Helsinki Design Week 2017: DIY-ihmiselle

Haluaisitko valmistaa oman nahkalaukun, harjoitella modernia kalligrafiaa tai opetella muotoilua kukkien avulla? Festivaalin lähestyessä kokosimme ohjelmastamme tärpit kaikille tee-se-itse-mielisille tyypeille.

Tutustu Helsinki Design Weekin koko ohjelmaan täältä.

Our Forest Workshop

Työpajassa osallistujat pääsevät mukaan luomaan kolmiulotteista metsikköä leikkaamalla oman lehtensä, kasvinsa tai olentonsa läpikuultavista filmeistä. Viidakkomainen teos rakentuu tehdessä. Värikkäistä pleksiseinämistä koostuva installaatio on ensin keväisen lehdetön ja herää henkiin kun näyttelyvieraat lisäävät sinne oman kädenjälkensä.

Metsikkö-installaatio on suunnittelija Mari Savion onnentoivotus Fiskarsin saksille syntymäpäivän johdosta ja on yhteydessä Meidän sakset -näyttelyyn Designmuseon Galleriassa.

Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23

 

Modern Calligraphy -työpaja

Script Creativen järjestämä työpaja on tarkoitettu kaikille, ketkä rakastavat käsin kirjoittamista, innostuvat typografiasta ja script fonteista, tai muuten vain haluavat kokeilla jotain uutta ja kaunista. Aikaisempaa kokemusta letteröinnistä ei tarvita, sillä työpajassa aloitetaan alkeista ja opetellaan modernin kalligrafian tyylejä ja kirjaimia kynänveto kerrallaan. Tunnin lopussa pääset suunnittelemaan ensimmäisen oman kalligrafiateoksesi. Se voi olla vaikkapa tyylitelty lause tai lainaus, hääkutsu, logo tai juliste.

Osallistujamäärä: 14

Hinta: 39 e (sisältää opetuksen ja tarvikepaketin, jolla pääset jatkamaan harjoittelua kotona sekä virvokkeita)

Ennakkoilmoittautuminen: aini(at)scriptcreative.fi

Lauantai 16.9.
12:00-15:00
Bulevardi 14

 

Pop Up – laukkukurssi

Työpajassa pääset valmistamaan itsellesi tai ystävällesi ekomuodin ja DIY:n hengessä kirjekuorilaukun Pihkan mallistosta. Laukku ommellaan käsin kasviparkitusta nahasta. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta nahkatöiden teosta.

Osallistujamäärä: 7

Hinta: 160 e (sisältää laadukkaan kasviparkitun nahan laukkua varten sekä muut valmistusmateriaalit ja opetuksen)

Ennakkoilmoittautuminen 10.9. mennessä: info(a)kenkapajapihka.fi.

Perjantai 15.9. kello 17:30-21:30 tai lauantai 16.9. kello 09:30-12:30
Nudge
Yrjönkatu 30

 

Re-Imagine Arabia – Workshop

Työpajassa pääset kuvittamaan uudelleen Arabian vanhan lautasen keramiikkataiteilija Laura Pehkosen johdolla: “Taiteilijana minua kiinnostaa kerroksellisuus, moniulotteisuus ja tarinat. Erilaiset kuviot, värit, kulumat, säröt ja muut saavat minut miettimään miltä vuosikymmeneltä se on, miltä silloin näytti, minkälaisessa kodissa tämä lautanen on ollut, kuka sitä on pidellyt, tiskannut — ja mitä tätä lautasta käyttänyt ihminen on ajatellut? Mitä kaikkea tämä pieni kulunut lautanen on nähnyt?”

Lauantai 16.9.
12:00-14:00
Habitare, Asun-lehden osasto

 

Co-Design Story! – Muotoilun työkaluja fiktion luomiseen

Tarinankerronnan työpaja, jonka aikana muotoilun metodien avulla pyritään tuottamaan mielekkäitä tarinamaailmoja, hahmoja, tilanteita ja kertomuksia jälkikirjallisessa kontekstissa. Tilaisuus on suunnattu etenkin kirjoittajille, muotoilijoille, pelinkehittäjille ja harrastajille.

“Kaikkialla, joka hetki, olemme tarinoiden ympäröimiä. Viihdymme niiden parissa ja saamme niistä uutta tietoa. Niiden kautta meille avautuvat vieraat maailmat ja ohikulkevien ajatukset.

Me uskomme tarinoiden olevan niin tärkeitä, että haluamme oppia muotoilemaan niitä. Meitä kiinnostaa, voiko muotoilun menetelmillä luoda uudenlaisia fiktoita tai miten yhteissuunnittelun metodit tukevat kirjoittajien, kertojien ja harrastajien luovaa prosessia.”

Ilmoittautuminen: cocreatestory[at]gmail.com viimeistään 1.9.

Perjantai 8.9.
17:00-19:00
Nuoren Voiman Liitto
Fredrikinkatu 23 D 4

 

Around Journal – Drawing Fashion

Työpajassa visuaalisen kulttuurin sivusto Around Journal luo ainutlaatuisen taiteiden kohtaamishetken, jossa croquis-piirtämisen keinoin tutustutaan suomalaisen muotisuunnittelun valikoituihin esimerkkeihin. Luovaa iltaa vietetään Taidehallissa, Julian Rosenfeldtin Manifesto-näyttelyn yhteydessä. Otathan omat piirustusvälineesi mukaan!

Hinta: 10 e

Ilmoittaudu täällä

Maanantai 11.9.
18:00-19:30
Taidehalli
Nervanderinkatu 3

 

Kukkamuotoilu-workshop

Tässä työpajassa yhdistyvät kukat, muotoilu ja valokuvaus sekä hyvä ruoka! Floral designer Laura Syväniemi opettaa kukista luomista muotoilun näkökulmasta. Työpajassa kukkia käytetään luovana rakennusmateriaalina ja keskitytään erityisesti muotoon, tekstuuriin ja liikkeeseen. Osallistujat pääsevät herkuttelemaan Lauran tarkasti kuratoimalla kukkabaarilla, jossa on runsaasti upeita ja laadukkaita kukkia. Tämän lisäksi työpajassa tarjoillaan herkullinen lounas ja kukka-asetelmat kuvataan Kreetta Järvenpään opastuksella hänen käsinmaalaamalla taustalla tai mustalla kankaalla.

Osallistujamäärä: 8

Hinta: 245 e (sisältyy kukka- ja valokuvaustyöskentelyn opetus, astia ja kukat asetelmaa  varten, työvälineet ja ruokailu)

Ennakkoilmoittautuminen: kreetta.jarvenpaa@gmail.com

Sunnuntai 10.9.
10:00-15:30
Työhuone ovi 10
Kirkonkyläntie 103