Tutustu tapahtumaan: Design ArtMAJA

Helsingin Kalasatamanpuistossa toteutetaan nykytanssia, livemusiikkia, video- ja valotaidetta, suomalaista muotia ja designia yhdistelevä Design ArtMAJA -monitaideteos. Pia Liski kertoo, mistä heidän tapahtumassaan on kyse.

 

Hei Pia, millaisen ihanan tapahtuman järjestätte Helsinki Design Weekillä?

Tanssiryhmä Gruppen Fyra tuo tanssia, taidetta ja designia yhdistelevän monitaideteoksen keskellä upouutta Kalasatamanpuistoa. Luvassa on rouheaa nykytanssia, livemusaa, ihania suomalaisia design tuotteita ja muotia, tapahtumalavana toimii paikalle tuotava Lucia-lasipaviljonki. Teos hengittää kaupungin sykettä ja yhdistelee koreografioitua materiaali sekä improvisoituja liikkeellisiä impulsseja ilmavaksi kokonaisuudeksi.

 

Mistä idea tapahtumaan lähti?

Toteutimme elokuussa 2016 Kööpenhaminassa design tavaratalo Illums Bolighusetin näyteikkunassa kolme päivää kestävän Citywo(men)- taideproduktion, joka yhdisteli rohkeasti taidetanssia ja suomalaisia designtuotteita. Teoksessa tanssittiin koko päivä näyteikkunassa ylellisten tuotteiden keskellä, teos oli samalla suomalaisten brändien vienninedistämishanke. Design ArtMAJA on saanut inspiraationsa tästä teoksesta, nyt vaan ei tanssita näyteikkunassa vaan lasisessa paviljongissa keskellä puistoa.Teosta on ideoitu Visit Finlandin järjestämässä kulttuurimatkailutuottaja koulutuksessa ja nyt se saa ensiesityksensä osana Helsingin kaupungin Kalasataman ympäristötaidehanketta ja Helsinki Design Weekiä. Tulevaisuudessa toivottavasti saamme teoksesta muokattua uuden kulttuurimatkailutuotteen Helsinkiin.

 

Mitä Design ARTMAJA Kalasatama tarjoaa kävijälle?

Yksitoista päivää kestävässä, kaikille avoimessa tapahtumassa, on  joka päivä vaihtuva ohjelma sekä vierailevia artisteja, tanssijoita ja muusikoita. Vaihtuvat design-tuotteet ja lavastus- ja valoelementit, rouheaa, hetkessä elävää tanssia ja  jatkuvasti muuttuvaa  äänimaailma luo tanssillisia tuokiokuvia erilaisten brändien ja design tuotteiden inspiroimana.
 

Kenen olisi ehdottomasti syytä osallistua?

Toivoisimme, että kaikki Kalasataman asukkaat ja muut toimijat löytäisivät Design ArtMAJA happeningin, sekä tietenkin muodin, designin ja tanssitaiteen ystävät. Myös turisteille tämä olisi mitä mainioin tapahtuma, suomalaista tanssia ja designia samassa tapahtumassa uudessa urbaanissa ympäristössä. Nyt onkin hyvä syy tulla tutustumaan Kalasatamaan alueeseen ja puistoon ja hörpätä vaikka kahvit ympäristötaidetta ihaillen.

 

Mitä odotuksia sinulla on Helsinki Design Weekille?

Odotan HDW:ltä yllätyksiä ja mielenkiintoisia kohtaamisia, taiteen flow-tilaa ja herkullisia tanssillisia hetkiä!

Design ArtMAJA
7.-17.9.
Kalasatamanpuisto