Helsinki Design Week 2017: Perheen pienimmille

Helsinki Design Week 2017 pursuaa tapahtumia ja työpajoja lapsille! Katso tärppimme lastentapahtumiin.

Tutustu koko ohjelmaan täällä.

Lasten viikonloppu

Rakastettu koko perheen tapahtuma juhlistaa 5-vuotissyntymäpäiväänsä Kattilahallissa, Suvilahdessa. Tapahtuma on elämyksellinen minimaailma, jossa lapset pääsevät kokemaan muotoilua ja arkkitehtuuria eri työpajoissa. Syntymäpäiväjuhlien tilasuunnittelun suunnittelee muotoilija Tero Kuitunen.

Työpajoissa kävijät pääsevät tutustumaan muotoiluun muun muassa arkkitehdin, sisustussuunnittelijan ja jopa astronautin näkökulmasta! Tämän vuoden uutuuksia ovat myös entistä suurempi Little Market ja keskustelusarja, jonka kiinnostavat puheenvuorot käsittelevät niin suomalaista lasten muotia, lasten Helsinkiä kuin kasvisruokaa.

Katso Lasten viikonlopun koko ohjelma täältä.

Lauantai 16.9. / sunnuntai 17.9.
10:00-16:00
Kattilahalli
Sörnäisten rantatie 22

 

Lasten elämää nuoressa Suomessa

Tervetuloa pelailemaan, leikkimään, oppimaan ja askartelemaan. Lelumuseon pajassa askarrellaan 1920-luvun tyylin mukaisia pienoiskoteja, 20-luvun teehuoneessa soi jazz ja teen lomassa pääset pelaamaan dominoa ja fotunaa. Tietoiskulla kuullaan 1920-luvun lasten arjesta ja salaisella museosuunnistuksella ratkaistaan arvoituksia. Tapahtuma on alle 18-vuotiaille ilmainen, aikuisille sisäänpääsy Weegeen näyttelykeskuksen lipulla 10e/12e.

Lauantai 16.9.
12:00-16:00
Lelumuseo Hevosenkenkä
Näyttelykeskus WeeGee

 

Luova pizza -työpaja lapsille

Luova pizza -työpajassa valmistetaan eri raaka-aineita käyttäen luojiensa makumieltymysten mukaisia pizzoja, joihin sisältyy jokin viesti tai idea. Työpaja on tarkoitettu 6-10 -vuotiaille lapsille.

Työpaja on avoin 20 innokkaalle osallistujalle. Työpajaan osallistuminen on maksutonta mutta etukäteisilmoittautuminen on välttämätöntä.

Sunnuntai 10.9.
15:00-17:00
Teurastamo
Työpajankatu 2

 

Habi Kids

Lasten viikonlopun satelliittitapahtuma Habi Kids valtaa Habitaren toisen kerran! Lasten omalla alueella lapset ovat etusijalla ja tekemistä riittää koko perheelle. Vuonna 2017 Habi Kids toteutetaan yhteistyössä Suomen Muotoilukasvatusseuran kanssa.

Habi Kids Design School kutsuu kaikki mukaan keksimään, leikkimään ja ideoimaan tulevaisuuden oppimisen huvipuistoa. Lapset ja perheet yhdessä pääsevät testaamaan muotoiluoppimisen metodeja ja seikkailemaan leikkilaboratoriossa. Habi Kids tarjoaa ohjattuja työpajoja muotoiluprosessin vaiheiden, neljän teeman mukaisesti: Katso, Keksi, Kokeile ja Kerro. Katso lisää täältä.

13.9.-17.9.
Habitare, Messukeskus

 

Napa school for kids

Napa School for kids on suomalaisten huippukuvittajien näyttely Annatalon kirjakahvilassa. Sunnuntaina 17.9. on näyttelyn lisäksi useita työpajoja, kuten piirrosanimaation tekoa ja unien piirtämistä kuviksi. Lisäksi Napa Schoolin lahjakkaat ja monipuoliset kuvittajat kertovat työstään ja vastaavat lasten kysymyksiin. Katso tarkempi ohjelma täältä.

Näyttely: 7.-17.9. Työpajat: 17.9.
Annantalo
Annankatu 30

 

Sieniviljely-työpaja lapsille

Työpajassa opitaan ruuan alkuperästä, sienistä ja sienten viljelystä kotioloissa. Laitamme alulle sieniviljelmän, jonka jokainen osallistuja saa mukaansa. Sen kasvatusta osallistujat voivat jatkaa yhdessä vanhempiensa kanssa kotona. Kasvatetut sienet ovat syötäviä ja niistä voi valmistaa herkullisia ruokia. Työpaja on suunnattu 6-10 -vuotiaille lapsille.

Sunnuntai 10.9.
10:00-11:30
Teurastamo
Työpajankatu 2