Päivän tärpit: sunnuntai 10.9.

Sunnuntaina niin nuorempia kuin vanhempia festivaaliosallistujia hemmotellaan työpajoilla, näyttelyillä ja ostosmahdollisuuksilla. Katso tärpit sunnuntaille 10.9.

Tutustu koko ohjelmaan täällä.

 

Design Market

Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market jatkuu vielä tänään Kaapelitehtaalla! Design Marketista on mahdollisuus ostaa aikaisempien sesonkien tuotteita tai prototyyppejä edullisin hinnoin. Noin 200 myyjän lisäksi mukana ovat muun muassa Fredan Kukkaistori ja hävikkiruokaravintola Loop.

11:00-18:00
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1

 

Ready 17 – Muotoilun opinnäytetyönäyttely

Esillä on Metropolia Ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijoiden suunnittelemia ja yritysyhteistyönä suunniteltuja luovia ratkaisuja ja näkemyksiä paremmasta arjesta.

10:00-18:00
Tehdashalli
Hämeentie 135

 

Aki Kaurismäki: Toivon tuolla puolen – ulkoilmanäytös

Osana HDW HOP -tapahtumaa, ENTER-installaation suunnitelleet Virkkala de Vocht arkkitehdit järjestävät ulkoilmaelokuvanäytöksen Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen -elokuvasta Kaartin Maneesilla, missä tärkeä osa elokuvan tapahtumista tapahtuu. Tapahtuma on suunnattu erityisesti Helsinkiin hiljattain muuttaneille uusille asukkaille. Tarjolla on Cafe Damascuksen laatimia baklavaa ja minttuteetä.

20:00-21:45
Enter-installaatio
Kasarmikatu 15

 

Luova pizza -työpaja lapsille

Luova pizza -työpajassa valmistetaan eri raaka-aineita käyttäen luojiensa makumieltymysten mukaisia pizzoja, joihin sisältyy jokin viesti tai idea. Työpaja on tarkoitettu 6-10 -vuotiaille lapsille.Työpaja on avoin 20 innokkaalle osallistujalle. Työpajaan osallistuminen on maksutonta mutta etukäteisilmoittautuminen on välttämätöntä.

15:00-17:00
Teurastamo
Työpajankatu 2

Minna Paussu Design naisten vaatemerkin pop-up liike

Minna Paussu Design naisten vaatebrändin pop-up liike. Suomalaista printti- ja vaatesuunnittelua. Värikkyyttä, keimailevaa, vahvaa ja silti herkkää naisellisuutta ylistävä ensimallisto koostuu 100% silkkimateriaalista, jossa printtisuunnittelu ja pelkistetty muotokieli näyttelee keskeisintä osaa.

10:00-18:00
CORUYA liikkeen pop-up paikka
Korkeavuorenkatu 5

 

Kukkamuotoilu-workshop

Floral designer Laura Syväniemi opettaa kukista luomista muotoilun näkökulmasta, jossa kukkia käytetään luovana rakennusmateriaalina. Workshopissa keskitytään erityisesti muotoon, tekstuuriin ja liikkeeseen. Osallistujat pääsevät herkuttelemaan Lauran tarkasti kuratoimalla kukkabaarilla, jossa on runsaasti upeita ja laadukkaita kukkia. Tämän lisäksi workshopissa tarjoillaan herkullinen lounas ja kukka-asetelmat kuvataan Kreetta Järvenpään opastuksella hänen käsinmaalaamalla taustalla tai mustalla kankaalla.

10:00-15:30
Työhuone ovi 10
Kirkonkyläntie 103
Huomio rajoitettu osallistujamäärä
Liput: 245 e

 

Hilda Kozári: Vantaa Black Sense

Kuvataiteilija Hilda Kozári luo Tikkurilan vanhassa 1950-luvulla rakennetussa kaupunginkirjastossa sijaitsevaan Galleria K:hon moniaistisen tilateoksen ja näyttelyn Vantaa Black Sense. Teoksen yhtenä lähtökohtana on ollut vuonna 2014 patentoitu ja taiteilija Anish Kapoorinkin käyttämä Vantablack, maailman mustin väri. Mitä sävyjä mustimmasta mustasta erottuu, kun käytämme aistejamme? Teos herättelee kokijaansa pohtimaan eri aistien käyttöä suhteessa tilallisuuteen ja paikan tuntuun, visuaalisuuden merkitystä kulttuurissa sekä muotoilun ja taiteen saavutettavuutta.

12:00-16:00
Galleria K
Asematie 7, 01300 Vantaa

 

Sieniviljely-työpaja lapsille

Työpajassa opitaan ruuan alkuperästä, sienistä ja sienten viljelystä kotioloissa. Käy laittamassa alulle sieniviljelmä, jonka jokainen osallistuja saa mukaansa. Sen kasvatusta osallistujat voivat jatkaa yhdessä vanhempiensa kanssa kotona. Kasvatetut sienet ovat syötäviä ja niistä voi valmistaa herkullisia ruokia. Työpaja on suunnattu 6-10 -vuotiaille lapsille.

10:00-11:30
Teurastamo
Työpajankatu 2

 

Pimp my Bike

Helsinki Design Week tarjoaa mahtavan tilaisuuden päästä toteuttamaan omaa luovaa näkemystäsi. Pimp my bike tapahtumassa voit koristella oman pyöräsi juuri sellaiseksi kuin haluat. Tarjolla on erilaisia materiaaleja millä saat tehtyä mitä mielikuvituksellisempia luomuksia pyörästäsi. Paikalla myös koeajettavissa suomalaisen suunnittelijan ja muotoilijan Joakim Uimosen luomuksia taittuvista polkupyöristä. Paikalla on myös mahdollista ostaa pyöränhuoltopalveluita.

14:00-19:00
Enter-installaatio
Kasarmikatu 15