Helsinki Design Weekly lanseeraa design-podcastin

Muotoilutähtiä ja globaaleja ilmiöitä – ota kuunteluun Helsinki Design Weeklyn uusi podcast!

Helsinki Design Weekly julkaisee ylpeänä uuden muotoilua käsittelevän podcastin!

Helsinki Design Week Podcast on kaikille muotoilun ystäville ja ammattilaisille, ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kuinka luovat tekijät ja päättäjät ajattelevat ja työskentelevät. Se on myös ihmisille, jotka rakastavat kaupunkeja ja urbaania elämää. Kun koko maailma keskittyy kaupunkeihin, podcast ottaa selvää, mitä kaikkea hienoa on parhaillaan käynnissään ja kuinka kaupungistumista voidaan kehittää ja muotoilla asukkaiden hyväksi?

Podcast on nauhoitettu Helsingissä, mutta on kotonaan kaikissa maailman kaupungeissa. Vierailla on linkki Helsinki Design Weekiin, mutta mikä vieläkin tärkeämpää, he kaikki ovat tehneet asioita, jotka sekoittavat ja uudistavat muotoilumaailmaan.

Jokainen jakso on keskustelu tai haastattelu kiinnostavan henkilön kanssa. Fokus on globaaleissa trendeissä, jotka ovat kytköksissä kaupungistumiseen. Kaikki jaksot ovat englanniksi ja kestävät noin puoli tuntia.

 

[button class=”” text=”Kuuntele podcast” url=”https://itunes.apple.com/fi/podcast/helsinki-design-week-podcast/id1274495051?l=fi&mt=2″ ]

 

Keskustelut vetää Jaakko Tapaninen, joka on tunnettu toimittaja, podcast-tekijä ja yrittäjä.

Hei Jaakko! Mihin maailma tarvitsee vielä yhden podcastin lisää?

Kuluttajat ovat vasta löytämässä podcastit eli niitä mahtuu maailmaan vielä rutkasti lisää. Podcast ei ole massamedia, vaan erikoismedia. Erikoisyleisöjä, joille ei vielä ole tarpeeksi omia, laadukkaita podcasteja, on loputtomasti.

Mistä idea HDW-podcastiin sai alkunsa?

Helsinki Design Week on viime vuosina johdonmukaisesti rakentanut itsestään ympärivuotista kanavaa, muun muassa julkaisemalla Helsinki Design Weeklyä. Kari Korkmanin kanssa tuumimme, että podcast olisi luonteva laajennus Weeklylle, intiimiä innostunutta puhetta designista, jota voi kuunnella samalla, kun vaikkapa matkustaa tai tekee suunnittelutyötä.

Miten valitsit vieraat?

Kaikille vierailla on jokin yhteys Helsinki Design Weekiin, joko ystävinä, yhteistyökumppaneina tai esiintyjinä. Koetimme etsiä innostavia vieraita, joiden kanssa voimme jutella urbanisaatiosta ja designista mahdollisimman monesta eri näkökulmasta.

Käsialaasi on supersuosittu suomalaisia osaajia esittelevä 10X Finland -sarja. Mistä tunnistaa hyvän podcastin?

Asia-podcast on omalle yleisölleen kuin laatuaikaa hyvien ystävien seurassa. Suoraa puhetta asioista, joihin kaikilla on intohimoinen suhde. Sen pitää olla viihdyttävä, yhtä aikaa ennakoitava sekä yllättävä, sen pitää sisältää tarinoita sekä vinkata asioista, joita kuulijat voivat itse kokeilla.

Kenen kannattaa tarttua Helsinki Design Weekin podcastiin?

Podcast on tehty ihmisille, jotka rakastavat designia ja kaupunkeja, niin luoville ammattilaisille, liike-elämässä toimiville, kaupunkien virkamiehille kuin hyvän designin ystävillekin. Se on suunnattu Design Weekin kansainväliselle yleisölle, jota löytyy sekä Suomesta että ympäri planeettaa.

Jakso 1: Linda Liukas

Linda Liukkaan Hello Ruby on palkittu Kiinassa DIA Gold -palkinnolla, joka on tiettävästi suurin suomalaisen saama designpalkinto. © HELLO RUBY

Ohjelmoija, ohjelmoinnin kouluttaja, puhuja ja Hello Ruby -kirjan luoja

Linda Liukas on ohjelmoija, joka kouluttaa nuoria ja lapsia koodaamaan. Lisäksi hän on kirjoittanut lastenkirjoja ja on yrittäjä. Hänen perustamansa Rails Girls -yhteisö opettaa tyttöjä ja naisia koodaamaan. Linda on kirjoittanut huippusuositun Hello Ruby -lastenkirjan, jonka tekemisen hän rahoitti menestyksellisellä Kickstarter-kampanjalla vuonna 2014. Ruby-sarjassa on sittemmin saanut kaksi uutta osaa. Viime keväänä hän osallistui TED-konferenssin Residency-ohjelmaan New Yorkissa ja voitti Kiinan suurimman design-palkinnon, DIA Gold Awardin.

Linda näkee maailman jakaantuvan tekijöihin ja kuluttajiin, ja hän on ottanut tehtäväkseen kasvattaa tekijöiden joukkoa tuomalla ohjelmointitaidot kaikkien ulottuville. Tässä jaksossa puhumme siitä, miksi koodaaminen ylipäätään on niin tärkeää ja mikä on ohjelmoinnin rooli, kun tulevaisuutta suunnitellaan. Miksi Linda kokee, että koodarien on opittava fiksummiksi ja äkkiä? Hän kertoo myös miten Rails Girls sai alkunsa ja levisi nopeasti ympäri maailmaa, miksi ulkoilmakaraoke on kova juttu ja mitä tapahtui, kun hän ihastui korviaan myöten Al Goreen.

[button class=”” text=”Kuuntele podcast” url=”https://itunes.apple.com/fi/podcast/helsinki-design-week-podcast/id1274495051?l=fi&mt=2″ ]

Tallenna

Tallenna