Tutustu upeisiin PechaKucha Night-puhujiin

Nopeatempoinen PechaKucha Night on jälleen osana Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Tutustu illan upeisiin puhujiin ja saavu paikalle inspiroitumaan.

Tapahtuma järjestetään Helsinki Design Weekillä 12.9. Valkoisessa Salissa. Hanki lippusi täältä.

PechaKucha perustuu tokiolaisen Klein Dytham -arkkitehtitoimiston puhekonsepti ideaan, jossa puhujilla on käytössään ainoastaan 20 kuvaa ja 20 sekuntia jokaista kohden. Tämä lennokas puhekonsepti on levinnyt jo yli 800 kaupunkiin ympäri maailmaa. Vauhdikkaan illan aikana kuullaan mitä mielenkiintoisimmista aiheista alan ihmisiltä.

PechaKucha Night-puhujat:

Laura Väinölä

Konseptit. Tapahtumat. Tilasuunnittelu. Tyyli. Nämä ovat Laura Väinölän bread and butter. Väinölä on vuoden nuori suunnittelija 2016 ja todellinen moniosaaja. Hän on valokuvauksen luova johtaja Duonotessa ja brändijohtaja muotiorganisaatiossa Pre Helsinki. Lisäksi Väinölällä on projekti Flora & Laura, kukkakauppa jota ei ole olemassa.  Väinölä on suunnitellut muun muassa interaktiivisen lastentuolin, joka toimii niin tuolina kuin taideaktiviteettina. Hän on suunnitellut myös leijafestivaalin ja unimusiikkikonsertin, jossa sai oikeasti nukahtaa. Flow Festivaaleilla kävijöitä ihastutti kukka-alttari, jossa festivaalikävijät saivat chillailla ja kommunikoida haluamansa jumalan kanssa.

Laura Väinölä

Emilia Lahti

Emilia Lahti (YTM, MAPP) on tohtorikoulutettava Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella. Hän opiskeli professori Martin Seligmanin perustamassa soveltavan positiivisen psykologian maisteriohjelmassa Pennsylvanian yliopistossa ja kirjoitti lopputyönsä professori Angela Duckworthin alaisuudessa. Vuonna 2015 hänet valittiin osallistumaan Singularity Universityn koulutusohjelmaan NASA:n kampuksella Piilaaksossa, jonka ytimessä on teknologian käyttäminen yhteiskunnan merkittävien ongelmien ratkaisemiseen. Emilian väitöskirjatutkimus tarkastelee sitä ilmiötä, jonka seurauksena tai kautta yksilöt ja yhteisöt kurottautuvat yli oletettujen resurssiensa ja selviävät vastoinkäymisistä. Väitöskirjansa osana hän käsitteellistää suomalaista sisun käsitettä. Tällä hetkellä Emilia valmistautuu 2400 kilometrin mittaiseen Uuden-Seelannin halkijuoksuun, joka on osa hänen perustamaansa Sisu not Silence -kampanjaa. Kampanjan tavoitteena on murtaa hiljaisuus lähisuhdeväkivallan ympärillä ja edesauttaa positiivista yhteiskunnallista muutosta. Voit katsoa Emilian videon täältä.

Emilia Lahti

 

Helena Sandman

Helena Sandman on on Hollmén Reuter Sandman Arkkitehtien ja Ukumbi NGO:n perustaja partneri. Tällä hetkellä hän on tohtorikoulutettavana Aalto Yliopistossa osana New Global tutkimusryhmää. Pääfokus hänen töissään on ollut vuoden 1995 jälkeen matalien resurssien yhteisöissä Afrikassa. Heidän työnsä Hollmén Reuter Sandman arkkitehdeilla esitettiin kolmannen kerran Venetsian Arkkitehtuuri Biennaalissa viime vuonna. Hänen väitöstutkimuksen aihe on asutus nopeasti kasvavissa kehitysmaa kaupungeissa fokuksena kodin merkitys ja muutoksessa mukana olevien ihmisten osallistaminen. Hän tutkii paradoksia projektin yhdistämisestä paikallisesti levittäessään kuitenkin hyvää konseptia maailmanlaajuisesti.

Helena Sandman

Julius Haukkasalo

Julius Haukkasalo on yksi vuonna 2011 perustetun digitoimisto Evermaden perustajista. Monitoimisuunnittelijasta toimistusjohtajan saappaisiin astunut Julius on päässyt seuramaan lähietäisyydeltä oman yrityksensä lisäksi muun muassa Slushin, Supercellin & Woltin kaltaisten ilmiöiden kasvutarinaa ja ihmisiä niiden takana.

Julius Haukkasalo

Cameron Murphy

Cameron on business-osaaja, sirkustaiteilija ja muusikko. Hän syntyi lounais-Irlannissa ja muutti mantereelle vuoden 2008 finanssikriisin aikaan. Siitä lähtien hän on työskennellyt start-upeissa Berliinissä, Maltalla ja Canadassa. Nykyään hän työskentelee Audiodraftissa, audiobrändäys start-upissa Helsingissä. Hän on löytänyt yrityksen ja alan missä hänen 14 vuoden luova- ja asiantuntijakokemus voidaan hyödyntää auttamaan yrityksiä käyttämään ääntä strategisesti ja johdonmukaisesti.

Cameron Murphy

FRAUD̸ Audrey Samson & Francisco Gallardo

FRAUD̸ on taiteilija-tutkija duo, johon kuuluvat Audrey Samson & Francisco Gallardo. Heidän taustansa pitävät sisällään tietokone ja ohjelmisto kuttuuria, ympäristöhistoriaa, postkoloniaalista feminismiä, kulttuuritutkimusta, performansseja ja tilajärjestelmien suunnittelua. Kaksikko keskittyy hitaan väkivallan muotojen tutkimiseen ja nekropoliitiikkaan, jotka ovat sulautuneet käytäntöjen arkistoinnin sotkuun ja teknisiin objekteihin.

FRAUD

Nicolay Boyadjiev

Nicolay Boyadjiev on arkkitehti ja design strategisti Moskovasta, missä hän on tällä hetkellä myös design tuutori New Normal koulutusohjelmassa, media-arkkitehtuurin ja muotoilun Strelka Instituutissa.

Nicolay Boyadjiev

Sonja Siikanen

Sonja Siikanen on 23-vuotias valokuvaaja, journalistiikan opiskelija ja queer-feministi joka asuu Turussa. Hän saa inspiraationsa ihmisistä ja urbaanista elämästä. ´100´on valokuvausprojekti, missä Siikanen kuvaa ihmisiä elämän joka aspektista, ilman filttereitä – ilman meikkiä tai kuvamanipulaatiota, paljaana, kauniina ja tavallisena. Hän toivoo, että jokainen kuva tekee katselijan ja mallin uskomaan kauneuteen ja siihen, että olemme täällä kaikki yhdessä, tasa-arvoisina ja teemme työtä yhteisen päämäärän eteen.

Sonja Siikanen

Marcos Gois

Marcos Gois on 25-vuotias nuori yrittäjä ja kokki. Hän omistaa Fat Ramen ravintolan sekä Ruoto Cateringin. Työajan ulkopuolella hänet löytää lenkkipolulta, metsästä tai matkustelemasta.

Marcos Gois

Jan Belon

Jan Belon on suunnittelutoimisto Afdelig Buitengewone Zaken perustaja. Hän tuntee intohimoa palvelumuotoilua, uusia projekteja ja sosiaalisia innovaatioita kohtaan.  Suunnittelijana, yrittäjänä ja tutkijana hän on pannut alulle useita projekteja, kuten Irt-startti Open ja Just Things -säätiö.

Jan Belon

Sonja Heikkilä

Sonja Heikkilä työskentelee hankejohtajana OP:lla, jossa hän vastaa OP:n liikkumisen palveluiden strategiasta. Sonja on yksi Mobility as a Service (MaaS) -ajattelun pioneereista ja hänen työnsä sen kehittämiseksi on saanut laajaa kansainvälistä huomiota. Vuonna 2014 Heikkilä valittiin yhdeksi maailman 100 johtavasta ajattelijasta.

Sonja Heikkilä

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna