Päivän tärpit: lauantai 16.9.

Viikonloppu tarjoaa valtavasti ohjelmaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Katso tärpit lauantaille 16.9.

Tutustu koko ohjelmaan täältä.

 

Lasten viikonloppu

Rakastettu koko perheen tapahtuma juhlistaa 5-vuotissyntymäpäiväänsä Kattilahallissa, Suvilahdessa. Tapahtuma on elämyksellinen minimaailma, jossa lapset pääsevät kokemaan muotoilua ja arkkitehtuuria eri työpajoissa. Syntymäpäiväjuhlien tilasuunnittelun suunnittelee muotoilija Tero Kuitunen. Työpajoissa kävijät pääsevät tutustumaan muotoiluun muun muassa arkkitehdin, sisustussuunnittelijan ja jopa astronautin näkökulmasta! Tämän vuoden uutuuksia ovat myös entistä suurempi Little Market ja keskustelusarja, jonka kiinnostavat puheenvuorot käsittelevät niin suomalaista lasten muotia, lasten Helsinkiä kuin kasvisruokaa.

Katso koko Lasten viikonlopun ohjelma täältä.

10:00-16:00
Kattilahalli
Sörnäisten rantatie 22

 

Designer’s Day

Stockmann ja Helsinki Design Week kutsuvat kaupunkilaiset uuteen Designer’s Day -tapahtumaan. Tule kuuntelemaan paneelikeskusteluja, joissa visioidaan tulevaisuuden tavarataloja elämysten ja palvelumuotoilun kautta sekä pohditaan tulevaisuuden klassikkotuotteiden menestysreseptiä muotoilijoiden ja trendianalyytikon johdolla. Ohjelmassa on myös kuvittaja Leena Kisosen vetämä naamio-työpaja sekä opastettuja kierroksia, joissa bongaillaan tavaratalon kulttuurihistoriallisesti merkittäviä muotoilu- ja taideaarteita. Samaan aikaan tavaratalossa nähdään Antrei Hartikaisen ja Laura Väinölän KUKKII-installaatio. Katso Designer’s Dayn ohjelma täältä.

11:00-17:00
Stockmann
Aleksanterinkatu 52

 

Keskustelu – Arabian rakastetut kuviot

Tule Arabian myymälään kuuntelemaan miten suomalaisten rakastamat kuviot syntyvät. Arabian muotoilupäällikkö Irina Viippola haastattelee muotoilija ja keramiikkataiteilija Heini Riitahuhtaa sekä suomalaisen arjen esineistön suunnittelun mestaria, professori, muotoilija Heikki Orvolaa. Jutustelun ohella myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä näille suomalaisen muotoilun asiantuntijoille.

11:00-13:00
Arabia Store Esplanadi

 

Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit

Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit Teurastamon piha-alueella, Kellohallissa ja Flavour studiolla tarjoavat kaupunkilaisille yllätyksellisiä elämyksiä hävikkiruoasta ja kierrätysmateriaaleista.

Kellohalliin katetaan kolmen ruokalajin lounas yhteiseen pöytään noin 300:lle ruokailijalle. Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat luovat kauppojen hävikkiraaka-aineista gastronomisia elämyksiä. Flavour studion puolella voit hakea vinkkejä hävikkiruoan valmistukseen ruokabloggareiden työpajoissa. Teurastamon piha-alueelle nousee kiertotalouden telttatehdas, jonka pajoissa pääset työstämään ylijäämämateriaaleista uusia tuotteita. Ulkolavalla on ohjelmaa koko päivän – musiikkia, keskusteluja ja kiinnostavia haastatteluja.

11:00-17:00
Teurastamo

 

Re-Imagine Arabia – Workshop

Workshopissa pääset kuvittamaan uudelleen Arabian vanhan lautasen keramiikkataiteilija Laura Pehkosen johdolla: “Taiteilijana minua kiinnostaa kerroksellisuus, moniulotteisuus ja tarinat. Erilaiset kuviot, värit, kulumat, säröt ja muut saavat minut miettimään miltä vuosikymmeneltä se on, miltä silloin näytti, minkälaisessa kodissa tämä lautanen on ollut, kuka sitä on pidellyt, tiskannut — ja mitä tätä lautasta käyttänyt ihminen on ajatellut? Mitä kaikkea tämä pieni kulunut lautanen on nähnyt?” Lautaset poltetaan Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen keramiikkauunissa Arabiassa, jonka jälkeen voit tulla noutamaan omasi kotiin.

12:00-14:00
Habitare
Asun-lehden osasto

 

Reset your home

Iittalan luova johtaja Jeremiah Tesolin kutsuu asiantuntijoita miettimään yhdessä, miten koti ympäristönä muuttuu tulevaisuudessa. Tule mukaan keskustelemaan!

14:00-16:00
Iittala Store Esplanadi
Pohjoisesplanadi 23

 

Tyhjä Kulho 2017

Järjestyksessään 15. Tyhjä kulho -tapahtuma järjestetään Helsingin Tuomiokirkon kryptassa lauantaina 16. syyskuuta 2017 klo 11 – 14.

Vuosittainen Tyhjä kulho -tapahtuma kerää keramiikka- ja lasitaiteen, hyvän ruoan sekä elävän musiikin ystävät yhteen tekemään hyvää.Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Tyhjä kulho (Empty Bowls) on osa kansainvälistä tempausta, jolla kerätään varoja ruoka-apua tarvitseville.

11:00-14:00
Tuomikirkon krypta
Kirkkokatu 18

 

Here We Are!

‘Here We Are’ On HIAA: n (Helsinki International Artists’ Association ry) kuuluvien taiteilijoiden ja muotoilijoiden (Anastasia Serëgina, Bernardo Rivera, Briana Romero, Chris Fraser, Clif Nay, Ismo Suhonen, Kirsi Syrlin, MariC, Tuuli Levit) teoksellinen näyttely.

Tämän ryhmän näyttely on yhdistelmä suomalaista ja kansainvälistä taidetta ja muotoilua. Taiteen ja muotoilun välistä hienon hienoa rajaa tarkastellaan näyttelyssä taiteilijoiden ja muotoilijoiden teosten sekoittumisen kautta.

17:00-20:00
Red Conception Gallery & Restaurant
Pursimiehenkatu 16

 

TAUKOn syysmuotinäytös

Allas Seapoolin upeassa merellisessä ympäristössä järjestettävässä muotinäytöksessä nähdään silkkisestä filamenttikuidusta suunniteltuja kevyitä takkeja, leveälahkeisia culotte-housuja ja kauniisti laskeutuvia väljiä puseroita. Mukana on myös kesän 2018 malliston näyttäviä maksimekkoja ja muita kurkistuksia tulevaan mallistoon.

TAUKOn uusin mallisto vastaa kysymyksiin ekologisen ja eettisen muodin mahdollisuuksista muuttaa yhteiskunnallisia rakenteita. Mallisto on suunniteltu tekstiilihuolto yrityksen tekstiilipoistoista ja se on valmistettu 100% paikallisista kierrätetyistä materiaaleista.

12:00-14:00
Allas Sea Pool
Katajanokanlaituri 2 A

 

Pimp My Bike

Helsinki Design Week tarjoaa mahtavan tilaisuuden päästä toteuttamaan omaa luovaa näkemystäsi. Pimp my bike tapahtumassa voit koristella oman pyöräsi juuri sellaiseksi kuin haluat. Tarjolla on erilaisia materiaaleja millä saat tehtyä mitä mielikuvituksellisempia luomuksia pyörästäsi. Paikalla on myös koeajettavissa suomalaisen suunnittelijan ja muotoilijan Joakim Uimosen luomuksia taittuvista polkupyöristä sekä mahdollista ostaa pyöränhuoltopalveluita. Mukana myös KahVelo, liikkuva polkypyöräkahvila!

12:00-18:00
Kasarmikatu 15

 

HDW HOP: Enter

Enter on Kaartin maneesin lipan alle rakentuva installaatio, joka koostuu peräkkäisten porttien sarjasta ja kuvastaa tilasta toiseen, maasta toiseen ja kulttuurista toiseen siirtymisen prosessia. Porteissa suunnittelijat ovat halunneet tutkia kaupungin uusien asukkaiden vaikutusta rakennettuun ympäristöön ja kuvitukset syntyvät työpajoissa muun muassa Helsingin vastaanottokeskuksissa. Teoksen ovat suunnitelleet arkkitehtitoimisto Virkkala de Vochtin Inari Virkkala ja Sofia de Vocht yhdessä arkkitehti Petri Herralan ja graafikko Marja Tikan kanssa. Virkkala de Vocht on vuonna 2016 perustettu nuori helsinkiläinen arkkitehtitoimisto, joka kuuluu kymmenen nuoren arkkitehtioimiston muodostamaan Uusi Kaupunki -kollektiiviin.

24 h
Kasarmikatu 15