Suunnittele oma Showroom aikataulusi

Suunnittele itsellesi ohjelma Showroomiin kokoamastamme listasta arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta, sisustusarkkitehtuurista ja muotoilusta sekä valaistuksesta kiinnostuneille.

Helsingin Messukeskukseen kokoontuu Showroomin 13.–15.9.2017 ajaksi kymmeniä yrityksiä, jotka edustavat projektisisustamisen ja sisustusarkkitehtuurin ammattilaisille suunnattuja tuotteita, palveluita ja ratkaisuja.

Arkkitehtuuri:

Architects on architects 13.-15.9.

Architects on Architects on Showroomissa kolmena päivänä järjestettävä keskustelutilaisuus, jossa kaksi arkkitehtia haastaa toisensa dialogiin etukäteen määriteltyjen teemojen saattelemana.

ke 13.9. klo 14.30: Ville Hara & Helena Sandman

pe 15.9. klo 15.30: Marco Casagrande & Inari Virkkala

Keynote: Keller Easterling

Puheessaan Keller Easterling käsittelee esimerkiksi sitä, miten tilamuuttujia voisi käyttää entistä enemmän innovoinnin ja globaalin hallinnon keinoina, sekä globaalia infrastruktuuritilaa vapaavyöhykkeen, poliittisen kapasiteetin ja miellyttävän estetiikan kannalta laajennetun muotoilun repertuaarin näkökulmasta.

Pe 15.9.2017 klo 17.00

Keynote: Flemming Rafn Thomsen: “Nature First” / “Luonto edellä”

Flemming keskittyy puheessaan kysymyksiin “onko tulevaisuuden kaupunki luonnon ja kulttuurin hybridi” ja “voivatko ilmastonmuutoksen sopeutumisratkaisut olla muutakin kuin yksiulotteista kaunistamista ja kohdistua ilmastonmuutoksen perimmäiseen aiheuttajaan eli meihin itseemme?”

Ke 13.9. klo 18.00

Keynote: Mike Lydon

Mike Lydon puhuu taktisesta urbanismista: Lyhyen aikavälin yhteisöpohjaisista hankkeista – pop upeista avoimiin katuihin – on tullut urbaanien aktivistien, suunnittelijoiden ja poliittisten päättäjien voimakas ja ketterä uusi työkalu, joka pyrkii edistämään kestäviä parannuksia kaupungeissa ja muualla. Nämä nopeat, usein edulliset ja luovat projektit ovat Tactical Urbanism -liikkeen ydin.

To 14.9. klo 17.30

Alustus: Timo Hämäläinen

Timo Hämäläinen esittelee alustuspuheenvuorossaan, kuinka joukko aktivisteja suunnitteli Pro Helsinki 2.0 -nimellä kulkevan ruohonjuuritason vaihtoehdon Helsingin kaupungin viralliselle yleiskaavalle.

To 14.9. klo 17.15

Alustus: Elina Alatalo

Kaikilla osapuolilla – kaupunkisuunnitteijoista, poliitikkoihin ja aktivisteihin on asioita, joita voi oppia.

To 14.9. klo 17.00

Sami Rintala: Rintala Eggertson’s latest designs & projects, and the thinking behind it

Suomalainen, Pohjois-Norjassa asuva arkkitehti Sami Rintala kertoo uusimmista tuulista arkkitehtuurin ja opetuksen alalla muun muassa USA:ssa, Intiassa ja Skotlannissa.

Pe 15.9. klo 14.00

Paneeli: Urbaani ympäristö tarvitsee luovaa suunnittelua – Taiteesta ja muotoilusta arvoa rakentamiseen

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo kokoaa Showroomin keskusteluun taiteen, muotoilun ja sisustusarkkitehtuurin asiantuntijat jakamaan kokemuksia taiteen ja muotoilun käytöstä rakentamisen vetovoimatekijänä.

ke 13.9. klo 13.30

Lunch Talks: Moniarvoiset viheralueet ja julkiset ulkotilat kaupungissa

Näkökulmia tieteen ja ekosysteemipalveluiden sekä suunnittelun näkökulmasta tuovat maisema-arkkitehdit Ulla Loukkaanhuhta (Ramboll), Mari Ariluoma (Nomaji) sekä Viides ulottuvuus – viherkatot osaksi kaupunkia -tutkimusryhmän johtaja sekä yliopistotutkija Susanna Lehvävirta.

to 14.9.

Lunch Talks: Palvelumuotoilu tila- ja kaupunkisuunnittelun hankkeissa

Palvelumuotoilu on nopeasti kasvava suunnitteluala ja alan koulutettua osaamista on tarjolla runsaasti. Palvelumuotoilijat Mikko Koivisto, Paula Bello ja Erno Forsström keskustelevat palvelumuotoilusta tilaajan näkökulmasta.

 

Sisustusarkkitehtuuri ja muotoilu:


Lunch Talks: Sisustusarkkitehtuuri julkitiloissa -keskustelu alan kehityksestä ja kansainvälistymisestä

Keskustelemassa ovat sisustusarkkitehdit Joanna Laajisto, Vertti Kivi sekä Petra Majantie. Moderoinnista vastaa Finnish Design Shopin projektimyyntipäällikkö ja sisustusarkkitehti Kaisa Kivelä.

ke 13.9.

Keynote: Edward Barber & Jay Osgerby (Valitettavasti Jay Osgerby joutui peruuttamaan tulonsa)

Edward Barberin ja Jay Osgerbyn keynote-puhe käsittelee Q&A -teemaa muotoilussa, erityisesti peilaten heidän omia kokeilujaan suunnittelun saralla.

Ke 13.9. klo 10.30

Keynote: Kim Weckstrøm Jensen

Kim Jensen on ollut aina vaikuttunut valon eri muodoista ja puhtaan luonnonvalon kyvystä elävöittää ympäristöä. Hän on kiinnostunut valon yhtäaikaisesta vaikutuksesta väreihin, pintoihin, varjoihin sekä sen jättämistä jäljistä aisteihimme ja sitä kautta mielentiloihimme.

Ke 13.9. klo 10.30

Paneeli: Design Museums of Tomorrow  – Perspectives from Japan, Finland, and the world

ke 13.9. klo 16.00

Paneeli: Urbaani ympäristö tarvitsee luovaa suunnittelua – Taiteesta ja muotoilusta arvoa rakentamiseen

ke 13.9. klo 13.30

Valaistus:


Keynote: Kim Weckstrøm Jensen

Pe 15.9. klo 13.00

Paneeli: Guerrilla Lighting

Guerrilla Lighting -tapahtuman tarkoitus on kiinnittää huomiota ympäristön valaisuun. Guerrilla Lighting Jätkäsaari järjestetään osana Teatterikorkeakoulun Arkkitehtuurivalaistus -kurssia 14.9. ja sen tuloksia esitellään seuraavana päivänä järjestettävässä paneelikeskustelussa.

Pe 15.9. klo 10.30