Tutustu tapahtumaan: Habi Kids

Keskiviikkona Habitaressa, Messukeskuksessa, aukeaa Suomen ensimmäinen muotoiluoppimisen huvipuisto. Mari Savio, Suomen Muotoilukasvatusseurasta ja Milja Aho, Habi Kids-tapahtuman tilan suunnittelija ja lavastaja kertovat, mitä kaikkea tapahtuma pitää sisällään.

Kuvista voi jo ihastella, kuinka upea visuaalinen tila Habitareen on syntymässä. Lue Habi Kidsistä lisää Weeklystä täältä  ja täältä.

 

Hei Milja ja Mari. Mikä ihana tapahtuma teillä on tekeillä?

Täällä rakennetaan Suomen ensimmäistä muotoiluoppimisen huvipuistoa! Habikids on lasten kanssa yhdessä ideoitu tapahtuma, jossa on kohta alkamassa viiiden päivän setti keksimistä, oppimista, protoilua ja tietysti myös rentoutumista, esimerkiksi kirjojen lueskelua piilomajassa. Muotoiluoppimisen metodeja voi tulla tänne testailemaan ja kokeilemaan. Me uskomme, että tämä keksivän ja kokeilevan oppimisen ajatus sopii kaikille, jotka haluavat kehittää itseään, luovuuttaan ja elinympäristöään, koululaisista aikuisiin. Ohjelma on tosi runsas ja monimuotoinen- ja odotamme tosi innolla, mitä tämä viikko tuo tullessaan.

 

Mitä Habi Kids tarjoaa kävijöilleen?

Tarjolla on runsas paketti luovaa tekemistä, puheenvuoroja ja työpajoja sekä esimerkiksi lasten suunnittelema tyynymeri, jossa voi käydä lepuuttamassa aivojaan. Alueella on myös kahvila sekä Fiskarssin saksien syntymäpäivän kunniaksi tarjoama viidakkoteltta, jossa rakennetaan yhdessä oranssin teltan sisään tiheä ja mielikuvituksellinen paperiviidakko. Habikidsissä voi innostua, löytää itsestään uusia kykyjä ja myös rentoutua ja tutustua muihin messuilla kävijöihin. Ohjelmassa on kiinnostavaa tekemistä ja kokeiltavaa kaiken ikäisille. Tärkeintä on se, että ihmiset viihtyvät ja toivonmukaan heillä herää myös uteliaisuus muotoiluoppista kohtaan.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Tänne ovat kaikki tervetulleita ja koska alue on lasten kanssa suunniteltu, se on omiaan juurikin lapsiperheille. Ohjelmassa on kiinnostavaa tekemistä, kuultavaa, katsottavaa ja kokeiltavaa kaikenikäisille. Keskiviikkona ohjelma on suunniteltu vartavasten kouluille ja opettajille ja olemme tosi iloisia suurista ilmottautumismääristä! Koulupäivänä pääsee muun muassa testaamaan MUTKU-tunteja ja kuulee asiantuntijoiden mielipiteitä luovasta oppimisesta; sen mahdollisuuksista ja haasteista.

Milja, vastaat tilan visualisoinnista, suunnittelusta ja toteutuksesta yhteistyössä Mari Savion kanssa. Miltä Habi Kids näyttää?

Habi Kids on tänä vuonna rempseän energinen, kuuma ja toivon mukaan myös hitusen anarkistinen ja nyrjähtänyt. Halusimme tunnelman olevan huoleton, rohkea ja kokeilemaan kannustava. Mari käytti ilmaisua muotoiluoppimisen huvipuisto. Mä sanoisin, että Habi Kids voisi olla myös älyttömän hauska rakennustyömaa, paikka jossa saa rapata ja roiskia, ainakin asenteen tasolla. Lasten luomista kuoseista Hanna Kerman on koonnut ihanan raffin kuosin, jota käytetään seinissä, tyynyissä ja vaatteissa. Vimma on painanut kuosit meille.  Sen rinnalle halusimme voimakkaita materiaaleja: hehkuvan vinyylisen toriteltan, kultaa, muhkeat Ragamuffin nojatuolit ja pieni pala karvamattoakin pääsi mukaan. Lasten kädenjälki leviää tilaan myös piirrustuksissa, jotka Marja Tikka on upottanut graafiseen ilmeeseen. Minusta oli miellyttävää nostaa työpaja korkeammalle, näkyvälle paikalle, antaa arvo lasten luovalle prosessille. Työpajalauttaa reunustaa vallihauta, jossa voi makoilla tyynyjen seassa. On kiinnostavaa nähdä minkälaista yhteistä olemista tämä tyynymeri tuottaa. Suurin osa Habi Kidsin kalusteista on Ava Roomin.

Mikä on sinun lempiasia tai yksityiskohta luomassasi tilassa?

Odotan innolla lapsien rakentamaa viidakkoa. Musta on kutkuttavaa, että se ei ole vielä olemassa ja siitä voi tulla minkälainen tahansa. Työkiireiden keskellä minustakin olisi ihana istahtaa oranssin teltan sisälle ja tehdä matka sademetsään. Luonto oli yksi teema, joka toistui lasten ja vanhempien toiveissa. Salaa toivon, että lapset tekisivät erityisen pähkähulluja kasveja. Tilan pääelementti tulee kuitenkin olemaan lapset, heidän energiansa, ajatuksensa ja luomuksensa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna