Päivän tärpit: lauantai 9.9.

Täydellinen päivä käydä nauttimassa festivaalitunnelmaa! Tässä tärppimme lauantaille 9.9.

Tutustu koko ohjelmaan täältä.

 

Design Market

Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market aloittaa festivaalin valtaamalla jälleen Kaapelitehtaan. Design Marketista on mahdollisuus ostaa aikaisempien sesonkien tuotteita tai prototyyppejä edullisin hinnoin. Noin 200 myyjän lisäksi mukana ovat muun muassa Fredan Kukkaistori ja hävikkiruokaravintola Loop.

11:00-18:00
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1

 

Enter and Encounter – Kutsu huomiseen

Designmuseon ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon yhteisnäyttely esittelee suomalaista nykymuotoilua designpääkaupunkivuoden 2012 jälkeiseltä ajalta. Optimistinen näyttely katsoo tulevaisuuteen. Miten muotoilu haastaa nykyhetken ja muokkaa tulevaisuutta?

11:00
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23

 

Työpaja: meidän metsikkö

Työpaja on yhteydessä Meidän sakset -näyttelyyn Designmuseon Galleriassa.

Työpajassa osallistujat pääsevät mukaan luomaan kolmiulotteista metsikköä leikkaamalla oman lehtensä, kasvinsa tai olentonsa läpikuultavista filmeistä. Viidakkomainen teos rakentuu tehdessä. Värikkäistä pleksiseinämistä koostuva installaatio on ensin keväisen lehdetön ja herää henkiin kun näyttelyvieraat lisäävät sinne oman kädenjälkensä.

12:00-16:00
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23

 

Tero Puha Showroom

Taiteilija Tero Puhan uusi yksityisnäyttely huipentuu Muu Kaapeli -galleriassa viimeisenä viikonloppunaan uniikiksi taide ja design- showroomiksi. Näyttelyn lisäksi esillä ja myynnissä on kuvataiteellisista teoksista derivoituja design-tuotteita, kuten lamppuja, sisustuselementtejä, innovatiivisia kuvasalkkuja sekä vedoksia.

16:00-19:00
Muu Kaapeli, Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1C

 

Aalto University X Coca-Cola

Coca-Cola korvaa ikoniset muoviset korinsa pahvisella vaihtoehdolla. Aalto yliopiston muotoilun opiskelijat ottivat haasteen vastaan ja kuvittelivat uuden tulevaisuuden 2,000 muoviselle Coca-Cola-korille. Lopputuloksena on 100 % kierrätetystä muovista luotuja konsepteja, jotka vaihtelevat kovasta punaisesta pehmeään pinkkiin.

12:00-19:00
Unioninkatu 25

 

Seminaari: Aino Marsio-Aalto suunnittelijana

Seminaari tarjoaa näkökulmia Alvar Aallon ja Aino Marsio-Aallon tuotantoon. Puhujia ovat Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh, taidehistorian dosentti Renja Suominen-Kokkonen sekä Alvar Aalto -museon intendentti Katariina Pakoma. Suomeksi, Ateneum-sali. Pääsy museolipun hinnalla tai museokortilla.

12:00-15:00
Ateneum
Kaivokatu 2

 

Progress & Repeat

Mikä on käsityöllisten valmistusmenetelmien merkitys digitaalisessa maailmassamme? Aalto ARTS:in Design -opiskelijat tutkivat digitaalisen teknologian ja käsityön yhdistelmää tekstiilisuunnittelussa, visuaalisesta taustatutkimuksesta ja luonnostelusta käsin painettujen teosten lopulliseen esittelyyn.

10:00-15:00
Harald Herlin Learning Center
Otaniementie 9, Espoo.