Helsinki Design Week 2017: kaupunkilaiselle

Miten kaupungista voidaan tehdä parempi? Käy ottamassa selvää Helsinki Design Weekillä! Lue tapahtumavinkkimme aktiivisille kaupunkilaisille.

Tutustu koko ohjelmaan täällä.

W[o/a]ndering

Näyttelykokonaisuus avaa ovet tyhjäksi jääneeseen Arabian vanhaan tehdashalliin. Näyttelyssä on läsnä mennyt ja tuleva, kun yksi aikakausi päättyy ja toinen alkaa. Arabia 135:n kortteli kokee lähitulevaisuudessa suuren muutoksen, kuten myös Metropolia, jonka yksi kampuksista sijoittuu samalle alueelle. Suunta on eteenpäin, näkymä tarkentuu askel askeleelta… Näyttelyarkkitehtuurista vastaa Metropolian muotoiluopiskelijoiden työryhmä.

12:00-18:00
7.-17.9.
Hämeentie 135

 

Lähiöfest 2017 – Meetup

Lähiöfest2017 järjestää Helsinki Design Weekin aikana ennakkotapahtumina kolme meetup-tyyppistä työpajaa, joissa aktivistit, asiantuntijat ja kaupunkilaiset jakavat toisilleen kokemuksia ja oppeja, miten kaupungista voidaan tehdä parempi. Ensimmäinen pidetään Kulttuurikeskus Sähinässä.

18:00-20:00
Keskiviikko 13.9.
Kulttuurikeskus Sähinä
Heikkiläntie 10

 

ID Helsinki 2017

Projektisisustamisen ammattilaistapahtuma on täällä jo kolmatta kertaa! Aihepiirinä julkiset tilat, toimistot ja työympäristöt. Tapahtumassa on yli 60 näytteilleasettajaa, satoja tuotemerkkejä, kaksipäiväinen luento-ohjelma sekä Afternoon Party.

Projektisisustamisen, suunnittelun, muotoilun ja arkkitehtuurin ammattilaisena tai asiakkaana maksuton sisäänpääsy. Rekisteröidy kävijäksi sivuilla idhelsinki.fi.

12.-13.9.
Tapahtumakeskus Telakka
Henry Fordin katu 6

 

Human Cities -työpaja

Tapahtuma on kansainvälinen työpaja, jossa kehitetään Otaniemessä sijaitsevan Haukilahden lukion School as a Service -konseptia. Työpajan järjestää Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen Ryhmä X. Työpajaa fasilitoi palvelumuotoilija, ja siihen kuuluu palveluarkkitehtuurin professori Jarmo Suomisen esitys konseptista sekä ohjattu kampuksen kehittämistä esittelevä kierros Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella.

Human Cities/ Challenging the City Scale on projekti, jossa kehitetään julkisia tiloja aktivoimalla ja osallistamalla alueen asukkaita, kulttuuritoimijoita, yhdistyksiä ja viranomaisia. 12 kumppania eurooppalaisista kaupungeista muodostaa monialaisen yhteistyöelimen, jota johtaa Cité du Design Saint-Etienne.

10:00-17:00
Tiistai 12.9.
Aalto University, Otaniemi
Espoo

 

Tulevaisuuden rakentajat 2017

Tulevaisuuden rakentajat 2017 on Designmuseon ja Helsinki Design Weekin tuottama nuorille suunnattu tapahtuma. Tapahtumassa nuoret tutustuvat muotoilun ja arkkitehtuurin menetelmiin ja nuorille annetaan välineitä tarkastella omaa ympäristöään.

Tilaisuuden toteutuksesta vastaa Kaskon perusopetuspalvelut yhdessä Designmuseon ja Helsinki Design Weekin kanssa. Hankkeen muut kumppanit ovat Annantalo, Suomen Muotoilukasvatusseura SuoMu ry, Lasten ja Nuorten Arkkitehtuurikoulu Arkki sekä Arkkitehtuurin tiedotuskeskus. Lisäksi työpajoja toteuttamaan kutsutaan Muotoilupolku -hankkeen verkosto ja muita alan toimijoita.

09:00-14:30
Perjantai 15.9.
Helsingin kaupungintalon juhlasali

 

Homma himaan – Koti, työ ja yhteisö yhdessä paketissa

Millaista on tulevaisuuden yhteisöasuminen? Millaisia, kiinnostavia komboja syntyy, kun yhdistetään koti, työ ja yhteisö. Homma himaan luo asumisen muodon, joka tuottaa uutta työtä ja uusia asuntoja yhdistelemällä olemassaolevia resursseja tavalla, jossa inhimillinen kysyntä ja tarjonta kohtaavat.

Samalla etsitään ratkaisuja nuorten vaikeaan asumis- ja työtilanteeseen sekä ihmisten yksinäisyyteen ja saadaan eri ikäiset kohtaamaan enemmän. Inspiroidu, ideoi ja pikatreffaile mukaan lahteneitä kumppaneita ja kokeiluissa mukana olevia nuoria!

12:00
Perjantai 8.9.