Päivän tärpit: keskiviikko 13.9.

Keskiviikko tarjoaa mielenkiintoista nähtävää, kuultavaa ja tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Katso tärpit keskiviikolle 13.9.

Tutustu koko ohjelmaan täällä.

 

Habitare

Suomen suurin huonekalu, sisustus- ja designtapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta.

09:00-20:00
Messukeskus
Messuaukio 1

 

Showroom

Showroom on ammattilaisille suunnattu muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen tapahtuma, joka järjestetään yhteistyössä Habitaren kanssa Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.9.

Tämän vuoden lavaohjelman teema on ‘Q&A’, jonka myötä ohjelmien puheet pyrkivät heijastelemaan ilmiöiden takana piileviä tarpeita ja odotuksia ja vastaamaan sitä kautta aiheesta kumpuaviin kysymyksiin. Lavalla nähdään niin kahden arkkitehdin välisiä dialogeja, keveitä lounaskeskusteluja kuin kansainvälisiä huippupuhujia. Keskusteluissa tarkastellaan kaupunkien tulevaisuutta, luonnon ja arkkitehtuurin suhdetta ja tuodaan uusia näkökulmia muotoiluun.

09:00-19:00
Messukeskus
Messuaukio 1

 

Habi Kids: Koululaispäivä

Lasten viikonlopun satelliittitapahtuma Habi Kids valtaa Habitaren toisen kerran 13.-17.9.! Lasten omalla alueella lapset ovat etusijalla ja tekemistä riittää koko perheelle.

Tänään ‘Habi Kids: Koululaispäivä’ tarjoaa työpajoja koko päiväksi. Osallistu esimerkiksi Fiskarssin viidakkotyöpajaan, suuren kuosiseinän luomiseen tai muotoilusuunnistukseen. Katso koko tämän päivän ohjelma täältä tai tutustu seuraavien päivien työpajoihin täältä.

12:00-20:00
Messukeskus
Messuaukio 1

 

 

Q&A on the materials of the future

Teknologian tutkimuskeskus VTT järjestää Helsinki Design Week 2017 yhteydessä avoimen keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään tulevaisuuden materiaaleihin ja niiden uudenlaiseen käyttöön liittyviä suuria kysymyksiä. Kuulemme kaksituntisen tilaisuuden aikana mielenkiintoisia keynote-puheenvuoroja ja pitchejä tutkijoilta, jotka kehittävät tulevaisuuden materiaaleja ja pohtivat niiden mahdollisia käyttötarkoituksia. Esittelemme myös useita asiaan liittyviä demoja. Ilta päättyy aiemmin Helsinki Design Week 2017:n yhteydessä järjestetyn The Making of Tomorrow Hackathon -kilpailun voittajien palkintoseremoniaan.

Urban Mill
Betonimiehenkuja 3 E, 02150, Espoo

 

Raamit ruoalle

Raamit Ruualle – Frames for Food avaa ovet punavuorelaiseen taitelijakotiin, jossa on kahden muotoilijan, Marianne Huotarin (Studio Smoo) ja Leena Kouhian (Raaka Rå), suunnittelemien ja valmistamien keraamisten astioiden myyntinäyttely.

Näyttelypäivien iltoina koti muuntuu intiimiksi konserttisaliksi, missä Tapani Rinne ja Wimme Saari esittävät tuoretta musiikkiaan. Illan konsertin yhteydessä Demmer Teehausin Kirsi Pullinen maistattaa erilaisia teelaatuja pienten suolaisten ja makeiden suupalojen kera. Sisäpihan loft-asunnon olohuoneeseen mahtuu kerrallaan 30 kuulijaa.

16:00-20:30
Uudenmaankatu 33

 

Q&A raitiovaunukeskustelut: Maria 01

Maria01 suunnittelijat keskustelevat yhteiskunnan muutoksesta ja kuluttajien käyttäytymisestä. Mitä ongelmia he ratkaisevat ja miten? Minkälaisia haasteita he kohtaavat työssään? Keskustelu pidetään englanniksi. Keskustelijat: Repack WorkAhead, Ilona Mooney Epic Foods, Heini Pekkala Kieku, Maari Fabritius

Ilmoittaudu mukaan 13.9. raitiovaunukeskusteluun täällä.

Tapahtuma on osa raitiovaunukeskustelujen sarjaa, jossa HKL:n kulttuurivaununa toiminut ratikka muuntautuu keskustelujen areenaksi ja kulkee ympäri Helsingin kaupunginosia.

 

 

Feels Like Home

Mikä tekee kodista kodin? Onko koti vain tila asunnon seinien välissä? Entä miten kaupunki on koti asukkailleen? Feels Like Home -keskusteluillassa oman kotinsa löytäneitä ja löytämättömiä etsivät vastauksia siihen, miten paikasta tulee koti. Nuorten arkkitehtien kollektiivi Apaja on kutsunut joukon eri taustaisia kaupunkilaisia keskustelemaan ja jakamaan kokemuksiaan kodista.

19:00-20:00
Rupla Kallio
Helsinginkatu 16

 

ABLE & PARTNERS JAPAN DESIGN WEEK Helsingissä

DESIGN ASSOCIATION npo järjestää “ABLE & PARTNERS JAPAN DESIGN WEEK in Helsinki” -tapahtuman keskiviikosta sunnuntaihin 13.–17.9.2017 Annantalon taidekeskuksessa Helsingin keskustassa. Tapahtumassa näytetään elokuva Japanin Design Weekistä, joka pidettiin useissa japanilaisissa kaupungeissa, ja esitellään japanilaisen taiteilijan Akihiro Nishinon luoma ”hohtokuvagalleria”.

08:00-20:00
13.-17.9.
Annantalon piha
Annankatu 30

 

 

Instawalk: City Wonders

Instawalk: City Wonders -tapahtumassa inspiroidutaan Lorenzo Servin näyttelystä City Wonders ja lähdetään sen jälkeen Servin johdolla kuvaamaan Kaapelitehtaan ympäristössä.

Kierros lähtee Valokuvataiteen museon aulasta. Osallistujat käyttävät omia älypuhelimia. Halukkaat voivat perehtyä Instagram-sovelluksen käyttöön ennen kävelyä. Opastusta on tarjolla Valokuvataiteen museolla klo 17.30–18.

Noin tunnin kestävän kuvauskierroksen päätteeksi kokoonnutaan Valokuvataiteen museon Prosessi-tilaan, jossa katsotaan yhdessä kierroksella syntyneitä kuvia noin klo 19–19.30. Kierros on maksuton ja järjestetään englanniksi, suomeksi ja italiaksi.

18:00-20:00
Valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 G