Päivän tärpit: 8.9.

Viikonloppu on täällä! On aika karistaa työviikon pölyt harteilta ja katsoa tärpit perjantain 8.9. festivaalipäivään.

Tutustu koko ohjelmaan täältä.

 

Utopia nyt – Kertomus suomalaisesta muotoilusta

Utopia nyt – on Designmuseon uusittu kokoelmanäyttely, joka kertoo muotoilun olennaisesta roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä. Näyttely jakaantuu viiden eri teeman alle, ja muotoiluhistoriaa avataan elävinä tarinoina. Digitaaliset sovellukset mahdollistavat ennennäkemättömien aineistojen esittämisen ja moninkertaisen tietomäärän.

11:00-18:00
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23

 

Homma himaan – koti, työ ja yhteisö yhdessä paketissa

Millaista on tulevaisuuden yhteisöasuminen? Millaisia kiinnostavia komboja syntyy, kun yhdistetään koti, työ ja yhteisö? Homma himaan luo asumisen muodon, joka tuottaa uutta työtä ja uusia asuntoja yhdistelemällä olemassa olevia resursseja tavalla, jossa inhimillinen kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Samalla etsitään ratkaisuja nuorten vaikeaan asumis- ja työtilanteeseen sekä ihmisten yksinäisyyteen ja saadaan eri ikäiset kohtaamaan enemmän. Inspiroidu, ideoi ja pikatreffaile mukaan lahteneitä kumppaneita ja kokeiluissa mukana olevia nuoria!

14:00-16:00
Helsinki

 

Keittiöiden ja asumisen aamiainen

Rento ja keskusteleva aamiainen, jonka lomassa esitellään inspiroivia ja oivaltavia ratkaisuja suomalaiseen asumiseen ja keittiöön. Käy tutustumassa Temalin, Oraksen, Ava Roomin, Candyn, Art4U:n, Diapolin ja Decosin valikoimiin. Aamiainen on katettuna klo 9-10.30. Luvassa iloista yhdessäoloa ja mielenkiintoisia ratkaisuja suomalaisen keittiön ja asumisen näkökulmasta.

9:00-10:30
Runeberginkatu 4C

 

Muotoilun siltoja: Helsinki – Fukuoka

Aalto-yliopisto ja Kyushun yliopisto Fukuokassa, Japanissa, ovat formalisoineet yhteistyönsä muutama vuosi sitten. Tapahtumassa esitellään, millaisia konkreettisia tuloksia yhteistyöstä jo syntynyt ja työpajan muodossa kutsua ihmisiä ideoimaan ja rakentamaan yhteistyömahdollisuuksia Helsingin ja Fukuokan välille.

15:00-18:00
Microsoft Flux
Korkeavuorenkatu 35

 

Aestetik-dokumenttifilmin erikoisesitys

New Visual Culture Foundation järjestää Adept Worksin tuottaman Aestetik-dokumenttielokuvan erikoisesityksen. Kyseessä on Suomen ensi-ilta, jota seuraa elokuvaan ja sen aiheeseen liittyvä paneelikeskustelu ohjaajan Maxi Shilovin ja paikallisten ja kansainvälisten muotoilualan ammattilaisten ja osallistujien kesken.

Dokumenttielokuva on kokoelma merkittävimpien skandinaavisen muotoilun, arkkitehtuurin ja taiteen edustajien mielipiteitä visuaalisesta kulttuurista ja sen tulevaisuudesta. Elokuva on tarkoitettu taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille ihmisille ja muotoilun ja arkkitehtuurin ammattilaisille, joille kaikenlainen visuaalinen sisältö on tärkeää.

20:30-22:00
Riviera Cinema
Harjukatu 2

 

Co-Design Story – Muotoilun työkaluja fiktion luomiseen

Tarinankerronnan työpaja, jonka aikana muotoilun metodien avulla pyritään tuottamaan mielekkäitä tarinamaailmoja, hahmoja, tilanteita ja kertomuksia jälkikirjallisessa kontekstissa. Tilaisuus on suunnattu etenkin kirjoittajille, muotoilijoille, pelinkehittäjille ja harrastajille.

17:00-19:00
Nuoren Voiman Liiton toimisto
Fredrikinkatu 23 D 4

 

Sata lasissa -lasitaidenäyttely

Sata lasissa –lasitaidenäyttely on muotoilija Mikko Paakkasen ja Iittalan lasinpuhaltajamestareiden yhteinen kunnianosoitus suomalaista lasimuotoilua kohtaan. Upeat, uniikit lasiesineet ovat esillä 7.9.-30.9.2017 Clarion Hotel Helsingin ja Clarion Hotel Helsinki Airportin aulatiloissa.

7.-17.9.
Clarion Hotel Helsini
Clarion Hotel Helsinki Airport

HDW HOP: The Growroom

Keskuskadulle nouseva viherhuone, The Growroom, demonstroi tulevaisuuden kaupunkiviljelyn mahdollisuuksia. Tanskalaisen muotoilustudio SPACE10:n ja arkkitehtien Sine Lindholmin ja Mads-Ulrik Husumin suunnittelema teos tarjoaa myös oivan tapaamispaikan kaupunkilaisille. Avoimen datan ja piirustusten johdosta kuka tahansa voi toteuttaa oman Growroominsa.

Auki koko vuorokauden ympäri
Keskuskatu