Tutustu tapahtumaan: Suunnitella vai maalata kuvaa

Kuvataiteilija Rauha Mäkilä ja printtisuunnittelija ja kuvittaja Maija Louekari keskustelevat luovan työskentelynsä yhtäläisyyksistä ja eroavaisuuksista. Lue, mitä tapahtuma tarjoaa kävijöilleen.

Mistä idea tapahtumaan lähti?

Helsinki Contemporary on yksi kuudesta galleriasta, joka on mukana tämän vuoden Habitare-messun Signature-erityisnäyttelyssä. Signatureen on kuusi muotoilijaa ja arkkitehtia valinneet mieleisiä ja puhuttelevia nykytaideteoksia valikoitujen gallerioiden ohjelmistoista. Printtisuunnittelija Maija Louekari on sisällyttänyt omaan kokonaisuuteensa muun muassa kuvataiteilija Rauha Mäkilän maalauksia.


Mitä Suunnitella vai maalata kuvaa tarjoaa kävijälle?
Ajatuksia ja näkökulmia luovaan työskentelyyn eri näkökulmista, kuvataiteilijan ja suunnittelijan maailmojen mahdollisia yhtymäkohtia ja eroavaisuuksia. Keskustelu käydään Helsinki Contemporaryn tilassa, jossa tuolloin on meneillään Anna Retulaisen näyttely.

Kenen olisi ehdottomasti syytä osallistua?
Keskustelu sopii ja toivottavasti osuu keneen tahansa, joka on kiinnostunut luovasta työskentelystä, suunnitteluun ja kuvataiteelliseen työhön liittyvistä prosesseista ja inspiraationlähteistä.

Mitä odotuksia sinulla on Helsinki Design Weekille?
 
Toivon Helsinki Design Weekin avaavan uudenlaisia näkökulmia muotoiluun ja tuovan yhä suurenmpaa yleisöä sen ääreen, myös kansainvälisellä tasolla. Odotan HDW:n nostavan ohjelmistossaan myös luovien alojen välistä dialogia ja rajojen hämärtymistä esiin. Toivon HDW:n osoittavan yhä vahvemmin ja monimuotoisemmin, miten muotoilu on keskeinen ja elävöittävä osa jokaista päiväämme.
12.9.
17:00-18:00
Helsinki Contemporary