Päivän tärpit: perjantai 15.9.

Perjantai on täällä taas! Viikonloppu alkaa parhaiten muotoilulla, muodilla ja musiikilla. Katso perjantain 15.9. tärpit.

Tutustu koko ohjelmaan täällä.

 

Tulevaisuuden rakentajat 2017

Tulevaisuuden rakentajat 2017 on Designmuseon ja Helsinki Design Weekin tuottama nuorille, peruskoulun 7.-luokkalaisille, suunnattu tapahtuma. Tapahtumassa nuoret tutustuvat muotoilun ja arkkitehtuurin menetelmiin ja nuorille annetaan välineitä tarkastella omaa ympäristöään. Työskentelyn runkona toimii Helsingin kaupungin syksyllä 2016 julkaisema Muotoilupolku-aineisto, joka tarjoaa muotoilun työkaluja uuden opetussuunnitelman ja ilmiöpohjaisen oppimisen tueksi.

09:00-14:00
Runeberginkatu 4 C

 

Illustration style and design process

Grafian kuvitusaiheisessa aamupäivätilaisuudessa esiintymässä kuvittajat Leena Kisonen ja Linda Linko. Kisonen kertoo oman kuvitustyylin löytämisestä ja Linko pyrkii riisumaan design- ja kuvitusprosessia turhasta mystiikasta.

10:00-12:00
Kasarmikatu 15

 

W17 Vimma Design Show and Showroom

Pala teollista Arabianrantaa muuttuu kahden päivän ajaksi inspiroivaksi tapahtumapaikaksi, kun Hämeen ammattikorkeakoulu Wetterhoffista valmistuvat neljännen vuosikurssin opiskelijat esittelevät mallistojaan luovassa poikkitaiteellisessa W17-tapahtumassa. W17 Vimma Design Show & Showroom kokoaa yhteen muoti- ja jalkinesuunnittelun sekä lasi- ja keramiikkamuotoilun osaamisen.

Esillä olevat mallistot antavat katsauksen syksyn ja talven 2018–2019 muotiin ja sisustusmuotoiluun. Pääset kokemaan catwalkin tunnelmaa perjantaina 15.9. järjestettävässä muotinäytöksessä (liput 10 €). Mallistoihin ja suunnittelijoihin voit tutustua lauantaina 16.9. pop up -showroomissa (vapaa pääsy).

15:00-17:00
Nordenswan & Siirilä Oy:n tiloissa
Hämeentie 155 A

 

24 HEVI: Helsinki-Espoo-Vantaa-Innovaatiot

”24 HEVI: Helsinki-Espoo-Vantaa-Innovaatiot”, on Metropolia ammattikorkeakoulun muotoiluosaston kanssa totutettava muotoilukilpailu. Kilpailu toteutetaan ns. ”24 h design sprint” kilpailuna, jossa tehtävänannon jälkeen opiskelijoilla on tasan 24h aikaa ideoida ehdotuksensa annettuun tehtävään.

Kilpailulla etsitään uusia ideoita Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien elinkeinoelämän- matkailun- tai vaikkapa asumiseen liittyvissä teemoissa muotoilun keinoin. Tehtävänanto on hyvin väljä uusien ideoiden mahdollistamiseksi. Tarkka tehtävänanto kerrotaan opiskelijoille juuri ennen kilpailun alkua.

14:00-18:00
Design Forum Finland
Unioninkatu 24

 

Q&A raitiovaunukeskustelut: Ompeluseura

Raitiovaunukeskustelu käsittelee työelämän muutoksia ja tulevaisuuden ennustuksia. Mistä jatkossa saamme palkkamme? Onko koko työelämä yhtä silppua? Pitääkö jokaisen osata koodata? Viekö robotiikka työt vai antaako mahdollisuuden löysään luovuteen? Seuraako työ kaikkialle entä onko jatkossa enää yksityisyyttä? Pääseekö Y-sukupolvi koskaan eläkkeelle? Keskustelun teemat ja väitteet kerätään sosiaalisessa mediassa toimivan työelämäverkosto Ompeluseuran kautta.

Keskustelun moderaattorina toimii Milla Halme, Ompeluseuran ylläpitäjä ja SOSTE ry:n viestintäpäällikkö. Keskustelemassa on muun muassa Armi Murto, Suomen Yrittäjien järjestöasiamies. Tapahtuma on osa raitiovaunukeskustelujen sarjaa, jossa HKL:n kulttuurivaununa toiminut ratikka muuntautuu keskustelujen areenaksi ja kulkee ympäri Helsingin kaupunginosia.

16:00-17:00
Lähtö: Mikonkatu 15

 

Minna Paussu Design naisten vaatemerkin pop-up liike

Minna Paussu Design naisten vaatebrändin pop-up liike. Suomalaista printti- ja vaatesuunnittelua. Värikkyyttä, keimailevaa, vahvaa ja silti herkkää naisellisuutta ylistävä ensimallisto koostuu 100% silkkimateriaalista, jossa printtisuunnittelu ja pelkistetty muotokieli näyttelee keskeisintä osaa.

Korkeavuorenkatu 5
CORUYA liikkeen pop-up paikka

 

Muotoilu kohtaa musiikin

Black and White Records toivottaa sinut tervetulleeksi musiikki-iltaan!
Ohjelmassa: Teollinen muotoilija Harri Koskinen heittäytyy tiskijukan rooliin. Uuden ajan kansanmuusikko Pekko Käppi esiintyy, soittimenaan perinteinen jouhikko. Graafikko Jussi Karjalainen kertoo luomistaan levynkansista.

18:00-22:00
Black and White Records
Toinen Linja 1

 

Frank/ien muotinäytös

Frank/ie -kollektiivin muotinäytöksessä esitellään syksyn mallistot. Frank/ie keskittyy eettiseen ja ekologiseen muotiin ja asusteisiin.

19:00-21:00
Annankatu 13

 

Valoa kello kuusi Vol 6

Valoa kello kuusi, vaihtuvien valoteos-näyttelyiden sarjassa on nähtävillä muotoilija ja kuvataiteilija Soila Hännisen valoteoksia. Sarjan kuudennen näyttelyn teema on Ajatuksia Itämeren mikrobiologiasta. Aihetta uusissa teoksissa käsitellään erilaisin taiteiden välisin toteutustekniikoin; Hännisen kehittelemiä valorakenteita ja kuvataidetta yhdistelemällä.

Näyttely on esillä Studio SHH:n ikkunagalleriassa Punavuoressa, joka on myös Soila Hännisen työhuone. Ovet studiolle ovat avoimet HDW:n aikana 14.-15.9. klo 17-19 sekä sopimuksen mukaan.

17:00-19:00
14.-15.9
studio shh & galleria
Kankurinkatu 8

 

Bathroom Breakfast

Rento ja keskusteleva aamiainen, jonka lomassa esittelemme inspiroivia ja oivaltavia ratkaisuja kylpyhuoneeseen. Paikalla alan johtavat toimijat: Temal, Oras, Pukkila, Sanka, Rej Design ja Unidrain. Aamiainen on katettuna klo 9-10.30, poiketa voit tänä aikana milloin vaan.

09:00-10:30
Runeberginkatu 4 C

 

HDW HOP: Tikku

 

Keskuskadulle nouseva Tikku demonstroi tulevaisuuden tiivistä asuinrakentamista sekä kotimaista puurakentamista. Tikun on suunnitellut arkkitehti Marco Casagrande, jonka lähtökohtana on ollut toteuttaa parkkiruudun kokoinen, yhdessä yössä rakennettava mikro-kerrostalo. Tikku ottaa kantaa kehittyvän kaupungin muuttuviin asuintarpeisiin ja kaupunkisuunnitteluun. Kaupunkien tiivistyessä on löydettävä ketterämpiä rakennusmuotoja ja asuinratkaisuja. Ympäröivä kaupunki tarjoaa asukkailleen tarvittavat palvelut, jolloin kodiksi riittää pienempikin ratkaisu. Tikku esittelee pohjoismaalaista muotoilua BoConseptin suunnitteleman kodin sisustuksen kautta. Tikun toiseen kerrokseen rakentuu tulevaisuuden työtila yhteistyössä Spondan kanssa.Installaatio on osa HDW HOP -kaupunki-installaatioiden sarjaa.

10:00-19:00
Keskuskatu