Päivän tärpit: torstai 14.9.

Torstaina festivaaleilla muun muassa otetaan kaupunkitilaa haltuun valon avulla ja osallistutaan kaupungin palveluiden kehittämiseen. Katso torstain 14.9. tärpit.

Tutustu koko ohjelmaan täällä.

 

Design Commons

Maailman ensi-iltansa saava puhekonsepti DesignCommons rikkoo perinteisen konferenssin kaavan. Lavalla luennoimisen sijasta muotoilun kansainväliset tähdet istuvat yleisön seassa ja nousevat vuorollaan puhumaan tämän hetken polttavimmista kysymyksistä. Yleisöstä ja puhujista koostuvat pöytäseurueet keskustelevat teemoista ja etsivät niihin ratkaisuja viinin ja ruoan parissa.

Design Commons pidetään osana World Design Weeks Summitia 2017, joka järjestetään Helsingissä 14.-15. syyskuuta. Vuonna 2016 lanseerattu World Design Weeks on verkosto muotoiluviikoille ja niiden kumppaneille ympäri maailman, joka edistää tuotteiden ja ideoiden vaihtoa ja kestävää kehitystä.

19:00-23:00
Clarion Congress Centre
Jätkäsaari

 

Guerrilla Lighting

Guerrilla Lighting on Iso-Britanniasta alkunsa saanut sarja tapahtumia, joissa on tarkoitus nopeilla valoiskuilla tuoda kaupunkia ja arkkitehtuuria esille uudessa valossa ja ottaa kaupunkitilaa haltuun. Guerrilla Lighting -tapahtuman avulla haluamme kiinnittää huomiota ympäristön valaisuun – siihen mitä valaistaan ja miksi, ja voiko kaupunkilainen itse vaikuttaa oman ympäristönsä valaisuun?

Guerrilla Lighting Jätkäsaari järjestetään osana Teatterikorkeakoulun Arkkitehtuurivalaistus -kurssia ja Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Tapahtuman valaistuskohteiksi olemme valinneet meitä inspiroineita paikkoja Jätkäsaaren ja Ruoholahden ympäristöstä.

Yhteinen kokoontuminen torstaina 14.9.2017 klo 19.30 Clarion Hotelilla, josta jatkamme yhdessä matkaa reitin mukaisesti Laivapojanaukio 2:n kautta Ruoholahdenpuistoon ja kanavan alueelle.

19:30-22:00
Hotelli Clarion
Tyynenmerenkatu 2

 

Muotoilu ♥ Bisnes Date 2017

Tapahtuma kutsuu tulevaisuuden tekijät verkostoitumaan ja kohtaamaan toisensa bileiden merkeissä! Tapahtuma on avoin Ornamon ja Tradenomiliiton opiskelija- ja nuorille jäsenille, ketkä ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä. Rekisteröityminen liittojen omilla sivuilla: www.ornamo.fi ja www.tral.fi.

18:00-23:00
Maria 01
Lapinlahdenkatu 16

 

Q&A Raitiovaunukeskustelut

Keskustelu luovien alojen ammattilaisten seurassa luovasta työstä ja siihen liittyvistä iloista, haasteista, tunteista ja onnistumisista. Keskustelemassa: Muotoilija ja yrityksen perustaja Maija Itkonen, Gold&Green Foods ja muusikko, säveltäjä ja kitaristi Jarmo Saari sekä markkinointijohtaja Alexander Pihlainen, Slush ja  asianajaja ja varatuomari Ilona Tulokas, Asianajotoimisto Hannes Snellman

Tapahtuma on osa raitiovaunukeskustelujen sarjaa, jossa HKL:n kulttuurivaununa toiminut ratikka muuntautuu keskustelujen areenaksi ja kulkee ympäri Helsingin kaupunginosia.

Ilmoittaudu mukaan 14.9. raitiovaunukeskusteluun täällä.

16:00-17:00
Lähtö: Mikonkatu 15

 

Open Studios

Helsinki Design Week tarjoaa yhteistyössä Arkkitehtuurimuseon Mushrooming-työhuoneverkoston kanssa tilaisuuden päästä tutustumaan luovan alan prosessiin ja toimistoihin, joissa innovatiiviset, vaikuttavat ja mielettömimmät ideat saavat alkunsa. Torstaina 14.9. ja perjantaina 15.9. kutsutut arkkitehtuurin ja luovan alan edelläkävijät avaavat toimistojensa ovet ja kertovat työstään. Tule kurkkaamaan ja ihastelemaan ihmisiä ja heidän töitänsä tässä harvinaisessa illassa!

Torstaina 14.9.2017 arkkitehtitoimistot pitävät oviaan auki 16-20 ja Mushroomingin opastama kierros alkaa arkkitehtitoimisto OOPEAA:sta osoitteesta Eteläinen Hesperiankatu 8 ja päättyy Interior Architects Fyraan osoitteeseen Tehtaankatu 27-29. Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu mukaan täältä.

16:00-20:00
Helsingin keskusta

 

Saman katalon alla: Lounas unelmien naapureille

Yhteisöllisyys ottaa uusia muotoja kaupungissa. Miten muotoillaan unelmien naapurusto, jossa voi olla yhteisöllinen itselleen sopivilla tavoilla? Fira kutsuu eri-ikäiset kaupunkilaiset lounaalle ideoimaan yhdessä unelmien naapurustoa. Tilaisuus pidetään Helsinki Design Weekin valloittamassa ”hukkatilassa”, kaupunki-installaatiossa Kaartin Maneesin lipan alla.

Tilaisuus sopii kaikenikäisille ja sisältää kevyen lounaan. Ilmoittauduthan etukäteen.

12:00-13:30
Kaartin Maneesi
Kasarmikatu 15

 

Metsä

Asustemerkki Lovian näyttely Metsä/Woods vie interaktiiviselle retkelle syvälle suomalaiseen metsään. Näyttely lanseeraa Lovian AW17 Mänty -miesten- ja naistenmalliston sekä yhdistää Lovian tuotteet niiden inspiraationlähteeseen – pohjoismaisen metsän taikaan.

Lovia on helsinkiläinen merkki, joka tekee nahkalaukkuja ja koruja pelastetuista materiaaleista täysin jäljitettävällä konseptilla. Pressi- ja kutsuvierastilaisuus kello 12-17, lanseerausjuhlat kello 17–21.

17-21
Galleria Forum Box
Ruoholahdenranta 3A

 

Circular Economy <3 Design

Päivä syventyy kierto- ja biotalouteen sekä muotoiluun niiden edistäjänä. Päivän järjestävät Hiilinielu Design Studio ja EcoDesign Circle -hankkeet. Aamupäivän aikana Hiilinielu Design Studio esittäytyy ja nostaa esiin kokemuksia ja tuloksia biotalous- ja muotoiluosaamisen yhdistämisestä. Iltapäivällä EcoDesign Circle esittelee muotoilutoimistoille ja pk-yrityksille kehitetyn Sprint-ohjelman sekä syventyy kiertotalouteen, sen liiketoimintamalleihin ja kiertotalouden mukaiseen suunnitteluun – Circular Designiin.

09:00-16:00
Allas Sea Pool
Katajanokanlaituri 2 A

 

Ihmisen muotoinen kaupunki

Helsinki + Digitaalisaatio + Design = Ihmisen muotoinen kaupunki. Kaupungintalolla on mahdollisuus osallistua tänään kaupungin palvelujen kehittämiseen. Kello 13-15: Paljon puhutaan esineiden internetistä, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä kaupunkilaisen ja kaupungin kannalta? Tule mukaan tekemään, kokeilemaan ja oppimaan ja ideoimaan parempaa digitaalista Helsinkiä. Kello 15-18: Mitä tarkoittaa avoin design? Tule mukaan miettimään, miten palveluiden muotoiluprosessi pitäisi toimia kaupungin, kaupunkilaisten ja yritysten kanssa.

13:00-18:00
Helsingin kaupungintalo
Pohjoisesplanadi 11-13