Päivän tärpit: torstai 7.9.

Helsinki Design Week 2017 on vihdoin on täällä! Virittäydy avajaistunnelmaan ja katso tärpit torstaille 7.9.

Tutustu koko ohjelmaan täältä.

 

HDW HOP – kaupunki-installaatiot

 

Installaatiot ovat nähtävillä koko festivaalin ajan, mutta avajaisia juhlitaan tänään! We Jazz toteuttaa HDW HOP -kaupunki-installaatiosarjan avajaiskulkueen, joka alkaa Enter-installaatiolta, Kaartin maneesilta kello 19:00. Avajaiset ovat kaikille kaupunkilaisille avoimet.

Helsingin keskustan valtaavat suuret kaupunki-installaatiot toista kertaa. Installaatiot tarkastelevat kehittyvän kaupungin teemaa. Miten kaupunkien rakentaminen muuttuu tulevaisuudessa? Mitä uutta ja millaisia mahdollisuuksia yhteinen kaupunkitila voi tarjota asukkailleen? Installaatiosarja koostuu suomalaisten ja kansainvälisten muotoilijoiden ja arkkitehtien teoksista.

Tutustu installaatioihin etukäteen täältä.

Avajaiset 19:00
Lähtö: Enter-installaatio, Kaartin maneesi

 

Home Revisited -näyttely

Askon Säätiön 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetty Home Revisited -suunnittelukilpailu pureutuu tulevaisuuden kotiin ja sen muuttuviin tarpeisiin. Tämän kansainvälisen ja monialaisen kilpailun kymmenen finalistityötä esitellään prototyyppien ja miniatyyrien avulla.

12:00-18:00
Iittala&Arabia Design Centre
Hämeentie 135

 

W[o/a]ndering

Näyttelykokonaisuus avaa ovet tyhjäksi jääneeseen Arabian vanhaan tehdashalliin. Näyttelyssä on läsnä mennyt ja tuleva, kun yksi aikakausi päättyy ja toinen alkaa. Arabia 135:n kortteli kokee lähitulevaisuudessa suuren muutoksen, kuten myös Metropolia, jonka yksi kampuksista sijoittuu alueelle. Näyttelyarkkitehtuurista vastaa Metropolian muotoiluopiskelijoiden työryhmä.

12:00-18:00
Tehdashalli
Hämeentie 135

 

Our Scissors

Suunnittelija Olof Bäckströmin oranssipäiset sakset täyttävät 50 vuotta. Juhlan kunniaksi Fiskars on kutsunut taiteilijoita ja luovia kykyjä ympäri maailmaa osallistumaan Our Scissors -näyttelyyn saksista inspiroituneilla syntymäpäivätervehdyksillä. Osa teoksista on saanut inspiraationsa saksista esineenä, osa niiden oranssista väristä ja osa saksien funktiosta, leikkaamisesta.

11:00-18:00
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23

 

Tuntuma

Arela, Natalia Ritari works ja STUDIO smoo häivyttävät luovan alan rajoja tarttumalla yhteen köyteen ja solmivat ketjua pukeutumisen, taiteen ja muotoilun välille. Arvostus kestävään ja perinteikkääseen tekemiseen unohtamatta kykyä muuntautua tämän päivän vaatimuksiin motivoi kolmikkoa yhteisen myyntinäyttelyn kokoamiseen.

11:00-18:00
Arela Store
Uudenmaankatu 26

 

Design ArtMAJA

Helsingin Kalasatamanpuistossa toteutetaan nykytanssia, livemusiikkia, video- ja valotaidetta, suomalaista muotia ja designia yhdistelevä Design ArtMAJA -monitaideteos. Mukana on taiteilijoita eri taiteenaloilta sekä suomalaisia muotoilualan yrityksiä. Teoksen yhteyteen toteutetaan design showroom mukana olevien designtoimijoiden kanssa. Käy tutustumassa Design ArtMAJAn avajaistunnelmaan!

15:00-19:00
Kalasatamanpuisto
Parrulaiturin aukio

 

The Making of Tomorrow Hackathon for Designers

Teknologian tutkimuskeskus VTT isännöi 7.–8. syyskuuta järjestettävää designkilpailua. Kutsumme 20–30 suunnittelijaa osallistumaan kaksipäiväiseen hackathoniin ja työstämään erilaisia VTT:n kehittämiä uusia biopohjaisia materiaaleja (esimerkiksi puukuitumassaa, nanoselluloosaa, kestomuovikuitua, vaahtopuukuitua, kestomuovibiokomposiittia.) Hackathonin tavoitteena on keksiä ja esitellä uusia teolliseen/kaupalliseen käyttöön sopivia designratkaisuja.

08:00-22:00
Urban Mill
Betonimiehenkuja 3 E, 02150, Espoo

 

HDW Arkkitehtuurinpäivä

Arkkitehtuurimuseon Eero Saarinen -Honorary Lecture järjestetään jälleen osana HDW Arkkitehtuurin päivää. Luennolle kutsutaan nuori, kansainvälisesti menestystä saavuttanut arkkitehti kertomaan töistään, urastaan ja vaikutuksistaan. Lisäksi päivässä julkistetaan Ruukin Unbelievable Challenge 2017 arkkitehtuurikilpailu. Tapahtumaan on ennakkorekisteröinti.

17:00-19:00
Ateneum
Kaivokatu 2

 

Katso Helsinki Design Weekin koko ohjelma täältä.