Tutustu Open Studios-toimistoihin Helsinki Design Weekillä

Helsinki Design Week tarjoaa yhteistyössä Arkkitehtuurimuseon Mushrooming-työhuoneverkoston kanssa tilaisuuden päästä tutustumaan luovan alan prosessiin ja toimistoihin, joissa niitä syntyy. Tutustu toimistoihin ja ilmoittaudu mukaan kierrokselle.

Torstaina 14.9. ja perjantaina 15.9. kutsutut arkkitehtuurin ja luovan alan edelläkävijät avaavat toimistojensa ovet ja kertovat työstään. Tule kurkkaamaan ja ihastelemaan ihmisiä ja heidän töitänsä tässä harvinaisessa illassa. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Open Studios-toimistot:

Torstai 14.9.:

OOPEAA

OOPEAA Office for Peripheral Architecture -arkkitehtuuritoimistolla on laaja kokemus suunnittelutyöstä suomalaisissa kohteista ja vahva kansainvälinen orientaatio. Toimiston portfolio kattaa paitsi asuntorakennuksia myös useita julkisia rakennuksia päiväkodeista ja kouluista kirkkoihin ja kappeleihin. Lisäksi toimiston töiden joukkoon kuuluu myös useita pienimuotoisempia rakennuksia, kuten kesällä 2017 yleisölle avautunut Lonnan Sauna ja kesällä 2016 avautunut Periskooppi –torni.

Eteläinen Hesperiankatu 8

 

JKMM Arkkitehdit

Asmo Jaaksi, Teemu Kurkela, Samuli Miettinen ja Juha Mäki-Jyllilä perustivat JKMM Arkkitehdit vuonna 1998. Seitsemäntoista vuoden aikana toimisto on kasvanut ja työllistää tällä hetkellä yli seitsemänkymmentä ammattilaista. Suunnittelufilosofia nojaa pohjoismaisiin arvoihin ja moderniin estetiikkaan. Tällä hetkellä JKMM Arkkitehdit suunnittelee muun muassa Amos Andersonin taidemuseon laajennusta Helsingin Lasipalatsiin, jalkapallostadionia Tampereen Tammelaan ja Keski-Suomen keskussairaalaa Jyväskylään. Tänä syksynä valmistuu muun muassa Helsingin yliopiston uusi Tiedekulma ja OP Vallilan korttelin puuttuva kulmapala.

Lapinrinne 3

 

Arkkitehdit R+K

Arkkitehdit R+K on nuori ja ennakkoluuloton oppimistiloihin, vuorovaikutteiseen suunnitteluun ja kaupungin täydennysrakentamiseen erikoistunut arkkitehtiyritys. Toimistossa on tällä hetkellä 12 arkkitehtia sekä Haptik-tytäryrityksessä työskenteleviä tilasuunnittelijoita. Isoimmat hankkeemme ovat tällä hetkellä yli 10 000 neliön laajuinen Sipoonlahden koulu sekä pieni kolmikerroksinen puukerrostalo Poriin. R+K:n nsimmäinen työ Sra Poun ammattikoulu Kambodzassa sai laajaa julkisuutta kansainvälisesti. Yritys kuuluu myös nuorten kaupunkisuunnittelijoiden Uusi Kaupunki -kollektiiviin, joka on tullut viime vuosina tunnetuksi mediassa vuorovaikutteisen suunnittelun kehittämisestä.

Köydenpunojankatu 2 aD

 

Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy

Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:n toiminnasta vastuussa ovat professori Ilmari Lahdelma, arkkitehti SAFA ja professori Rainer Mahlamäki, arkkitehti SAFA. Lahdelma & Mahlamäki on ollut mukana tekemässä uudisrakennus-, peruskorjaus-, maankäyttö- ja näyttelysuunnittelua. Vuonna 2017 toimisto voitti Oulun asemakeskuksen suunnittelukilpailun ja ovat kutsuttuna UK Holocaust Memorial -kilpailuun Lontoossa ja ”The Defence and Siege of Leningrad” -museokilpailuun Pietarissa.

Tehtaankatu 29

 

Sisustusarkkitehdit Fyra

Fyra on työstään ja sen lopputuloksista – sekä yleensäkin elämästään nauttivien ihmisten toimisto. Fyra suhtautuu kunnianhimoisesti työhön ja haluaa antaa asiakkaalle kaikkensa. Toimisto suunnittelee toimivia ja tarkoituksenmukaisia tiloja, jotka palvelevat asiakkaan yksilöllisiä tarpeita. Uudenlaisilla ja yllättävillä ratkaisuilla Fyra luo tiloja, jotka tuovat myös iloa käyttäjilleen.  Toimisto ahkeroi aina pilke silmäkulmassa ja haastaa niin asiakkaita kuin itseään ajattelemaan uudella tavalla.

Tehtaankatu 27-29

 

Perjantai 15.9.:

McCann Helsinki

Illan aikana esitellään ja inspiroidutaan palkituista McCannin töistä toimistolta ja maailmalta. Lisäksi halukkaat pääsevät sisustamaan upouutta toimistoa luomalla itsensä näköisen taideteoksen teemalla “Can you can for McCann?” – eli taidetta peltitölkeistä. Toimistolta saat työvälineet ja tölkit.Vuonna 1902 perustettu McCann on globaalisti yksi palkituimmista mainostoimistoketjuista.  Asiakaskuntamme koostuu globaaleista, pohjoismaisista ja suomalaisista brändeistä.

Sofiankatu 4

 

Paja&Bureau

Toimisto on Ullanlinnan sydämessä sijaitseva, materiaalilähtöiseen muotoiluun, taiteeseen ja käsityöhön keskittyvä yhteisöllinen studio. Tila käsittää yhteisen showroomin, omat verstasalueet eri toimijoille, suunnittelutilan ja sosiaalitilat. Paja&Bureau on myös osa Design District Helsinkiä ja toimii tapahtumapaikkana kokouksia, näyttelyitä, workshoppeja ja muita tilaisuuksia varten. Tilan päävuokralainen ja tuottaja on muotoilustudio Paja&Bureau Oy, joka erikoistuu huonekalu- ja tuotesuunnitteluun ja -valmistukseen erikoisosaamisenaan metallimateriaalit.

Korkeavuorenkatu 7

 

Kuudes

Kuudes on pohjoismainen brand design -toimisto, jolla on toimipisteet Helsingissä ja Tukholmassa. Vuodesta 2004 lähtien olemme yhdistäneet syvällisen kuluttajaymmärryksen, strategisen suunnittelun ja puhuttelevan designin. Toimiston tekijöitä ei ole veistetty yhdestä puusta: he ovat 40 luovan mielen poikkitieteellinen joukko, jolla on monipuoliset taustat. Open Studios -kierros antaa sinulle mahdollisuuden vierailla Helsingin päämajassa ja tavata Kuudennen designereita, asiakasymmärryksen asiantuntijoita, strategeja, palvelumuotoilijoita, projektipäälliköitä ja monia muita. Kuulet samalla myös uusimmista kuluttajatrendeistä sekä toimiston työskentelytavoista, kuten Kuudes Concept Labista ja Tiedostava Kuluttaja -tutkimuksesta. Esittelyssä myös viimeisimpiä töitä, joten näet konkreettisesti miten yhdistyvät insight, strateginen brändikonsultointi ja poikkitieteellinen design. Monet työt olet varmasti jo nähnyt kaupan hyllyillä tai kokenut itse loppukäyttäjänä – nyt kuulet tarinat näiden palkittujen töiden takana.

Tehtaankatu 27-29

 

N2 ja OHO-galleria

N2 on 60 hengen markkinointi- ja designtoimisto. Uusissa tiloissa on tarjolla 1500 neliötä modernia ja uudenlaista toimistoarkkitehtuuria. Tilat on suunniteltu yhteistyössä Futu Designin kanssa. Tiloissa toimii myös OHO Galleria, joka esittelee ja myy taidetta yllättävissä tiloissa.

Pursimiehenkatu 29-31

 

Vapa Media

Vapa Media on monipuolinen joukko digitaalisen markkinointiviestinnän, yritysviestinnän, vaikuttajaviestinnän, sosiaalisen median, sisältömarkkinoinnin, visuaalisen suunnittelun ja strategisen konsultoinnin osaajia. Toimiston tekemistä kantaa vahva visio ja rohkeus kokeilla uutta. Nopeasti muuttuvassa maailmassa vahvuutta on ennakkoluulottomuuden ja näkemyksellisyyden liitto: Vapa Media ymmärtää digitaalisen kulttuurin lainalaisuudet ja kääntää ne asiakkaidensa liiketoiminnan tueksi.

Pursimiehenkatu 29-31 c