puiset moduulit voidaan koota eri tarkoituksia varten sopivaksi, erilaisiin ympäristöihin.

Jukeboksi

Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoiden tekemä satametrinen seinämaalaus ilostuttaa festivaalikansaa toimien samalla keskeisenä kulkuväylänä Flow’n sisäänkäynnin läheisyydessä. Maalauksessa nähdään visuaalisia tulkintoja tämän vuoden Flow-esiintyjien biiseistä, jotka ovat inspiroineet kuvittajia käsittelemään niitä kuvallisin keinoin. Musiikillisia teoksia esittävät kuvitukset sulautuvat yhteen mielenkiintoiseksi ja näyttäväksi kokonaisuudeksi.

Riviera Cinema Bar

Kallion paras ja ainoa elokuvateatteri rantautuu tänäkin vuonna Flow’hun. Cirko-salissa voi tulla hengähtämään kesken festarihälinän, uppotua mukaviin rantatuoleihin ja riippukeinuihin sekä suunnata ajatuksensa hetkeksi johonkin ihan muuhun.

Riviera Cinema Bar
Fri 11.8. 15:30
Sat 12.8. 14:00
Sat 12.8. 14:00
Lue lisää

HuskMitNavn: The Print Show

HuskMitNavn (MuistaMinunNimeni) on tanskalainen graffiti- ja kuvataiteilija, jonka teokset kommentoivat satiirisesti niin politiikan kuin arkipäivänkin asioita. Hänen teoksiaan katsoessa nämä asiat saavat täysin uuden tarkoitusperän. HuskMitNavn on Tanskan menestynein graffititaustainen taiteilija ja hänen teoksiaan on mm. Tanskan Kansallisgallerian ja kuuluisan ARoS-museon kokoelmissa. HuskMitNavn tuo Make Your Mark Galleriaan The Print Show -näyttelynsä sekä vedoksiaan myyntiin, ja lisäksi taiteilija maalaa festivaalialueelle näyttävän muraalin.

Green Core

Green Core on valoinstallaatiosta ja istuma-alueesta koostuva rentoutumiseen suunniteltu tila Flow’n Aalto-alueella. Valoinstallaatio rakentuu kahdesta valaistusta kehikosta, joiden valaistus muuttuu vuorokaudenaikojen mukaan, sekä vihreitä kasveja pursuavasta ytimestä. Green Core on Aalto-yliopiston opiskelijoiden rakentama rakenteellisesti haastava tilallinen teos, joka on toteutettu yhteistyössä Sun Effectsin kanssa. Green Coren tekijöitä ovat Karita Asmala, Mindele Grant, Piia Jalkanen, Noora Katajalaakso, Pinja Koskelin, Sanni Rajapolvi, Miika Ruotsalainen ja Sara Urbanski.

Animated Maniacs

Aalto-yliopiston opiskelijoiden kokeellisia ja rohkeita animaatioita näytetään Main Stagen ja Lapin Kulta Red Arenan screeneillä esiintyjien vaihtojen aikana. Jokainen teos on monipuolinen ja tutkiva, ja käytössä on ollut hyvin erilaisia tekniikoita tietokoneanimaatioista käsin piirrettyihin alastomiin figuureihin.

Animaatioiden tekijöinä ovat Aliina Kauranne, Joonas Vähäkallio, Bee Österman, Hertta Lehtovirta, Jenna Seikkula, Oona Järvinen ja Ville Niemi.

EGS: Crime, Travel, Communication, Entertainment 1

Suomen tunnetuin graffititaiteilija, EGS, maalaa Flow Festival -alueen kaasukelloon spraymaalilla suuren uv-valossa loistavan maailmankarttateoksen. Teos on saanut inspiraation Kraftwerkin Computer World -kappaleesta ja tulee olemaan nähtävissä vain festivaalin aikana. Taiteilija tunnetaan etenkin teossarjastaan, joka on injektioneuloilla maalattu rauhansopimuksiin liittyvä karttasarja. Näitä teoksia on hankittu useisiin merkittäviin yksityisiin ja julkisiin kokoelmiin.

Katso koko Flow Festivaalin ohjelma täältä.