Helsinki Design Week 2017: Kulinaristeille

Kuulostaako suomalainen lounas designtunnelmissa tai hävikkiraaka-aineista loihdittu elämys houkuttelevalta? Katso vinkkimme kaikille kulinaristeille.
Tutustu koko ohjelmaan täällä.

Designed for Dining

Ravintola Koskenrannan buffetpöytä on katettu keramiikkataiteilija Karin Widnäsin tavallisuudesta poikkeavilla tarjoiluastioilla. Tule nauttimaan suomalaisesta lounaasta designtunnelmissa ja kuohuvasta koskesta. Koskenranta on Helsingin Vanhankaupunginkosken rannalla sijaitseva idyllinen ravintola, kokous- ja tapahtumakeskus Helsingin syntysijojen sydämessä.

11:00-14:00
11.-16.9.
Ravintola Koskenranta
Katariina Saksilaisen katu 9

 

Food Design Workshops: Storytelling with Food

Työpajoissa tutkitaan ruoan tarinankerronnallisia ulottuvuuksia. Kokin ja muotoilijoiden avustuksella rakennamme syötäviä tarinoita syötävistä raaka-aineista hyödyntäen henkilökohtaisia kokemuksiamme.

11:00-13:00/15:00-17:00
Sunnuntai 17.9.
A21 Flavour Studio, Teurastamo
Työpajankatu 2

 

Hanasaaren taideavajaiset

Upeasti uudistunut Hanasaari avaa ovensa taiteelle! Tilaisuudessa vihitään käyttöön kaksi uutta teosta: Kuvataideakatemian opiskelijan Mirza Cizmicin maalaama muraali sekä Susanne Gottbergin ja Markus Kåhren sisätilaan toteuttama taidekäytävä Korridoren. Pohjoismaisia makuja rakastava keittiömestarimme Lukas Hemnell valmistaa tilaisuutta varten kolmen ruokalajin lounaan vuodenajan raaka-aineista. Tapahtumaa höystäävät puheenvuorot, joissa muun muassa Stockholm konstin johtaja Mårten Castenfors kertoo julkisen taiteen visioistaan.

Hinta, johon sisältyy kolmen ruokalajin lounas ja alkumalja: 50 € – osta lippusi tapahtumaan täältä.

12-15:30
Maanantai 11.9.
Hanasaarenranta 5

 

Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit

Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit Teurastamon piha-alueella, Kellohallissa ja Flavour studiolla tarjoavat kaupunkilaisille yllätyksellisiä elämyksiä hävikkiruoasta ja kierrätysmateriaaleista. Ruoka-alan ammattilaisten ja muotoilijoiden avulla käytöstä poistetut materiaalit ja raaka-aineet saavat uuden elämän ja käyttötarkoituksen.

Kellohalliin katetaan kolmen ruokalajin lounas yhteiseen pöytään noin 300:lle ruokailijalle. Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat luovat kauppojen hävikkiraaka-aineista gastronomisia elämyksiä. Flavour studion puolella voit hakea vinkkejä hävikkiruoan valmistukseen ruokabloggareiden työpajoissa. Tule syömään ja nauttimaan, tekemään ja ideoimaan Helsinkiä, jossa materiaali ei päädy jätteeksi vaan kiertää aina uudestaan käyttöön.

11:00-17:00
Lauantai 16.9.
Teurastamo

 

Luova pizza -työpaja lapsille

Luova pizza -työpajassa valmistetaan eri raaka-aineita käyttäen luojiensa makumieltymysten mukaisia pizzoja, joihin sisältyy jokin viesti tai idea. Työpaja on tarkoitettu 6-10 -vuotiaille lapsille. Työpaja on avoin 20 innokkaalle osallistujalle. Työpajaan osallistuminen on maksutonta mutta etukäteisilmoittautuminen on välttämätöntä.

15:00-17:00
Sunnuntai 10.9.
Teurastamo
Työpajankatu 2