TRE toimii tänä vuonna New Marketin kuraattorina

Tänä vuonna New Marketin brändien ja tuotteiden kuraattorina toimii maailman suurin suomalaisen muotoilun ja muodin konseptikauppa TRE.

New Market on jälleen osana Design Markettia, pohjoismaiden suurinta varastomyynnin tapahtumaa. New Marketilla halutaan tarjota asiakkaille mahdollisuus ostaa myös uusia, ennennäkemättömiä tuotteita. Maailman suurin suomalaisen muotoilun ja muodin konseptikauppa TRE toimii tänä vuonna brändien ja tuotteiden kuraattorina. Haastattelimme TRE:n perustaja Tanja Sipilää siitä, mitä New Marketissa on luvassa ja miksi he päättivät lähteä mukaan tapahtumaan. Kurkkaa myös, mitkä brändit on jo valittu tämän vuoden New markettiin.

Moi Tanja, miksi TRE:stä oli kiinnostavaa lähteä kuratoimaan New Marketia?

Koska Helsinki Design Week on vuoden tärkein designtapahtuma Suomessa. Olimme iloisia ja ylpeitä kun meitä pyydettiin mukaan! Tämän vuoden teema, Q&A, oli harvinaisen innostava ja meidänkin arvojamme lähellä oleva asia. On kiinnostavaa, miten design ja fiksut ihmiset pystyvät vastaamaan ajankohtaisiin haasteisiin ja ongelmiin.

Miten valitsitte mukana olevat brändit ja tuotteet?

Halusimme valita mukaan yrityksiä, joiden toiminta on läpinäkyvää, ja joiden tuotteilla tai palveluilla vastataan kuluttajalähtöisesti ongelmiin ja tarpeisiin. New Marketin tuotteet ovat lisäksi laadukkaita ja hyvää suunnittelua. Mukana on monenlaisia esimerkkejä kuukautiskupista hyväntekeväisyyteen.

Kenen kannattaa ehdottomasti tulla paikalle?

Kaikkien, jotka hakevat aidosti hyvä ratkaisuja ja haluavat vaikuttaa asioihin kukkaronsa kautta.

Tänä vuonna New Marketin tuotteet eivät itsessään ole uusia tuotteita, mutta haluamme sen sijaan tarjota uusia näkökulmia. Designissa ei ole kysymys vain tuotteista, designilla voi myös kommunikoida ja viestiä. Hyvä muotoilu yhdistää eri asioita toimivaksi kokonaisuudeksi, ja vastaa näin johonkin tarpeeseen. Uudenlainen innovaatio saa käyttäjälleen oivalluksia aikaan, niin kuin mikä tahansa hyvä kokemus, oli se taide, ruoka tai mikä tahansa elämys. Design voi muuttaa totuttua ajattelua. Käyttämällä tuotetta voit aidosti saada maailmassa muutosta aikaiseksi.

 

Kaikkia brändejä ei ole vielä New Markettiin valittu, mutta katso, ketkä ovat ainakin mukana:

Pure Waste
Pure Waste
Taikka
Taikka
Brother Christmas
Brother Christmas
Wheelström
Wheelström
Choice
Choice
Lumi Accessories
Lumi
Magisso
Magisso
Ura käsillä -hanke
Frantsila
Frantsila
Lunette
Lunette
Myssyfarmi
Myssyfarmi
HelSieni
HelSieni
1+1+1
1+1+1

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna