Helsinki Design Week Podcast 2: Saku Tuominen

Design-podcastin toisessa osassa Saku Tuominen kertoo, miten välttää asioiden lykkäämistä ja miksi koulutuksen kehittäminen on hänen intohimonsa.

Helsinki Design Week Podcast on muotoilun ystäville ja ammattilaisille, ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kuinka luovat tekijät ja päättäjät ajattelevat ja työskentelevät. Se on myös ihmisille, jotka rakastavat kaupunkeja ja urbaania elämää. Kun koko maailma keskittyy kaupunkeihin, podcast ottaa selvää, mitä kaikkea hienoa on parhaillaan käynnissään ja kuinka kaupungistumista voidaan kehittää ja muotoilla asukkaiden hyväksi.

Sarjan fokus on globaaleissa trendeissä, jotka ovat kytköksissä kaupungistumiseen. Kaikki jaksot ovat englanniksi ja kestävät noin puoli tuntia.

Podcast on nauhoitettu Helsingissä, mutta on kotonaan kaikissa maailman kaupungeissa. Vierailla on jokin suhde Helsinki Design Weekiin, mutta mikä vieläkin tärkeämpää, he kaikki ovat tehneet asioita, jotka uudistavat muotoilumaailmaa.

 

[button class=”” text=”Kuuntele podcast” url=”https://itunes.apple.com/fi/podcast/helsinki-design-week-podcast/id1274495051?l=fi&mt=2″ ]

Jakso 2: Saku Tuominen, perustaja ja johtaja, HundrED

Saku Tuomisella on monta hattua. Hän on yrittäjä, innovaattori, luova johtaja vastaava tuottaja, kuraattori, kirjailija, keynote-puhuja, oliiviöljyn tuottaja ja oikea laitahyökkääjä jääkiekossa. Saku on todellakin saanut aikaan paljon. Hän on johtanut Broadcastersia, joka on ollut yksi Suomen menestyneimmistä TV-tuotantoyhtiöistä ja luonut monia rakastettuja ohjelmia. Yrityksen myytyään hän alkoi hyödyntää taitojaan tuottajana ja luovana johtajana monilla aloilla, jonka lopputuloksena hänen intohimonsa alkoi kohdistua koulutuksen kehittämiseen. Syntyi voittoa tavoittelematon yritys HundrED.

Sakun mielestä rohkeat ideat, selkeä ajattelu ja loistava toteutus muodostavat mahtavan muotoilun. Uudet ideat ja niiden toteuttaminen ovat hänen intohimonsa. Tässä jakossa Saku kertoo, miten ottaa ensimmäiset askeleet hienosta ideasta loistavaan suoritukseen ja miten välttää asioiden lykkäämistä. Entä miten hän onnistuu HundrEDin muotoilussa, kun mukana on niin monia eri ulottuvuuksia? Hän kertoo myös siitä, miksi koulutuksen parantamisesta tuli hänen intohimonsa ja miten hän rakastui Italiaan, jossa kaikessa piilee ongelmia, mutta kaikki toimii.