Tutustu tapahtumaan: Arabian rakastetut kuviot

Tapahtumassa keskustellaan Arabian rakastetuista kuvioista Irina Viippolan johdolla. Mukana ovat Heini Riitahuhta ja Heikki Orvola.

Millaisen ihanan tapahtuman järjestätte Helsinki Design Weekillä?

Meillä on uusi hieno Arabian oma myymälä keskellä kaupunkia, jossa on mahdollista järjestää erityyppisiä tapahtumia. Haluamme luoda tästä rennon jutusteluhetken, jossa voi vain piipahtaa tai jäädä pidemmäksikin toviksi kuuntelemaan suomalaisia suunnittelijoita ja heidän inspiraationsa lähteitä.

Mistä idea tapahtumaan lähti?

Haluamme olla mukana vuoden tärkeimmässä design tapahtumassa, onhan Arabialla merkittävä rooli niin suomalaisen muotoilun historiassa kuin tulevaisuudessakin. Tuotteiden synnyn taustalla on paljon työtä ja hyviä tarinoita, joita ei oikein koskaan päästä kertomaan. Tässä tapahtumassa haluammekin antaa muotoilijoillemme mahdollisuuden kertoa omin sanoin mitä kaikkea suunnitteluprosessi pitää sisällään. Suomen itsenäisyyden juhlavuonna Arabia on tuonut arkistoistaan parhaita koristeita uudestaan tuotantoon. 90-luvun koristeen Bebopin suunnittelija Heikki Orvola on tehnyt työtä Fiskars yhtymän brändien kanssa jo kohta 50 vuotta ja omaa mahtavan kokemuksen mitä tulee suomalaisen arjen ja kodin esineistön suunnitteluun. 2000-lukua edustava koriste Huvila on Arabian luottokoristesuunnittelijan Heini Riitahuhdan käsialaa.

Mitä Pattern talk tarjoaa kävijälle?

Pattern talk tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa tuotteiden pinnan taakse ja kuulla niiden tarinoita muotoilijoilta itseltään. Kävijät voivat myös osallistua keskusteluun ja esittää omia kysymyksiään Heikille ja Heinille.

Kenen olisi ehdottomasti syytä osallistua?

Ehdottomasti niiden, jotka rakastavat Arabiaa ja sen rikasta historiaa. Mutta myös niiden, joiden mielestä Arabia ei tee mitään kiinnostavaa muotoilun saralla – samanmielisten kesken keskustelu kun tuppaa olemaan vähän yksipuolista!

Mitä odotuksia sinulla on Helsinki Design Weekille?

Tapaamisia ystävien ja uusien tuttavuuksien kanssa, kiinnostavia tapahtumia, hyviä bileitä

 16.9.
kello 11:00-13:00
Arabian myymälä Esplanadilla

Tallenna